X3 TC - steam
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
X3 TC - steam
Witam chciałem zarejestrować swoje TC przez steam ale niestety po dodaniu gry wyskakuje mi informacja o wersji angielskiej a klient steam zaczyna pobieranie tej wersji. Na dysku mam już zainstalowaną wersje PL ale jakoś nie została wyszukana, próbowałem ręcznie zmienić język w steam ale w opcjach nie ma polskiego. Czy ja czegoś nie umiem zorbić czy poprostu producenci nie dodali wersji PL do steam ?
-
-
-
-
-
Niestety musze Cie wyprowadzic z bledu 
Steam instaluje gre w takim jezyku w jakim masz ustawiony steam jesli dany jezyk jest w opcji gy.
Jesli kupisz gre pudelkowa a jest ona w jezyku ang wystarczy zarejestrowac ja do steama ustawic jezyk polski i program sam zacznie pobierac wersje polska dla danej gry.
Jesli kupisz ze steama gre np.X3TC i masz ustawiony jezyk PL to gre bedziesz mial PL jesli zmienisz jezyk w steamie wersja sie zmieni na dany jezyk ktory ustawiles.
Mam nadzieje ze moje wywody nie sa zbyt pokretne i w miare zrozumiale

Steam instaluje gre w takim jezyku w jakim masz ustawiony steam jesli dany jezyk jest w opcji gy.
Jesli kupisz gre pudelkowa a jest ona w jezyku ang wystarczy zarejestrowac ja do steama ustawic jezyk polski i program sam zacznie pobierac wersje polska dla danej gry.
Jesli kupisz ze steama gre np.X3TC i masz ustawiony jezyk PL to gre bedziesz mial PL jesli zmienisz jezyk w steamie wersja sie zmieni na dany jezyk ktory ustawiles.
Mam nadzieje ze moje wywody nie sa zbyt pokretne i w miare zrozumiale
Kolega jb24 ma problem z powodu zarejestroania wersji PL gry do steama ktory jest po angielsku wiec program zaczyna uaktualniac soft do wersji jezykowej w jakiej dziala.Na dysku mam już zainstalowaną wersje PL
-
tyle że ja mam ustawiony steam na PL grę mam w wersji box PL. Gra była zainstalowane przed tym jak TC zostało udostępnione na steam. Po dodaniu klucza gry do steam mam dostęp do gry ale tylko w wersji angielskiej no i kilku innych ale nie polskiej. W sumie nie jest to dla mnie jakiś wielki problem ale steam prowadzi czasem dość ciekawe statystyki a za odpowiednie osiągnięcia w grze można dostać punkty do wykorzystania i trochę mnie to wkurza że nie mogę zarejestrować już zainstalowanej gry wygląda to tak jakby mnie zmuszali do instalacji od nowa i na dodatek w wersji ang. mimo że kupiłem PL
-
W katalogu głownym gry masz plik lang.dat. Edytuj go notatnikiem i
zmień zawartość z 44 na 48 uruchom grę i ciesz się z j. polskiego.
Nie ma innej możliwości zmiany języka z poziomu klienta steam.
Wiem, że powinno samo się przestawić jak masz ustawionego klienta
na pl, ale akurat z X3 TC to nie działa.
btw. achievementy na steam 'rządzom'
Pozdrawiam
zmień zawartość z 44 na 48 uruchom grę i ciesz się z j. polskiego.
Nie ma innej możliwości zmiany języka z poziomu klienta steam.
Wiem, że powinno samo się przestawić jak masz ustawionego klienta
na pl, ale akurat z X3 TC to nie działa.
btw. achievementy na steam 'rządzom'

Pozdrawiam
-