Pare pytań.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MasaHuku

Pare pytań.

Post by MasaHuku »

Witam, zakupiłem ostatnio x3 wersje gold, w tej chwili gram w Reunion. Mam, pare pytań:

1. Czy w każdym systemie można wybudować dowolną fabrykę? Jest do tego potrzebna reputacja z daną rasą? I czy można produkować własną broń/amunicje ponieważ tych nigdy za wiele.
2. Czy istenieje możliwość przejęcia sektora?! Co za tym idzie w momencie, gdy posiadam większą ilość statków bojowych mogę tworzyc flote/y??

Te pytania nurtują mnie najbardziej, gdy znajdę nowe uzupełnie temat :)
Sorkvild
x3tc

Re: Pare pytań.

Post by Sorkvild »

MasaHuku wrote:Witam, zakupiłem ostatnio x3 wersje gold, w tej chwili gram w Reunion. Mam, pare pytań:

1. Czy w każdym systemie można wybudować dowolną fabrykę? Jest do tego potrzebna reputacja z daną rasą? I czy można produkować własną broń/amunicje ponieważ tych nigdy za wiele.
2. Czy istenieje możliwość przejęcia sektora?! Co za tym idzie w momencie, gdy posiadam większą ilość statków bojowych mogę tworzyc flote/y??

Te pytania nurtują mnie najbardziej, gdy znajdę nowe uzupełnie temat :)
Nic nie stoi na przeszkodzie by budowac fabryki, jedynie wymagana reputacja u danej rasy gdzie chcesz kupic fabryke. Wez tez pod uwage to, gdzie postawisz fabryke np. u piratpw lub blisko xenonow to mozesz spodziewac sie problemow.
Bron i amunicja jak najbardziej ze sie da wrecz trzeba :) Duzo zarobisz na sprzedazy LDI, oslon 1MJ, Rakiet Moskit. Kupcy sami beda przylatywac po towar. W przypadku fabryk ciezkich dzial typu PDF czy inne, to potrzeba duzo surowca i cykl produkcyjny trwa rownie dlugo.

W standardowej grze nie da sie zajmowac sektorow. Tylko jeden z nich mozna nabyc w drodze licytacji. Inna mozliwoscia sa skrypty, ktore umozliwiaja zajecie sektora i jego zasiedlenie (mnostwo nowych opcji). Skrypt sector takeover wlasnie na to pozwala http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=143524 najpierw musisz postawic swoj port handlowy, gdy sektor bedzie juz pusty, a dalej droga wolna ...
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
MasaHuku

Post by MasaHuku »

Generalnie wszystkie z fabryk swieca sie na czerwono, potrzebuje statku o odpowiedniej powieszchni cargo by je zakupic ??

Skoro, w orginalnej wersji gry nie mozna zdobywac terenu, to jaki cel ma ta gra? Robic misje fabularne? budowac fabyki? gromadzic kredyty dla ich gromadzenia? Kupować wiecej staków?? ale po co ?? :D
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Ogolnie cele sam sobie wyznaczasz. Bez skryptow to takimi celami glownie sa: rozwoj ekonomiczny twojego imperium (oczywiscie bez skryptow - tylko handlowego i militarnego) oraz jatka na przeciwnikach; sa sektory Xenonow, do ktorych mozesz wpasc z flota, oczyscic je, a za jakis czas odrodza sie itd.
Ogolnie skrypty bardziej urozmaicaja zabawe, a gra w sama sobie jest raczej takim sandboxem - bez narzuconych celow, ktore sam sobie ustalasz i z calym swiatem gry dostepnym od poczatku (albo prawie poczatku).
Bestią jestem, by się bestią nie stać
MasaHuku

Post by MasaHuku »

Gram w EvE online gdzie głównie "uprawiam" pvp, tego tutaj oczywiscie nie znajde, ale jak można sie domyslec lubie psuc rzeczy. Cel w postaci np. zdobycia terytorium byłby napedem do psucia :lol: szczerze gornictwo i ekonomia za bardzo mnie nie interesuja-chyba że latanie tymi ociezalymi ustrojstwami zrobi za mnie NPC :P . Nawiazujac do skryptow/modow macie jakies które warto zainstalować :) ??
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Jest kilka dobrych modow np Improved races r15, Gildia Piratow. Jak chcesz tegie baty dostac to prosze zainstalowac Pirate Patrols + Kha'ak&Xenon Invasions (very hard) http://www.mamut.m5.pl/download_10_x3-k ... rypty.html Wrzuc sobie do tego Sector Takeover trickmov'a i lec zdobywac sektory, powodzenia
:D
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
LizardCor
x3tc

Post by LizardCor »

Można by jeszcze zainstalować RRF, Yaki Armada i Brennans Triumph Tortuga :D A jak i to dało by mało wrażeń, to jest jeszcze skrypt apocalypse ;)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”