[X3 TC] Nie mogę uzbroić Pustułki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

gujos

[X3 TC] Nie mogę uzbroić Pustułki

Post by gujos »

Cześć jak wyżej - latam Panterą pomimo posiadanego uzbrojenia nie mogę wyposażyć Pustułek, które ma na pokładzie.
Macie pomysł o co może chodzi - możliwe że coś jest pokićkane bo statek jest mało zbalansowany względem innych M5.
Pozdrawiam
Ps. Czy Macie pomysł gdzie kupić nividium do wątku borońskiego? Uprzedzając: oczywiście sprawdziłem wszystkie miejsca gdzie ewentualnie mogło by być według Mapy scorpa, gram w gołego TC.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

1. Jeśli w Panterze masz uzbrojenie, które można zamontować w Pustułce, oraz ta ostatnia posiada wystarczająco dużo miejsca w ładowni to:
wybierasz Panterę, Zaawansowane i Wymień ładunek z... i na liście zadokowanych do Pantery statków wybierasz Pustułkę.

2. Nigdzie nie kupisz Nividium, musisz je sam wydobyć. Zobacz do FAQ misji fabuły TC. Masz mapę Scorpa to łatwo znajdziesz asteroidy zawierające Nividium.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
gujos

Post by gujos »

Dzięki za odpowiedź, oczywiście jak uzbroić statek wiem nie od dziś. :) Jednak pewnie coś robię nie tak, skoro tylko mi się to przytrafiło.
W FAQ misji fabuły TC jest tylko napisane że nividium trzeba zdobyć, mam wrażenie że zanim dotknęłem fabuły borońskiej widziałem gdzieś nividium do kupienia.
Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jako towar na liście towarów w stacjach handlowych Paranidian znajdziesz, ale zawsze jest tam stan 0. Te stacje mogą kupować Nividium, jednak jak tylko im sprzedasz swoją nadwyżkę, od razu zniknie z magazynu stacji. Po prostu Nividium to rzadki minerał i zapotrzebowanie jest ogromne :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”