Jeśli ma ktoś jeszcze spolszczenie do bonuspacka X2, proszę o wysyłkę na maila

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
Zawsze możesz wrzucić pliki na Mamuta.bufi wrote:Tu masz pl, jednak są to pliki do wersji 1.3.
Nie wiem czy są kompatybilne z 1.4 o ile używasz tej wersji.
http://rapidshare.com/files/441834360/x2-pl-1.3bp.zip
Pozdrawiam
A jak dasz zgodność z win98 to też tak jest?Sauron11 wrote:[...] instaluję patch No Copy Protection 1.4. W tym momencie w menu i całej grze tracę wszystkie teksty - w ich miejsce pojawia się coś a'la "text file not found".
Spróbuj w menu startowym ustawić 'alternate video codecs'[...]
Inny problem to głosy, dialogi, które przycinają mi rozgrywkę. Instalowałem już pliczek z płytki (windows media format runtime v9), ściągnąłem też nowszą wersję v11, ale nie pomogło. Sterowniki do karty dzwiękowej
Ja mialem dokladnie te same problemy na starej instalce systemu (oceni e jeszcze nie sprawdzalem X2). Problemy juz sa z instalacja patcha 1.5, lepiej go odpusicc i miec tylko 1.4 pl :/Wywaliłem MWM, przeinstalowałem X2, ściągnąłem (za radą j/w) TopGuna i jest ok Smile. W sumie jednak mam kolejne problemy, z lekka irytujące, bo nie mogę dociec w czym rzecz. Otóż po nowej instalce X2 1.3 PL + patch 1.4 PL + AL update -> instaluję patch No Copy Protection 1.4. W tym momencie w menu i całej grze tracę wszystkie teksty - w ich miejsce pojawia się coś a'la "text file not found".
Znów więc instaluję patcha 1.4 PL, który znosi instalkę patcha NCP i znów mam teksty (ale płyta musi być w napędzie). Kiedy znów instaluję tego NCP - teksty znów znikają Confused . Żadnych innych skryptów czy modów na tym etapie jeszcze nie ma (skryptów zewnętrznych w ogóle nie używam). Dzieje się to niezależnie od tego czy mam TopGuna czy nie.
Co ciekawe wcześniej na vanilla X2 1.3 PL z patchem 1.4 PL + AL + NCP patch + MWM mod - ten problem nie wystąpił (był i patch 1.4 PL i nie było trzeba płyty w napędzie trzymać).
Inny problem to głosy, dialogi, które przycinają mi rozgrywkę. Instalowałem już pliczek z płytki (windows media format runtime v9), ściągnąłem też nowszą wersję v11, ale nie pomogło. Sterowniki do karty dzwiękowej (audigy) mam aktualne (zresztą gra nie wymaga chyba aż tak nowych, bo sama jest stara). Będę dalej grzebał, może coś poradzę, bo te przycinki czasem irytują (bez dialogów wszystko płynnie chodzi na max detalach, benchmark wykazał general fps coś koło 90-100).
Przestaw język na angielski, czyli standardowo w lang.dat na 44.Sauron11 wrote: Edit: w menu startowym X2 nie ma takiej opcji 'alternate video codecs', jest tylko 'EAX' i 'ustawienia domyślne'.