Kupilem nowy komputer i chcialem sobie pograc w stara gierke X beyond the frontier jednak nie moge jej uruchomic w ogole autoruna . Wkladam plyte ( mam oryginalna ) i nic sie nie dzieje gdy probuje ja uruchomic z mojego komputera laduje sie i nic sie nie dzieje nie nawidze nowych komputerow ....
Też próbowałem u siebie wielokrotnie, XBTF instaluje się poprawnie, uruchamia się, ale w chwilę potem gra wpada w pętlę i dźwięk dalej leci, ale grafika wyświetla tylko jedną scenę w nieskończoność. Przeważnie zapętla się w pierwszej scenie intro. Po długotrwałej walce odpuściłem sobie .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Mi pomógł patch z downloadu Egosoftu, gierka śmiga przyjemnie. Choć nie bez bugów niestety - przy spotkaniu z Teladianami już we Wszechświecie X, pierwsza rozmowa z kapitanem Feniksa, miałem dostać 3500 kredytów jako pożyczkę a dostałem figę. Mam 100 kredytów, Teladianin się oddalił, a ja w logu mam, że muszę mu oddać te 3500 kr. Zaiste Sprytny Teladianin, wycyckał mnie na cacy
Oczywiście bez tych 3,5 kafla rozpoczęcie gry to prawdziwy hardkor, nie ma SETY, nie ma systemów nawigacyjnych (a miały też być od Teladi'ego), nie ma w sumie niczego poza dopalaczem i 100 kr na start.
Kursy pomiędzy elektrowniami, a oddalonymi o 15-20 km fabrykami jedynie na dopalaczu, żeby zarobić 50 kredytów na kursie, naprawdę mocno frustrujące. Po 2 godzinach czasu rzeczywistego stać mnie było na kupno SETY i zostało nawet 200 kr .
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jeśli by tak było, to spox, ale mi się jakoś wydawało, że tarczę dostajemy extra (bo naród Teladi wielkoduszny), a kasę osobno.
W sumie najważniejsze, że XBTF działa dobrze, kasę zawsze można dorobić .