MasaHuku wrote:Witam, zakupiłem ostatnio x3 wersje gold, w tej chwili gram w Reunion. Mam, pare pytań:
1. Czy w każdym systemie można wybudować dowolną fabrykę? Jest do tego potrzebna reputacja z daną rasą? I czy można produkować własną broń/amunicje ponieważ tych nigdy za wiele.
2. Czy istenieje możliwość przejęcia sektora?! Co za tym idzie w momencie, gdy posiadam większą ilość statków bojowych mogę tworzyc flote/y??
Te pytania nurtują mnie najbardziej, gdy znajdę nowe uzupełnie temat

Nic nie stoi na przeszkodzie by budowac fabryki, jedynie wymagana reputacja u danej rasy gdzie chcesz kupic fabryke. Wez tez pod uwage to, gdzie postawisz fabryke np. u piratpw lub blisko xenonow to mozesz spodziewac sie problemow.
Bron i amunicja jak najbardziej ze sie da wrecz trzeba

Duzo zarobisz na sprzedazy LDI, oslon 1MJ, Rakiet Moskit. Kupcy sami beda przylatywac po towar. W przypadku fabryk ciezkich dzial typu PDF czy inne, to potrzeba duzo surowca i cykl produkcyjny trwa rownie dlugo.
W standardowej grze nie da sie zajmowac sektorow. Tylko jeden z nich mozna nabyc w drodze licytacji. Inna mozliwoscia sa skrypty, ktore umozliwiaja zajecie sektora i jego zasiedlenie (mnostwo nowych opcji). Skrypt sector takeover wlasnie na to pozwala
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=143524 najpierw musisz postawic swoj port handlowy, gdy sektor bedzie juz pusty, a dalej droga wolna ...