Aktualne wiadomosci
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Aktualne wiadomosci
Szkoda że polskie forum tak nisko upadło. Nawet moderatorom nie chce się napisać ze wyszedl patch 2.6. Najgorsze jest to że tak prosto było zamknąc forum i zwalic wszystko na naruszenie NDA a jak jest jakaś aktualna wiadomośc to maja polske forum głeboko w *****.
Forum które obsługiwale było przez takich ludzi jak Sauron11, Marcybiskupa miało jakis poziom i "Duszę" pamiętam jak po pracy wchodziłem żeby poczytać posty, posmiać się.
Ale cuż to se nevrati, dlatego apeluje do modów żeby chociaż było aktualizowane o ważne wiadomości.
Pozdrawiam
Piotr11
Forum które obsługiwale było przez takich ludzi jak Sauron11, Marcybiskupa miało jakis poziom i "Duszę" pamiętam jak po pracy wchodziłem żeby poczytać posty, posmiać się.
Ale cuż to se nevrati, dlatego apeluje do modów żeby chociaż było aktualizowane o ważne wiadomości.
Pozdrawiam
Piotr11
-
Zgadzam się z Tobą, ale tamte czasy już nie wrócą, niestety.
Jak ktoś chce poczytać, podyskutować o patchu 2.6 zapraszam do tematu Patch 2.6 już jest. Jest też temat Bonus Pack 4.1.0 dla TC już jest. Powstaje też (powoli, bo czasu mam mało na grę) FAQ nowej fabuły z patcha 2.6 FAQ misji fabuły X3:TC
Jak ktoś chce poczytać, podyskutować o patchu 2.6 zapraszam do tematu Patch 2.6 już jest. Jest też temat Bonus Pack 4.1.0 dla TC już jest. Powstaje też (powoli, bo czasu mam mało na grę) FAQ nowej fabuły z patcha 2.6 FAQ misji fabuły X3:TC
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Przepraszam! Nacisnąłem EDIT zamiast ODPOWIEDZ. Bardzo mi przykro, ale nie widzę możliwości, żeby to naprawić. Przepraszam... [ external image ]
W prawdzie mówiąc, nie mam ani czasu ani ochoty wyskrobać więcej czasu na to forum, jak czytam takie rzeczy. Nie rwałem się do tego stanowiska, jak wiecie, ale nie było w oczach właściciela innej możliwości, żeby to forum znowu otworzyć. Przed laty zrezygnowałem z moderacji tego forum i nie bez powodów. Sytuacja nie zmieniła się i umowa jest taka, że od razu się żegnam, jak tylko znajdzie się ktoś inny.Najgorsze jest to, ze nikomu nie zalezy na poprawie jakosci tego forum.
Jednak od czasu tych wypraw tutaj, wszędzie można czytać od tych "weteranów", jak bardzo lubią Egosoft, teraźniejszych moderatorów i ogólny klimat tutaj. Wśród tych na pewno Egosoft nie znajdzie mojego zastępcy.
Jestem tu codziennie i czytam wszystko, ale to forum, to nie moja zabawka, jaką było dla poprzednich moderatorów. Mam inne. Nie oczekujcie, że będę się więcej przykładał do tego, bo nie wiem dla kogo. Obojętnie, co tu się zrobi, zawsze będę skrytykowany. Tak już jest. Taki tu klimat. Znam inne kątki internetu, które mnie więcej motywują.
To nie jest dobrze widziany temat w oczach właściciela forum, wiec mam nadzieje, że się te rozmówki tutaj tak nie rozhuśtają, że trzeba będzie zamknąć ten watek.
To moje spojrzenie na temat, ale myślę, ze Gamer77 ma podobne zdanie.
klarix
Last edited by Sorkvild on Thu, 29. Apr 10, 22:01, edited 1 time in total.
-
-
Klarix
Nie chce żebyś mnie źle zrozumial, ale szanuje twój wklad w to forum i twoją osobę wiele razy pomagałeś mi na forum odnosnie X-ów. i nie tylko mnie.
Wkurza mnie to że nie moge pozwolić sobie na odrobine krytyki bo zaraz właściciel sie obrusza i daje polecenie zamkniecia tematu. Bywam na wielu forach a tam krytyka jest mile widzana wręcz pomagająca w rozwoju gry.
Najbardziej mnie denerwuje olewka klienta tym bardziej ze zaplaciłem za gre ciezko zapracowane pieniądze. Mam wszystkie X orginalne i wielu na tym forum też ma, a na wiele problemow remedium jest pomoc na forum.
Wiem ze Polska dla ego jest rynkiem nizszowym ale zawsze to rynek i jakies pieniadze sciagnela z polski. Dlatego jako klient i obywatel Uni Europejskiej chce mieć bierzące informacje na forum.
Jeżeli kogos obrazilem to przepraszam i nie miej do mnie żalu Klarix
pozdrawiam
Piotr11
Nie chce żebyś mnie źle zrozumial, ale szanuje twój wklad w to forum i twoją osobę wiele razy pomagałeś mi na forum odnosnie X-ów. i nie tylko mnie.
Wkurza mnie to że nie moge pozwolić sobie na odrobine krytyki bo zaraz właściciel sie obrusza i daje polecenie zamkniecia tematu. Bywam na wielu forach a tam krytyka jest mile widzana wręcz pomagająca w rozwoju gry.
Najbardziej mnie denerwuje olewka klienta tym bardziej ze zaplaciłem za gre ciezko zapracowane pieniądze. Mam wszystkie X orginalne i wielu na tym forum też ma, a na wiele problemow remedium jest pomoc na forum.
Wiem ze Polska dla ego jest rynkiem nizszowym ale zawsze to rynek i jakies pieniadze sciagnela z polski. Dlatego jako klient i obywatel Uni Europejskiej chce mieć bierzące informacje na forum.
Jeżeli kogos obrazilem to przepraszam i nie miej do mnie żalu Klarix
pozdrawiam
Piotr11
-
Niestety, ale do czasu do kiedy będziesz moderatorem, to jest Twoja zabawka, czy tego chcesz, czy nie. Może nie chcesz się nią bawić, ale musisz, przynajmniej minimalnie.Klarix wrote: Jestem tu codziennie i czytam wszystko, ale to forum, to nie moja zabawka...
Jesteś codziennie, czytasz, mógłbyś raz na jakiś czas coś napisać. Właśnie wydanie patcha 2.6 i Bonus Packa było świetną okazją do tego. Przyklejone tematy z zapowiedziami tych nowości byłyby mile widziane. Wszak tekst polski opisów jest http://www.egosoft.com/download/x3tc/patches_pl.php, wystarczyło założyć temat, dwa zdania napisać i przekopiować tekst.
Dziwisz się że ludzie psioczą na właściciela forum, a właśnie brak Twojego zaangażowania, w minimalnym nawet stopniu, działa na szkodę właścicieli forum.
Abyś mnie źle nie zrozumiał, nie mam nic przeciwko Egosoft, wręcz przeciwnie, jestem wdzięczny za X-y, przy których spędzam mile wolne chwile. Cenię to że gra jest rozwijana, że co jakiś czas jesteśmy obdarowywani kolejnymi patchami, nowymi fabułami itp.
Bardzo dziękuję za to całej ekipie Egosoft.
Żal mi tylko, że polskie forum i polska społeczność graczy jest traktowane po macoszemu.
[ external image ]
[ external image ]
-
- Moderator (Polski)
Masz racje. Ale widocznie myślimy o różnych rodzajach krytyki.piotr11 wrote:Bywam na wielu forach a tam krytyka jest mile widzana wręcz pomagająca w rozwoju gry.
Pamiętam, jak na pierwszym forum krytykowaliśmy ponad 10 lat temu straszne błędy w X-BtF i niedopracowanie tej gry. Tak samo było to z następnymi grami i jest do dzisiaj w innych forach Egosoft'u. Konstruktywna krytyka i dyskusje na temat błędów i ich rozwiązań są ciekawe i zawsze interesujące dla twórcy.
I też w tym forum są cenne dyskusje. Ale od jakiegoś czasu jest więcej "napadów" i "spluwania". To chyba zrozumiałe, że to się właścicielowi nie podoba i patrzy na to forum krytycznie. Rozwinęła się tutaj jakaś nienawiść i żal za sprawy przeszłe i nie widzę możliwości "wyleczenia" tego. A próbowałem na początku.
I nie myśl proszę, ze zamykam(y) tutaj watki, jak tylko coś się nie podoba. Ja zawsze byłem tego zdania, ze ostre dyskusje powinny też być i każde forum ma własną immanentną sile, by samo wyzdrowieć. Bez aktywności moderatora. Jego interwencja potrzebna jest tylko w rzadkich wypadkach. To forum zdaje mi się być jednak wyjątkiem [ external image ]
klarix
-
Klarixie jesli moge sie do Ciebie tak zwrócić to odpowiedz mi dlaczego ja jako klient zostalem ukarany za to że paru gosci z uprawnieniem naruszyło NDA zablokowaniem mi dostępem do forum? nie obraże sie jak mi ktoś to wyjasni nawet na pm.
Yacka popieram; pomimo że są błedy to X-y umilaja mi czas swoją otwartością i również dziekuje Egosoftowi za tak fajne gry.
p.s. Jednego nie moge wybaczyć; że nie ma mozliwości zadokowania m3 do m2
to psuje mi odgrywanie roli w grze 
Pozdrawiam
Piotr 11
Yacka popieram; pomimo że są błedy to X-y umilaja mi czas swoją otwartością i również dziekuje Egosoftowi za tak fajne gry.
p.s. Jednego nie moge wybaczyć; że nie ma mozliwości zadokowania m3 do m2

Pozdrawiam
Piotr 11
-
Moderator mógłby w końcu odkleić dwa pierwsze tematy o nowości typu "Aktualizacja 2.1 i 2.5".
Dawno to było ...
Dawno to było ...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
[Uwaga poniżej znajduje się wylew słów spowodowany długim nie pisaniem postów na forum. Jeżeli jesteś nowym użytkownikiem bez zamiłowań historycznych i archeologicznych spokojnie opuść tego posta]
Moim zdaniem.. tak trochę trudno wymagać by forum samo z siebie się nagle oczyściło. Z mojego punktu widzenia, to forum jest jak mały stawik. Po jego zamknięciu na jakiś (dłuższy) czas zaczęło zarastać i woda w nim stoi. Jeżeli nie będzie jakiegoś większego znowienia serii lub nowej premiery to dość długo będziemy siedzieć w tym małym acz uroczym bagienku. Dopiero jakiś większy strumień nowych użytkowników mógłby przywrócić klarowność.
Samo rozpamiętywanie (w czym Polacy są dość nieźli...) nic nie da.
Nie chce ciebie urazić Yacku, ale trochę wrzucanie tu na forum, że to to, to tamto, a później linkowanie do swojego (w gruncie rzeczy bardzo dobrego forum) w sporej części odpowiedzi jest jak odprowadzanie wody od spodu z tego bagienka. Więcej zarośli zostaje tutaj. Choć inna sprawa, że faktycznie dobry mod może działać jak merdadełko co rozrzedziłoby tą nasze stagnacje.
Taka postawa nie wskazuje na chęci odbudowy tego forum jakie tu było (może odbudowy w innym miejscu ale nie tutaj), co nie daje podstaw do aż takich narzekań.
Inna sprawa.. jak moderator nie czerpie przyjemności z moderowania (kto lubi się potaplać), ale jednocześnie nie chce by było zamknięte z powodu braku moda to co może począć?
Kolejna sprawa to ten pseudo sentymentalizm. Panta rei i dwa razy nie wejdzie się do tej samej rzeki. My tu tworzymy atmosferę na forum, a nie tylko moderator, więc możecie mu trochę odpuścić. Sam mogę bić się w pierś, że większość czasu spędzonego na tym forum spędzam ostatnio czytając angielski offtopic, zamiast zakładać interesujące tematy pl.
P.S. Jeszcze raz nie chce bym został, źle zrozumiany, to są takie moje luźne przemyślenia to raz.
P.S. @Yacek tak ku woli wyjaśnienia, bardzo cenię twoje starania i zaangażowanie w społeczność X od samego początku i rozumiem, że nie chcesz skazywać ludzi na szukanie odpowiedzi na forum (nie ukrywajmy) prawie widmo. Nie mówię, że to co robisz (linkowanie) jest złe, czy dobre ot z zewnątrz może to wyglądać tak jak opisałem.
[na ten temat więcej się wypowiadać nie będę. Co było minęło. Wracam zdradziecko, czytać angielski offtopic.]
Moim zdaniem.. tak trochę trudno wymagać by forum samo z siebie się nagle oczyściło. Z mojego punktu widzenia, to forum jest jak mały stawik. Po jego zamknięciu na jakiś (dłuższy) czas zaczęło zarastać i woda w nim stoi. Jeżeli nie będzie jakiegoś większego znowienia serii lub nowej premiery to dość długo będziemy siedzieć w tym małym acz uroczym bagienku. Dopiero jakiś większy strumień nowych użytkowników mógłby przywrócić klarowność.
Samo rozpamiętywanie (w czym Polacy są dość nieźli...) nic nie da.
Nie chce ciebie urazić Yacku, ale trochę wrzucanie tu na forum, że to to, to tamto, a później linkowanie do swojego (w gruncie rzeczy bardzo dobrego forum) w sporej części odpowiedzi jest jak odprowadzanie wody od spodu z tego bagienka. Więcej zarośli zostaje tutaj. Choć inna sprawa, że faktycznie dobry mod może działać jak merdadełko co rozrzedziłoby tą nasze stagnacje.
Taka postawa nie wskazuje na chęci odbudowy tego forum jakie tu było (może odbudowy w innym miejscu ale nie tutaj), co nie daje podstaw do aż takich narzekań.
Inna sprawa.. jak moderator nie czerpie przyjemności z moderowania (kto lubi się potaplać), ale jednocześnie nie chce by było zamknięte z powodu braku moda to co może począć?
Kolejna sprawa to ten pseudo sentymentalizm. Panta rei i dwa razy nie wejdzie się do tej samej rzeki. My tu tworzymy atmosferę na forum, a nie tylko moderator, więc możecie mu trochę odpuścić. Sam mogę bić się w pierś, że większość czasu spędzonego na tym forum spędzam ostatnio czytając angielski offtopic, zamiast zakładać interesujące tematy pl.
P.S. Jeszcze raz nie chce bym został, źle zrozumiany, to są takie moje luźne przemyślenia to raz.
P.S. @Yacek tak ku woli wyjaśnienia, bardzo cenię twoje starania i zaangażowanie w społeczność X od samego początku i rozumiem, że nie chcesz skazywać ludzi na szukanie odpowiedzi na forum (nie ukrywajmy) prawie widmo. Nie mówię, że to co robisz (linkowanie) jest złe, czy dobre ot z zewnątrz może to wyglądać tak jak opisałem.
[na ten temat więcej się wypowiadać nie będę. Co było minęło. Wracam zdradziecko, czytać angielski offtopic.]
-
Ja tam chyba nigdy nie narzekalem na Egosoft czy jego gry, poza moze faktem tamtego zamkniecia forum. Gry sa swietne, to fakt. Co do moderowania - sam bym sie moze podjal, gdybym mial wiecej czasu, ale niestety bardzo roznorodne zainteresowania pochlaniaja mi mnostwo czasu, mimo ze nie pracuje, to i tak ledwo wyrabiam sie. Gdyby nie to, to bym sprobowal nowego doswiadczenia, jakim jest moderowanie
.

Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
Elo
. Nie przesadzajcie z tym brakiem czasu, moim skromnym zdaniem moderacja for pl m przy obecnym ruchu to jakieś 2 kwadranse dziennie, w przerwie na kawę można się tym spokojnie zająć. Przy kolejnych 2 kwadransach można coś tam potłumaczyć na newsy.
Największą trudnością byłoby niestety dowieść właścicielowi, że się jest godnym tej zaszczytnej funkcji, jaką jest moderacja i być przeto odpowiednio zaufanym, by być wybranym.
To już nie te czasy, gdy każdy mógł być moderatorem, a właściciel sam pytał "czy byś nie chciał...?", jak mnie onegdaj.
Na końcu procesu rekrutacji jest jednak nagroda - szczęśliwiec mógłby poznać całą prawdę o zamknięciu for, a nie tylko wersję oficjalną
.
Pozdrawiam

Największą trudnością byłoby niestety dowieść właścicielowi, że się jest godnym tej zaszczytnej funkcji, jaką jest moderacja i być przeto odpowiednio zaufanym, by być wybranym.
To już nie te czasy, gdy każdy mógł być moderatorem, a właściciel sam pytał "czy byś nie chciał...?", jak mnie onegdaj.
Na końcu procesu rekrutacji jest jednak nagroda - szczęśliwiec mógłby poznać całą prawdę o zamknięciu for, a nie tylko wersję oficjalną

Pozdrawiam
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
O cześć Sauron, myślałem że już tu nie zaglądaszSauron11 wrote:
Na końcu procesu rekrutacji jest jednak nagroda - szczęśliwiec mógłby poznać całą prawdę o zamknięciu for, a nie tylko wersję oficjalną.

Do starych spraw nie ma sensu wracać, zresztą to forum i tak umiera śmiercią naturalną - jeśli nie wyjdzie jakaś nowa gra z serii X ... ( a z tego co kiedyś słyszałem TC był chyba ostatni )

-
A co to da? Wszak forum zostało otwarte przed polską premierą TC. To był powód otwarcia forum. I pomogło to coś?ergo wrote:Do starych spraw nie ma sensu wracać, zresztą to forum i tak umiera śmiercią naturalną - jeśli nie wyjdzie jakaś nowa gra z serii X ... ( a z tego co kiedyś słyszałem TC był chyba ostatni )
[ external image ]
[ external image ]
-
Cześć ergo. Czasem zaglądam, coś poczytać, poszperać, napisać na PW
.
Przykre to z forum, szczególnie że Off-Topic już prawie nikomu niepotrzebne. Onegdaj toczyła się o nie zakulisowa batalia, kruszyło się kopie, walczyło na bagnety, a teraz wszędzie tam tylko kurz
.
Wczoraj wyszperałem pełne swady i wzburzenia zapiski z konwersacji, jakie z klarixem i Gamerem żeśmy prowadzili, zanim OT_PL stało się faktem. Miło tak poczytać po latach, wrócić na chwilę do przeszłości
.

Przykre to z forum, szczególnie że Off-Topic już prawie nikomu niepotrzebne. Onegdaj toczyła się o nie zakulisowa batalia, kruszyło się kopie, walczyło na bagnety, a teraz wszędzie tam tylko kurz

Wczoraj wyszperałem pełne swady i wzburzenia zapiski z konwersacji, jakie z klarixem i Gamerem żeśmy prowadzili, zanim OT_PL stało się faktem. Miło tak poczytać po latach, wrócić na chwilę do przeszłości

-
Do góry
.
Zastanawiające, jak długo jeszcze Egosoft będzie sprzedawać ten sam produkt w coraz to innym opakowaniu. Teraz jest SUPERBOX, w którym można jeszcze raz kupić sobie te same gry. No tak, jest i bonus, encyklopedia w formie książki, jakieś dźwięki, ale w sumie to wszystko już było. Kto jest potencjalnym klientem na Superboxa? Kolejne już pokolenie nowych forumowiczów?

Zastanawiające, jak długo jeszcze Egosoft będzie sprzedawać ten sam produkt w coraz to innym opakowaniu. Teraz jest SUPERBOX, w którym można jeszcze raz kupić sobie te same gry. No tak, jest i bonus, encyklopedia w formie książki, jakieś dźwięki, ale w sumie to wszystko już było. Kto jest potencjalnym klientem na Superboxa? Kolejne już pokolenie nowych forumowiczów?

-
Niekoniecznie, zas secundo to nie wszytsko juz bylo oprocz gier.Sauron11 wrote:Do góry.
Jestem z gra od czasow Xbtf i zamierzam sobie kupic Superbox, kazdy fan gry powinien to miec.
Ciekaw jestem zawartosci plyty DVD i encyklopedii. Wlasnie taka rzecz jak ta encyklopedia to marzenie, zawsze chcialem by ktos wydal cos takiego.
Otaku. Łykam to. Kolo 160 zeta na nasze, bomba w czasach gdy inni swoje gry wydaja w takiej wlasnie cenie np. Starcraft II - ot sequel, wszytsko juz bylo, w dodatku to tylko 1/3 gry. Niech sie blizzard udlawi.
Mega +PLUS+ dla Egosoft'u
Wystarczy spojrzec na zawartosc ponizej.
Short Description
X Superbox
Format: PC DVD-Rom
X: Superbox brings you the ultimate collection of X games, ever!
X: Beyond the Frontier
X-Tension
X2: The Threat
X3: Reunion
X3: Terran Conflict
Bonus DVD
300 page X-Encyclopedia
Details
All the X games in one box, updated to their latest versions and with lots of extras!
All games are compatible with Windows XP(SP2+), Windows Vista(SP1+) and Windows 7(32&64bit) and are free of DRM
- X: Beyond the Frontier
-- updated to version 2.2
-- improved screen resolutions
-- Voice+Text: English, German
- X-Tension
-- updated to version 2.2
-- improved screen resolutions
- X2: The Threat
-- updated to version 1.5 with UPLINK Online-Ranking
-- Text only: French, Italian
- X3: Reunion
-- updated to version 2.5 with UPLINK Online-Ranking
-- includes "Bala Gi's Research Missions"
-- Voice+Text: English, German, French
-- Text only: Italian
- X3: Terran Conflict
-- updated to version 3.0 with UPLINK Online-Ranking
-- includes "Balance of Power" missions
-- includes "A New Home" missions
-- includes "Aldrin" missions
-- includes "Dead is Dead" mode (requires Steam online connection)
-- includes Steam-Achievements (requires Steam online connection)
-- Voice+Text: English, German, French
-- Text only: Italian
- Exclusive X-Encyclopedia
This ultimate compendium of knowledge, assembled by the author of the novel "Farnham's Legend", Helge Kautz, contains everything you need to know about the X-Universe. Historical events, technologies, alien races, important characters and much more.
- Bonus DVD
A collection of extras put together by the Egosoft fan community, taken from previous collector's editions and some never-before-seen material.
-- including many Scripts and Mods for X2: The Threat, X3: Reunion and X3: Terran Conflict
-- PluginManager tool to help with easy installation of Scripts and Mods
-- MP3 Soundtrack
-- Guides, walkthroughs and tutorials for beginners and advanced players
-- Lots of fan-created content like artworks, stories, screenshots, music and videos
-- concept art
-- various tools for modding the games
-- and much more....
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Może mały offtopic, ale czuję że powinienem się wypowiedzieć.
(a tak na serio fakt, że jest wysoka)
Inna sprawa, że fajnie było by gdyby inni wypuszczali tak długie 1/3 gry, a co dopiero całość jaka będzie stanowić wraz z dodatkami.
Trzeba poczekać, na kolejne części dwójki by móc ocenić.
Poza tym chciałbym wiedzieć, co w SC2 jest takiego, że niektórzy ludzie uważają ze to 1/3 gry? Czy coś nie działa? Czy kampania kończy się jakimś wielkim cliffhangerem? Czy w multi jest malutko jednostek? (to akurat wiem, że nie w chodzi w rachubę). Czy edytor map(polecam filmiki, z jego możliwościami) został jakoś zubożony?
Wracając do tematu, faktycznie wydanie fajne zwłaszcza podoba mi się to
a i cała zgraja bonusów do tego!
Czego chcieć więcej?
Wszyscy wiemy ze cena SC2 to wina Acti a konkretniej jednej osoby a nie bliza.Sorkvild wrote:Łykam to. Kolo 160 zeta na nasze, bomba w czasach gdy inni swoje gry wydaja w takiej wlasnie cenie np. Starcraft II - ot sequel, wszytsko juz bylo, w dodatku to tylko 1/3 gry. Niech sie blizzard udlawi.

Inna sprawa, że fajnie było by gdyby inni wypuszczali tak długie 1/3 gry, a co dopiero całość jaka będzie stanowić wraz z dodatkami.
Trzeba poczekać, na kolejne części dwójki by móc ocenić.
Poza tym chciałbym wiedzieć, co w SC2 jest takiego, że niektórzy ludzie uważają ze to 1/3 gry? Czy coś nie działa? Czy kampania kończy się jakimś wielkim cliffhangerem? Czy w multi jest malutko jednostek? (to akurat wiem, że nie w chodzi w rachubę). Czy edytor map(polecam filmiki, z jego możliwościami) został jakoś zubożony?
Wracając do tematu, faktycznie wydanie fajne zwłaszcza podoba mi się to
All games are compatible with Windows XP(SP2+), Windows Vista(SP1+) and Windows 7(32&64bit) and are free of DRM
a i cała zgraja bonusów do tego!
Czego chcieć więcej?

-
Mniejszej ceny?Urban wrote: Czego chcieć więcej?

Jestem za, choć na razie nie kupię, mam inne wydatki.
Tylko malkontenci narzekają. Ale ich zawsze coś "gryzie".
[ external image ]
[ external image ]