[X3 TC] Jak Zniszczyc boje nawigacyjna

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tomi1984
x3tc

[X3 TC] Jak Zniszczyc boje nawigacyjna

Post by Tomi1984 »

Witam
Jak w temacie...
moze i dziwne pytanie ale leciałem sobie poubijac piratow gdy nagle zobaczył dziwne niebieskie cos nad fabryka podleciałem i okazało sie to byc jakas misja a to dziwne niebieskie cos to ksiazka....
Przyjołem misje która mniej wiej polegała na tym ze zapłace 50tys za informacje o yaki....
Poleciałem do wyznaczonego sektroa miałem porazmawiac co tez uczyniłem...nastepnie kazano mi rozwalic satelity który stał obok...potem wieze obronna...a potem własnie boje i z nia mam problem uzyłem najleprzej mojej broni rakiet nazwy nie pamietam które rozwalaja ( bynajmniej w opisie pisze 100k ) a boja jak stała tak stoji mało tego wogóle jej nie uszkodziłem tylko osłony sciagłem....

Prosze o odpowiedz bo z checia bym skaczyl ta misje bo takiej jeszcze nie miałem :D

Dlatego nie gram i czekam na rady nie chce jej starcic ;)

Z góry dziekuje za szybka odpowiedz
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Jesteś pewny, że to jest Twoim zadaniem?
Po satelicie powinna być dalsza rozmowa...

klarix [ external image ]
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

FAQ misji fabuł TC, fabuła nazywa się Treasure Hunt i po zniszczeniu Satelity mamy zniszczyć jeszcze Wieżę Laserową, a nie Boję Nawigacyjną.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Nie wpadłbym, czego temat dotyczy, a to TC....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

LeWaR wrote:Nie wpadłbym, czego temat dotyczy, a to TC....
No cóż, tak to jest jak nikt nie czyta regulaminu forum :(
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Tomi1984
x3tc

Post by Tomi1984 »

Hmm jesli chodzi o boje to naprawde tak miałem.....
zołty kwadracik w przestrzeni na niej był jak dawałem na misje zniszcz boje.....
ale to juz mało wazne bo tak gadacie o fabułach to zaczołem w nie grac....
Interesuje mnie tylko jesli zaczynam fabułe Terran to zeby grac na kolejnych bede musiał zaczynac od nowa czy sa jakos powiazane i statki mi zostana po fabule Terran

Dzieki Yacek za link do Fabuł :)
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie, wszystkie możesz robić na tej samej grze. Większość nawet równocześnie (terran, gonerów, FF, HUB) inne dopiero po zakończeniu wymaganej fabuły (PHQ możesz zacząć dopiero jak skończysz HUB).
Wszystko masz opisane w FAQ fabuł w spoilerach "jak zacząć".
[ external image ]
Tomi1984
x3tc

Post by Tomi1984 »

to fajnie bo jestem przy 5 misji u Terran i chyba dla "ułatwienia" zrobie sobie Fabuła Argońska-Splicka Final Furry...
Tylklo mam takie pytanie jak czytam opisy które zrobiłes ciagle piszesz ze latasz Hyperionem...
Mnie nie stac na cos takiego mało tego latam nadal Szabla mam tylko 1xrapier , 1x jakis odkrywca, 1xTS na potrzeby misji.....
Z tego co czytam to pomału bede miał duze kłopoty z reszta fabuły....

Przeczytałem ze Hyperiona dostaje sie po wykonaniu:
Tormented Teladi a nastepnie Zatruty Paranidianin ...
polatałem troszke i nie znalazłem tej fabuły niestety tez nie jest zbytnio opisane gdzie jej szukac :/
Miał bym chociaz tego Hyperiona....jakies wskazowki?
I mozna przejsc fabułe nie wykonujac misji pobocznych??Jeszcze zadnych nie zrobiłem i tak sie zastanawiam czy sie da :)?

Z góry dzieki za odpowiedz
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tormented Teladi = Zatruty Paranidianin. Jest to profil nowej gry w TC. Jeśli nie masz takowego odblokowanego to czytaj FAQ#28, a jeszcze lepiej zlinkowany tam na samym dole temat o profilach startowych w TC.
Daleka droga w ten sposób. Lepiej zdobyć Hyperiona abordażem lub dzięki SCS.
Poczytaj o Hyperionie w temacie Hyperion w TC.
Można też dodać sobie Hyperiona do stoczni, ale kosztuje 40mln. Interesuje Cię to?
[ external image ]
Tomi1984
x3tc

Post by Tomi1984 »

hmm czyli z fabuły go nie wyciagne musiał bym zaczac nowa gre :/ od Zatrutego Paranidianina...
co do skryptow odpada narazie chce sie nacieszyc tym co mam a potem jak sie zacznie nudzic dokładac ;) ale dzieki :)

Wychodzi na to ze zeby przejsc fabułe np. FF musze robic duzo misji pobocznych i dorobic sie niezłej floty....bo jak czytałęm w sektorze Xenonskim nie bedzie łatwo....

Tak tylko gdybie ale nie powinno byc tak ze jesli moge zaczac fabułe z tym co mam to mniej wiecej powinienem umiec ja skaczyc?

Jak czytałem w opisach u Ciebie za nim ja sie dorobie takiej ilosc statkow i o "takich rozmiarach" co Ty to mina wieki :/
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Rozpisałem się poprzednio o Hyperionie, a powinienem o tym wspomnieć :)
Fabułę terran spokojnie wykonasz tym czym latasz, a w jej trakcie dostaniesz kilka statków ( nie powiem Ci jakich) w tym konkurenta Hyperiona do miana najlepszego statku w grze. Ułatwi to rozkręcenie interesu i pomoże w misjach ze stacji.
Nie sugeruj się aż tak tym, że ja pisze iż fabuły robiłem Hyperionem, tak się złożyło przy pisaniu FAQ, później robiłem jeszcze kilka razy fabuły, różnymi statkami. FAQ to tylko przykład jednego rozwiązania, szczegóły wykonania mogą być różne, w zależności od tego właśnie co posiadamy.
A co do samych fabuł, są tak zrobione, aby nie przechodzić ich w jeden wieczór, tylko by rozciągnąć rozgrywkę na kilkanaście dni (fabuła HUB to nawet na kilka miesięcy może być).
[ external image ]
Tomi1984
x3tc

Post by Tomi1984 »

:D
Oki dzieki bo bałem sie ze ciezko bede miał ale jesli fabuła daje jakies rozwiazania chodzby w postaci statkow ;) to wracam do niej i nie mysle o nabijaniu kaski w inny sposob :P

Dziekuje jeszcze raz
Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”