Witam,
Po instalacji tego moda, mam problem z polska wersja gry. Mianowicie występują następujące błędy:
- Nazwa stoczni ziemskich zmieniona na <invalid>
- Readtexty nowych towarów
- Readtexty nowych statków w stocznia
Czy widział ktoś spolszczenie tego moda?
Ship Rebalanced Mod: Continues - czy istnieje spolszczenie?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Nie ma.
Jest tylko spolszczenie do moda Cadiusa (Będącego częścią SRM), ale jest ono do poprzedniej wersji moda. Aktualnego nie ma, nie mam czasu, bo tłumaczę XTC.
Jak samemu poradzić sobie z readtextami masz opisane w FAQ#12
Wszystko co jest spolszczone znajdziesz w tym temacie: X3TC - spolszczenia do skryptów
Jest tylko spolszczenie do moda Cadiusa (Będącego częścią SRM), ale jest ono do poprzedniej wersji moda. Aktualnego nie ma, nie mam czasu, bo tłumaczę XTC.
Wszystko co jest spolszczone znajdziesz w tym temacie: X3TC - spolszczenia do skryptów
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
tak tez zrobiłem na samym początku, wyeliminowało to cześć readtextow. cześć została. więcej plików xml w innych językach nie posiadam już, a do plików cat/dat nie umiem się dobrać.
Jak coś to mogę pomóc w tłumaczeniu, byleby było co.Yacek wrote:Nie ma.
-
To zapraszam na forum XUDB do działu XTC.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
No, ewidentnie jakiegoś pliku brakuje. Nie wiem natomiast jakiego.
Tak się zastanawiam, co do wcześniejszego posta Yacka.
Uważam, że osobiście trzeba będzie poinformować o tym Administratorów jak i same Ego o tym zajściu.
Tak się zastanawiam, co do wcześniejszego posta Yacka.
Skoro to forum ma swoje FAQ, to dlaczego Yacek zamieszcza linki do FAQ na swoim forum? Przeglądając fora angielskie, niemieckie jak i każde inne, jakoś nie dostrzegłem podobnej sytuacji. Z tego co wiem, a nie jestem bywalcem tylko tego forum, to wiem, że takie "linkowanie" jest niedopuszczalne.Yacek wrote:Nie ma.
Uważam, że osobiście trzeba będzie poinformować o tym Administratorów jak i same Ego o tym zajściu.
-
Znalazłem rozwiązanie:
Co do <invalid> na stoczniach, jest to błąd niezakończonej instalacji skryptu srm. Aby przeprowadzić pełną instalacje musisz wejść w rozgrywkę/sztuczna inteligencja tam włączyć SRM, CMOD4 i resztę według kolejności przez kogoś podanej. następnie w cpc w opcji dotyczącej SRM Shipyard uruchomiasz poszczególne pod skrypty dodające nowe shipy itp.(pamiętaj o klawiszu UPDATE do akceptacji) tak samo z CMOD trzeba zrobić, znikną po tym wszystkim <invalidy>
Co do Readtextów, to musisz z plików cat/dat powyciągać xmle. w plikach cat/dat je pokasować. następnie pozmieniać nazwy plików z *L044 na *L048.xml, ja również zmienić w pliku język z 44 na 48. Znikną readteksty pojawią się angielskie napisy. Będziesz happy przez jakiś czas
Tyle sam wymyśliłem
Co do <invalid> na stoczniach, jest to błąd niezakończonej instalacji skryptu srm. Aby przeprowadzić pełną instalacje musisz wejść w rozgrywkę/sztuczna inteligencja tam włączyć SRM, CMOD4 i resztę według kolejności przez kogoś podanej. następnie w cpc w opcji dotyczącej SRM Shipyard uruchomiasz poszczególne pod skrypty dodające nowe shipy itp.(pamiętaj o klawiszu UPDATE do akceptacji) tak samo z CMOD trzeba zrobić, znikną po tym wszystkim <invalidy>
Co do Readtextów, to musisz z plików cat/dat powyciągać xmle. w plikach cat/dat je pokasować. następnie pozmieniać nazwy plików z *L044 na *L048.xml, ja również zmienić w pliku język z 44 na 48. Znikną readteksty pojawią się angielskie napisy. Będziesz happy przez jakiś czas
Tyle sam wymyśliłem