[X3 TC] Sposób na pieniądz i życie ogólnie :)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Dziara

[X3 TC] Sposób na pieniądz i życie ogólnie :)

Post by Dziara »

Jak w temacie panowie gwiezdni kupcy :) Jaki jest wasz sposób na kasę, ogólnie pomysł i filozofia na grę. Nie grałem w X3 TC ze 3 miesiące, po prostu zabrakło mi... weny? Chęci? Nie wiem, zaparkowałem swojego Deimosa obok Krakena i przejęty lotniskowiec Yaki w bazie wojskowej w Elenas Fortune i tak tam moja załoga czeka na rozkazy. Od 3 miesięcy :) W zasadzie proszę o nietypową pomoc, we wskazaniu drogi jaką miałbym teraz podążać. Można powiedzieć straciłem życiowy zapał w świecie X3, może powinienem się zapisać na jakąś terapię ? :) Ktoś z was przeżywał coś podobnego? Jeżeli tak, jak sobie radziliście z uczuciem pustki i niemocy :)

Jestem szczęśliwym posiadaczem floty statków kupieckich w liczbie 30 i wymienionych wyżej 3 okrętów którymi rozbijam się po sektorach (oraz kilku myśliwców w ładowni Deimosa i lotniskowca ) . Stateczki handlowe pracują jak mrówki zarabiając kredyty, jak dotąd taki stan rzeczy mnie zadowalał, fascynował. Wybudowałem małą fabryczkę szerszeni dla Deimosa, wyznaczyłem 6 mercurych do zaopatrywania Krakena, co jakiś czas szkoliłem Marines, przejmowałem jakiś statek i sprzedawałem na żyletki... załoga była zadowolna, kapitan miał jakiś cel, morale na pokładzie były wysokie, a lufy i zamki wyrzutni oraz dział były pielęgnowane przez okrętowych majtków... A teraz? Kaszana, siedzę niczym smutny boroński ciec na pokładzie orki. Zawinęliśmy do federacyjnej placówki wojskowej, załoga porozłaziła się po knajpach, stacjach, sektorach, systemie, a ja siedzę sam w ładowni i ćpam telediańskie ziółka... Nie proszę o pożyczkę, kredyty mam.

O okręty i floty też nie zabiegam, zresztą błaganie o jakąkolwiek pomoc jest dyshonorem i prędzej bym wysłał siebie samego do abordażu xenońskich fregat niż przyjął darowany z litości statek czy kredyty...
A jednak, stoję tu ( a w zasadzie piszę :) ) bez żadnego pomysłu na dalszą egzystencję, i proszę, błagam:powiedzcie co wywołuje u was radość i chęć do stawiania czoła nowym wyzwaniom, jakież są to zadania i przygody, że ślęczycie za sterami swojego statku dowodząc innymi i macie tą nadzieję... Dlaczego wlatując do kolejnego sektora otwieracie michy i cieszycie się na widok tych mgławic i planet, ich księżyców, zawierając nowe umowy handlowe, eliminując konkurencję ( niekoniecznie dumpingiem :) )... Dlaczego ja już tak nie mam:(

Siedzę teraz w ładowni z wyciągnięta głowicą szerszenia. Obok mnie kontenery rakiet, ogniw energetycznych, a wszystko to pod generatorem dział, obsługa stacji nic nie wie o tym ładunku i moich problemach, ich skanery niczego nie wykryją, włazy są zaminowane, kadłub dodatkowo opancerzony, spolaryzowany... Nikt nie usłyszy wybuchu w próżni, nikt nie zdąży nadać komunikatu. Inni w sektorze zauważą tylko jasną kulę a następnie niewyparowane elementy stacji, rozerwane szczątki mojego Deimosa, tysiące martwych istot odlatujących w próżnię...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Wgraj skrypty do obsługi inwazji. Będzie robota dla Twoich marines :)

Porządny spis znajdziesz tutaj:
Skrypty Yacka
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

Jak pisał Yacek, wypróbuj nowe skrypty. Twoi wojacy na pewno mieliby co robić, bo na statkach, które pojawiają się w czasie inwazji jest zwykle prawie pełna obsada marines :P
Spróbuj też wykonać wszystkie fabuły, z HUBem włącznie. Na pewno zje to sporo zasobów gotówki i da Ci zajęcie na kilka tygodni :)

Chyba każdy ma tak, że w pewnym momencie dana rozgrywka zaczyna go nudzić, więc jeśli serio nie bawi Cię już ta gra to zacznij nową, na nowych zasadach. Większość tak robi i dzięki temu trzymamy się przy X'ach od ładnych paru lat :) Nie wiem co sprawia Ci frajdę, musisz sobie wymyśleć jak chcesz grać. Może jako typowy pirat, mógłbyś np. handlować tylko z piratami i teladi, resztę sprzętu musiałbyś zdobywać mniej legalnie ;) Albo jako Splicki/Boroński/Argoński/Paranidniański (niepotrzebne skreślić) patriota, używaj tylko sprzętu produkowanego przez Twoją rasę i niszcz jej wrogów przejmując za pomocą skryptów całe sektory.

Najważniejsze żeby nie powielać już tych samych wzorców. Skoro widzisz że abordaż + UT/ST = łatwa, szybka (i na dłuższą metę nudna) kasa to ogranicz to i nastaw się na inne aspekty gry. Wyznacz sobie pewne zasady i trzymaj się ich. Każda rozgrywka może wyglądać inaczej, od Ciebie i Twojej inwencji zależy jak.
braman
x4

Post by braman »

Szczerze mówiąc mam to samo co kolega. I znalazłem inny sposób jak Wy zainstalowałem sobie X3 XTM i przestałem się nudzić i nie wkurza mnie już zdobywanie Bohatera Federacji w dwa dni

Pozdrawiam :lol: :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”