[X3TC] Galaxy Editor/Edytor Galaktyki - modyfikacja oryginalnej mapy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Borogwain
x4

[X3TC] Galaxy Editor/Edytor Galaktyki - modyfikacja oryginalnej mapy

Post by Borogwain »

Witam, mam problem z edytorem galaktyki.

Gdy już go uruchomiłem okazało się, że rozpoczyna się pracę na pustym wszechświecie. Znalazłem opcję importu pojedynczych sektorów, ale mnie zależało raczej na zmodyfikowaniu (usunięciu/dodaniu/zmianie właściciela/zawartości) kilku sektorów istniejącej mapy. Chciałbym też aby była to nowa mapa do wyboru przy starcie <Custom Game>, tzn. chcę aby pierwotna mapa pozostała dostępna w wersji oryginalnej. Czy ktoś coś takiego robił i zechce się podzielić wiadomościami?

I pytanie drugie - czy gdzieś można znaleźć poradnik do Edytora? Tutaj i na XTM Forum jakoś mi się nie udało. Ewentualnie proszę o wskazanie, jeżeli coś przeoczyłem.

X3: Terran Conflict 2.5 EN
Borogwain
Currently X4: Foundation Split Vendetta, last stable version (Steam).
English is not my first language, please do not hesitate to correct me if I am wrong.
Still learning.
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Tzn. ja sie kiedys bawilem edytorem do X3:R. Byl do tego poradnik (ale nie pamietam skad go sciagalem, wiec musialbys poszukac na ang. forum). Tam bodajze po wlaczeniu edytora pojawiales sie w sektorze Argon Prime, czyli w miejscu startu fabuly. Z kolei zapisywanie pliku mapy odbywalo sie juz w menu edytora i mogles zapisac pod dowolna nazwa i albo ta nazwa, albo jeszcze inna w opcjach edytora byla nazwa Custom game z ta mapa.
Wiecej juz nie pamietam, a poza wnioskuje, ze zmienili prace edytora galaktyki.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Był kiedyś program Galaxy Editor. Niestety przy ostatnich porządkach poleciał do kosza. Działał pod X3:R
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Borogwain
x4

Post by Borogwain »

Rozumiem, że chodzi o jakiś inny program aniżeli ten w grze, uruchamiany zmianą imienia gracza na "Makeanapplepiefromscratch"? Może jednak ktoś dysponuje tym zewnętrznym programem i może się nim podzielić?
Borogwain
Currently X4: Foundation Split Vendetta, last stable version (Steam).
English is not my first language, please do not hesitate to correct me if I am wrong.
Still learning.
starjacker0
x3tc

Post by starjacker0 »

Tu masz link do tutoriali roznych, w tym jest tam tez odnosnik do edycji galaktyki:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=96337

Z kolei Galaxy Editor jest chyba czescia X3 Mod Manager Doubleshadow'a - link do niego tez powinien byc na w/w stronie.
Bestią jestem, by się bestią nie stać

Return to “Polskie / Polish X-Forum”