Witam wszystkich weteranów jak i początkujących badaczy świata x jakim i ja jestem;)
PPrzeglądam to forum jak i faq już od paru dni i wiele dzięki temu się nauczyłem. obecnie posiadam 3 merkur-aki wyposazone w mk3 zdalny system kupiecki lokalizatory kupna i sprz. pol nawigacyjne i specjalne wszyscy pracują w różnych sektorach jako ST. jeden z nich (1wszy jaki posiadałem zatrzymał mi się od paru godzin na 5 poziomie i cos nie chce ruszyc:( a do piątego doszedł może w 2 godziny. Widzę że często latają kupując po 10-16 steków co jest bardzo irytujące zważywszy że ładownia na pozwala na kilkadziesiąt razy większy ładunek. Przez te parę dni przeglądania forum wydaje mi się gdzieś podobny problem był poruszany ale nie mogę go namierzyć jeśli zdublowałem temat to przepraszam z góry. Liczę jednak że otrzymam jakąs radę (o ile istnieje wogóle rozwiązanie tego problemu bo być może przy tym poziomie ST jest tak tempy ekonomicznie że poprostu trzeba to przeboleć i przeczekać)??
Pozdrawiam
[X3 TC] słaby ST prawie puste przebiegi:(
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Skoro czytałeś FAQ, to pewnie wiesz jakie sektory są najlepsze do szkolenia traderów. Wiadomo, że im wyższy poziom, tym lepiej będą handlować. Ponadto w TC można tradera sektorowego uruchamiać tak aby latał po kilku sektorach. Opcja ta jest dostępna chyba już od 4 poziomu, przy czym im wyższy poziom tym większą ilość sektorów można mu wybrać. Oczywiście nie trzeba wybierać mu maksymalnej dostępnej ilości dla niego. Jak to zrobić? Należy uruchomić go jako tradera sektorowego jeszcze raz i podać ilość sektorów, jakie ma odwiedzać. Na pewno to pomoże w rozwijaniu jego zdolności handlowych.
Natomiast zupełnie zbędne jest wyposażanie traderów, którymi steruje AI (czyli uruchomionych jako handlarz sektorowy lub wszechświatowy) w Lokalizatory Kupna i Sprzedaży. Te urządzenia są potrzebny tylko dla statku gracza lub statków, którymi gracz sam steruje zdalnie wysyłając je tam gdzie kupią za najlepsza cenę lub sprzedadzą za taką.
Natomiast zupełnie zbędne jest wyposażanie traderów, którymi steruje AI (czyli uruchomionych jako handlarz sektorowy lub wszechświatowy) w Lokalizatory Kupna i Sprzedaży. Te urządzenia są potrzebny tylko dla statku gracza lub statków, którymi gracz sam steruje zdalnie wysyłając je tam gdzie kupią za najlepsza cenę lub sprzedadzą za taką.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Smażalnie może i mają pełno towaru na zbyciu.
A jak z fabrykami, które skupują ten towar?
Jak z Twoją gotówką na koncie?
A co do traderów. W zależności gdzie uruchomisz tradera, w jakiej rasy sektorze, takiej rasy pilota wynajmujesz. Dawno temu, chyba tu na forum, czytałem, że najlepiej uruchamiać tradera w sektorze Teladian, ponieważ wynajmiemy pilota rasy Teladii, a jak wiadomo ta rasa ma największą smykałkę do handlu.
Nie wiem czy to prawda i Taladianie mają jakiś bonus jako ST/UT, czy ktoś żartował. Ale ja zawsze uruchamiam ST w Company Pride i nigdy nie narzekałem na traderów.
A jak z fabrykami, które skupują ten towar?
Jak z Twoją gotówką na koncie?
A co do traderów. W zależności gdzie uruchomisz tradera, w jakiej rasy sektorze, takiej rasy pilota wynajmujesz. Dawno temu, chyba tu na forum, czytałem, że najlepiej uruchamiać tradera w sektorze Teladian, ponieważ wynajmiemy pilota rasy Teladii, a jak wiadomo ta rasa ma największą smykałkę do handlu.
Nie wiem czy to prawda i Taladianie mają jakiś bonus jako ST/UT, czy ktoś żartował. Ale ja zawsze uruchamiam ST w Company Pride i nigdy nie narzekałem na traderów.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-