[X3 TC] Problem z misja nr 1 Fabula terran

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Chudini
x3tc

[X3 TC] Problem z misja nr 1 Fabula terran

Post by Chudini »

czesc! Rzadko pisze posty na forum wiec prosze o wyrozumialosc. mam problem z misja nr 1 tak jak w temacie, a problem polega na tym ze nie moge zadokowac do stacji badawczej Saturna. nie wiem dlaczego nie moge do niej zadokowac. moje przypuszczenia sa takie ze w trakcie wykonywania kolejnych etapow tej misji zamiast wykanczac xenkow poprostu wyskakiwali ze statkow a to sie wiaze chyba z brakiem postepu w podnoszeniu reputacji u Terran. jesli moje przypuszczenia sa prawidlowe to prosze o pomoc jak mam zrobic a wlasciwie co ma zrobic zebym mogl zadokowac do tej nieszczesnej stacji badawczej na Saturnie. z gory dziekuje za pomoc
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Podnieść reputację u ziemian??
Wykonać misję jeszcze raz i tym razem niszczyć statki, aby reputacja u ziemian i ATF poszła prawidłowo w górę.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Chudini
x3tc

Post by Chudini »

Dzieki za szybka odpowiedz, ale jest jeden problem nie mam zapisanego stanu gry przed rozpoczeciem misji :( wiec chyba jedyne wyjscie zaczac od nowa ? Czy masz jeszcze inny pomysl? Latam sobie po sektorach ziemianskich w celu ustrzelenia kolejnych wrogich jednostek niestety nic sie tam nie pojawia :(
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bierz misje ze stacji terran.
Leć do sektora Heretic End, tam są stacje Argonów, więc większy wybór misji (bojowe), a reputacja ze względu na sektor leci dla terran (za niszczenie wrogów, nie za misje).
Użyj skryptu Reset Plots - resetowanie fabuł
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Chudini
x3tc

Post by Chudini »

Dzieki Yacek o tym nie pomyslalem :) to chyba juz wszystko wiem i dzieki za linka do Reset Plots :)
Chudini
x3tc

Post by Chudini »

Yacek problemow ciag dalszy :) Reset plots nie dziala w trakcie wykonywania misji. Przyjmuje polecenie do wykonania ale niestety nie resetuje misji bo jej poprostu nie zakonczylem :), a misja bojowe byla jedna ale skonczyla sie w 10 sekund mialem do zniszczenia chyba pogromce nawet nie zdarzylem zauwazyc co to za statek bo sie rozstrzaskal o stacje, ktora mialem chronic hihi. Zaczalem od nowa nie mam cierpliwosci na czekanie na kolejne takie misje :) Teraz jestem madrzejszy i zapisuje przed rozpoczeciem kazdego kolejnego etapu misji :) tak czy inaczej jeszcze raz dzieki za pomoc moze moje info na temat braku mozliwosci resetu misji przed jej zakonczeniem komus sie przyda :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Dziwne, mnie zadziałało jak testowałem. Może resetowałeś nie tą scenę (czyli część fabuły terran) co potrzeba, czyli nie te w trakcie której byłeś.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”