Skłoniło mnie do tego to, że patrząc na to forum, to jest ono naprawdę ubogie w informacje dotyczące skryptów do X3 TC.
Jestem skłonny podjąć się realizacji takiego tematu, jak w działach angielskim i niemieckim. Tworząc jeden temat, gdzie byłby spis wszystkich skryptów, wraz z linkami do nich, oczywiście w polskiej wersji i z polskim opisem. Za wzór stawiam posty Lucike. Nic dodać, nic ująć. To co istnieje obecnie, kończy się chyba na 2006 roku. Myślę, że znajdą się chętni, aby coś takiego powstało. W końcu chyba garstka nie gra w tę grę. Co do tłumaczeń samych skryptów, większość została opracowana przez wiadome mi osoby, i nie powinni raczej robić problemów, żeby z tego skorzystać. Każde tłumaczenie przeglądam pod względem stylistycznym oraz poprawności z oryginałem. Czasami też robię korektę tego, co już zostało przetłumaczone. Istnieje jednak mały odsetek, gdzie samo tłumaczenie pliku *.xml jest niewystarczające. Część wyrażeń znajduje się w samych plikach skryptowych, i wklejenie xml do katalogu "t" nic nie zmieni. Przykład - Player Workshop.
Pozdrawiam.
[X3 TC] Podpięty temat ze skryptami w polskiej wersji
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Jestem jak najbardziej za i doceniam Twe siły i chęci do stworzenia takiego działu tu na forum.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Kto chce zawsze może skorzystać z istniejącego takiego działu na forum xudb: X3TC - spolszczenia do skryptów
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
LeWaR....czy naprawdę uważasz, że trzeba mi pokazywać palcem, gdzie jest spis skryptów? Zapewniam Cię że moim wzrokiem jak i zdolnościami manualnymi rąk do kierowania myszką jest jak najbardziej ok. To, że macie swoje forum, na którym miałem (nie) przyjemność przebywać przez krótki okres czasu, cieszy mnie bardzo. Ale nie róbcie obaj z kogoś idioty, jeśli tylko chce zrobić coś z czystej chęci zrobienia. Strona Ego jest raczej pierwszym krokiem, gdzie grający kierują swoje kroki, niż do zakopanego kilka strona dalej w Google forum xudb. Pomijam fakt uciążliwego ściągania samego spolszczenia. Nie dość, że trzeba się zarejestrować, to jeszcze wypisywać z captcha literki po to tylko, żeby ściągnąć mały pliczek 2-3KB. Nonsens.
-
Sposób jest praktykowany na wielu serwisach. Do tego nie ściągasz plików co dziennie, ściągasz spolszczenie do wybranego skryptu i zapominasz o problemie. Problemów z wpisywaniem nie powinieneś mieć bo jak sam piszesz nie masz problemów manualnych. Co do xudb, to wcale tak głęboko nie jest zakopane w Googlach, a na pewno jest bardziej bogate w informacje o TC niż to forum.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
Zgadzam się z tobą całkowicie marko. Sam coraz żadziej zaglądam na xudb i chyba całkiem zrezygnuję. Arogancja jednego z moderatorów xudb skutecznie zniechęca do obecności na nim nie tylko mnie (wiem to od innych użytkowników). To zaskakująceYacek wrote:Sposób jest praktykowany na wielu serwisach. Do tego nie ściągasz plików co dziennie, ściągasz spolszczenie do wybranego skryptu i zapominasz o problemie. Problemów z wpisywaniem nie powinieneś mieć bo jak sam piszesz nie masz problemów manualnych. Co do xudb, to wcale tak głęboko nie jest zakopane w Googlach, a na pewno jest bardziej bogate w informacje o TC niż to forum.

-
Coś wiem na ten temat. Ostatnio ktoś mi powiedział, że ten moderator to Kadafi Xudb. Ja tam nie mam zamiaru dłużej siedzieć na Xudb. Wolę tutaj już pozostać. Może uda się jakoś reanimować polskie środowisko na Ego.michal977 wrote:Zgadzam się z tobą całkowicie marko. Sam coraz żadziej zaglądam na xudb i chyba całkiem zrezygnuję. Arogancja jednego z moderatorów xudb skutecznie zniechęca do obecności na nim nie tylko mnie (wiem to od innych użytkowników). To zaskakująceYacek wrote:Sposób jest praktykowany na wielu serwisach. Do tego nie ściągasz plików co dziennie, ściągasz spolszczenie do wybranego skryptu i zapominasz o problemie. Problemów z wpisywaniem nie powinieneś mieć bo jak sam piszesz nie masz problemów manualnych. Co do xudb, to wcale tak głęboko nie jest zakopane w Googlach, a na pewno jest bardziej bogate w informacje o TC niż to forum.ale odnoszę wrażenie jakby nie zależało im na tym by było "nas" tam więcej. To towarzystwo wzajemnej adoracji nie trawiące nikogo z poza swojej wąskiej grupy. Jestem jak najbardziej ZA rozszerzeniem polskiego forum EGO, dostępnego dla wszyskich zainteresowanych a nie tylko dla wybranych.