[X3 TC] Mod DDTC - już dostępny

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Yacek
x3tc

[X3 TC] Mod DDTC - już dostępny

Post by Yacek »

Publiczna zapowiedź wydania DDTC Wersja 1!

Nareszcie jest dostępny mod DDTC wersja 1 do X3 Terran Conflict. Przepraszamy za opóźnienie, ale jesteśmy bardzo (bardzo) małym zespołem, a to była ogromna praca.

Nie będę nawet próbował opisywać wszystkiego, co jest związane z Modem w tej krótkiej zapowiedzi, nie ma po prostu na to tyle miejsca. Ale to co przedstawię powinno dać poczucie tego, co jest "w środku pola":

* Dodano 90 nowych statków zwyczajnych, bezzałogowych i stacji,
* Własny kod MD dla misji, które stopniowo wprowadzają nowe statki w trakcie Twojej gry,
* Pełna integracja ze skryptem Pelador's Assistant Drones (DAD),
* Niestandardowe tła sektorów
* Skrypty, które dodają "życia" i nowe funkcje,
* ... I wiele więcej (mówiłem, że ujawnię tu wszystkiego, prawda?).

Jednak ważne jest, abyś zrozumiał, że mod DDTC to nadal praktycznie X3 Terran Conflict. Nigdy nie było naszym zamiarem dokonania fundamentalnych zmian w grze ... chcieliśmy jej więcej :D

Tak więc mimo wszystkich nowych treści, które tu znajdziesz, w podstawowych zasadach naprawdę wiele się nie zmieniło w grze. Jeżeli szukasz "śmiercionośnych" broni, radykalnie zmienionej mapy galaktyki, niezniszczalnych statków ... to DDTC prawdopodobnie nie będzie twoim modem. Mając na uwadze powyższe uwagi, oraz nasze długotrwałe testy możemy zapewnić że gra wciągnie Cię na długi czas i naprawdę ją polubisz. Poświęć chwilę i spróbuj, a sam się przekonasz!

Mod jest dobrze wyważony i całkowicie powiązany ze wszystkimi aspektami X3 Terran Conflict i jest przeznaczony do wykonywania równocześnie razem z misjami fabuły dostarczonymi przez Egosoft. Gracze mogą wykonywać misje DDTC dla zdobycia statków "w wolnej chwili", lub skupiać swoje działania wyłącznie na zdobywaniu nowych statków DDTC, takich jakie sobie zamażą, można też wykonywać wiele misji DDTC w tym samym czasie, ponieważ są one takie jak standardowe misje TC. Jednym z głównych celów projektu DDTC było zapewnienie, że gracz będzie miał swobodę gry we własnym tempie, w sposób, który pasuje do jego własnego, niepowtarzalnego stylu gry.

Początkowo mod jest dostępny w językach angielskim i polskim. Wersje językowe niemiecka i francuska są w trakcie prac, a pliki językowe zostaną dodane, gdy będą gotowe.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji, zanim zainwestujesz swój czas w pobieranie 140 MB, zaglądnij na naszą stronę Deadly's X-Mods, pobierz i zaglądnij do instrukcję obsługi w pliku DDTC User Guide V1.0. Instrukcja obsługi DDTC jest w formacie PDF, linki do zrzutów ekranu i opisów statków również znajdziesz na stronie DDTC.

Więc jeśli chcesz możesz już pobrać mod i grać. Zobacz TUTAJ!!

Życzymy miłej zabawy!
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
gujos

Post by gujos »

Cześć, czy mod zawiera jakąś fabułę?
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Fabułę nie, ale wiele innych nowych możliwości. Przeczytasz o nich w rozwinięciu zapowiedzi w tym temacie
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
gujos

Post by gujos »

Dzięki, wygląda na to że mod mocno dynamizuję rozgrywkę.
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bardzo. Gorąco polecam, nie dlatego że go spolszczyłem, a odwrotnie, spolszczyłem go dlatego iż uznałem że jest tego naprawdę wart.
[ external image ]
Kriss99

Post by Kriss99 »

mam mały problem z tym modem.

zainstalowałem mod + BailingAddon + MarineRepairs + SCS
zacząłem grać jako Argon. rzejałem na terytorium Teladich 3x piracki transporter (identyfikowane wcześniej jako Pir. Transport Zorbolady :) )
niestety po zadokowaniu do jakiejkolwiek stacji, statki są niewidoczne. nie mogę ich sprzedać ani naprawić. jedyny dostęp do nich jest z listy statków.

czy instalować mod ponownie, czy tak po prostu jest?

pozdrawiam
X3:TC PL 2.5
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To nie wina moda, w czystej grze (to znaczy w czystej ale z Bail i SCS) również nie można sprzedać przejętych Pir. Transportowców.
Na forum xudb już dawno o tym pisaliśmy.
[ external image ]
Kriss99

Post by Kriss99 »

a to takie buty. dziękuję za informację. we wcześniejszej grze miałem kilka takich sztuk przejętych, ale nic z nimi nie robiłem, więc może przez to nie zwróciłem na to uwagi.
To co teraz z tym pałatajstwem zrobić? da się cokolwiek z nich odzyskać?
X3:TC PL 2.5
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ogołocić możesz. Możesz użyć jako ST/UT, albo wysłać do sektora Xenonów, oni się nimi zaopiekują :)
[ external image ]
keyon
x2

Post by keyon »

Yacku czy wiesz może jak przejąc odnalezionego w nieznanym sektorze statku Kyoto klasy TL z misji w stoczni Wasabi ?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Odpowiedź jest w temacie o DDTC na forum xudb. Tu masz link do posta z odpowiedzią.
[ external image ]
Cobalter
x3tc

Instalacja

Post by Cobalter »

Witam. Takie pytanie. Jak to zainstalować? Jeśli gdzieś to tam pisze to proszę o napisanie gdzie, bo nie znalazłem.
Yacek
x3tc

Re: Instalacja

Post by Yacek »

Cobalter wrote:Witam. Takie pytanie. Jak to zainstalować? Jeśli gdzieś to tam pisze to proszę o napisanie gdzie, bo nie znalazłem.
Instrukcja instalacji
[ external image ]
Cobalter
x3tc

Post by Cobalter »

Thx

Return to “Polskie / Polish X-Forum”