Mam kłopot z misją:
--------------------------------------------------
Szplickie szpiegostwo i sabotaż
Przejęcie
Odszukaj TL produkującego Terraformery.
--------------------------------------------------
Po rozstawieniu satelitów w sektorach otrzymuję zadanie przeskanowania statków w poszukiwaniu podzespołów używanych w napędach skokowych.
Statek znalazłem, ostrzelałem, pilot uciekł, statek naprawiłem laserem ze skafandra i wskoczyłem do środka przejętego statku.
Wyskoczyło polecenie bym leciał do statku o nazwie " Spl Słoń "
Szybciutko wymieniłem jeszcze osłony w przejętym statku
na 4x 25, ulepszyłem silnik na max i sterowność statku, dołączyłem dopalacz i.
Ruszyłem na słonia, po podleceniu zgodnie z instrukcją, pojawia się przerywnik że podleciałem wystarczająco blisko i bym uważał i był ostrożny.
Podlatuję bliżej zaczyna się skan.
Po przeskanowaniu gdy już dojdzie do 100 % padają słowa bym przygotował się do ewakułacji.
Więc odpalam silniki mam max 81 i ledwo co ruszę słoń zaczyna mnie ostrzeliwać a ze środka wylatują statki.
Po chwili ostrzału mój statek zostaje zniszczony.
Nie mam napędu skokowego, szukałem po wszystkich stacjach i nic.
W ładowni mam tylko podzespoły do napędu skokowego i tyle.
Bardzo proszę o pomoc trzy dni na okrągło próbuję przejść tą misję.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
Kłopot z misją - Odszukaj TL produkującego Terraformery
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
1. W temacie postu pisz o jaką grę ci chodzi. X3R, czy X3TC.
2. Sądząc z opisu to o X3TC, misji tej bez napędu skokowego nie wykonasz, musisz wyskoczyć z sektora, statek transportowy ma za małą prędkość, aby uciec prze #deca.
3. FAQ misji fabuły TC.
4. Nie wiesz gdzie kupić Napęd Skokowy? Zobacz do Encyklopedii w TC, zainstaluj mapę Scorpa lub na forum xudb wpisz w opcji szukaj "gdzie kupić napęd skokowy". Pytanie było tam już kilka razy zadawane.
2. Sądząc z opisu to o X3TC, misji tej bez napędu skokowego nie wykonasz, musisz wyskoczyć z sektora, statek transportowy ma za małą prędkość, aby uciec prze #deca.
3. FAQ misji fabuły TC.
4. Nie wiesz gdzie kupić Napęd Skokowy? Zobacz do Encyklopedii w TC, zainstaluj mapę Scorpa lub na forum xudb wpisz w opcji szukaj "gdzie kupić napęd skokowy". Pytanie było tam już kilka razy zadawane.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
W poprzednim poście masz linki do odpowiednich tematów. Kliknij na nich. Gdzie kupić Napęd Skokowy
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Aż 3 dni szukałem napędu skokowego i w końcu znalazłem.
Znalazłem napęd skokowy w Galaktyce:
Queen' s Harbour.
Jest tam
Kwatera Główna Atreus
To w tej stacji sprzedają napęd skokowy.
Kosztuje trochę powyżej 100.000 kredytów.
Uwaga wielkość ładowni statku minimum M lub wyższa, inaczej napędu nie da się zainstalować na statku.
Po instalacji można go swobodnie przenosić między statkami o wielkości ładowni M lub wyższej.
Droga do Galaktyki Queen' s Harbour.
Podaję galaktyki w kolejności jak dolecieć.
W Grand Exchange szukamy bramy do następnego sektoru, w następnym sektorze do następnego i tak dalej i tak dalej.
Grand Exchange - Tears of Greed - Bright Profit - Company Strenght - Sanctity of Corruption - Queen' s Retribution
do naszej kochanej galaktyki z napędem skokowym
Queen' s Harbour
Proszę pamiętać o ogniwach energetycznych potrzebnych do wykonania skoku napędem skokowym.
Ogniwa energetyczne można kupić w elektrowniach słonecznych.
Im skok jest dłuższy tym więcej ogniw energetycznych statek zużywa.
Skończyłem również misję Terran i dotarłem do ziemi.
Teraz zastanawiam się jaki następny scenariusz rozpocząć.
Fabuła Argońska czy Fabuła Borońska a może jakaś inna.
Proszę o radę, z góry dziękuję.
Marcin
Znalazłem napęd skokowy w Galaktyce:
Queen' s Harbour.
Jest tam
Kwatera Główna Atreus
To w tej stacji sprzedają napęd skokowy.
Kosztuje trochę powyżej 100.000 kredytów.
Uwaga wielkość ładowni statku minimum M lub wyższa, inaczej napędu nie da się zainstalować na statku.
Po instalacji można go swobodnie przenosić między statkami o wielkości ładowni M lub wyższej.
Droga do Galaktyki Queen' s Harbour.
Podaję galaktyki w kolejności jak dolecieć.
W Grand Exchange szukamy bramy do następnego sektoru, w następnym sektorze do następnego i tak dalej i tak dalej.
Grand Exchange - Tears of Greed - Bright Profit - Company Strenght - Sanctity of Corruption - Queen' s Retribution
do naszej kochanej galaktyki z napędem skokowym
Queen' s Harbour
Proszę pamiętać o ogniwach energetycznych potrzebnych do wykonania skoku napędem skokowym.
Ogniwa energetyczne można kupić w elektrowniach słonecznych.
Im skok jest dłuższy tym więcej ogniw energetycznych statek zużywa.
Skończyłem również misję Terran i dotarłem do ziemi.
Teraz zastanawiam się jaki następny scenariusz rozpocząć.
Fabuła Argońska czy Fabuła Borońska a może jakaś inna.
Proszę o radę, z góry dziękuję.
Marcin