Dokovani lode M5 v argonskem Kentaurovi ( dokovani vubec )

Moderator: DJ Die

Masmediak
x3

Dokovani lode M5 v argonskem Kentaurovi ( dokovani vubec )

Post by Masmediak »

( X3 reunion ver. 2.5 a ten xtended, nebo co to je )
Zdravim, X3 uz hraju delsi dobu hlavne diky trojnasobnemu smazani sejvu a rozehravani odznova. Vsiml sem si, ze spousta BBS misi chce lod typu M5, ale ja jako doprovod zadnou nechci, radeji bych ji mel v hangaru nejake korvety ... A tak sem si koupil Kentaura, protoze mi baba v lodenici rikala, ze je schopna sebou nest lod M5. Kentaura uz mam, ale jak se tam da zadokovat, na to sem vazne neprisel. Jestli to v nejakym tom upgradu nahodou nezrusili ... Prosim pomozte, uz jsem z toho na prasky :cry:
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

tak kentaura jsem nikdy nepouzival,ale reknu,jak to funguje na hyperionovi.Klasicky stejne jako na stanici,- zamerit,a dat prikaz pristat a nebo jestly mas dokovaci zarizeni tak zadokovat pomoci toho.
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Ja sem si myslel, že to takhle bude, protože je to logický. Hmmm, takže do toho asi cpu špatnou loď ? Ale objevitel je M5, ne ? Včera mi konečně došla vytoužená zpráva od Bala Gi research inc. Furt mi to nešlo spustit, až sem našel tady na forku, že je k tomu potřeba i jedna stanice. Doposavaď jsem žádnou nevlastnil, a mám docela strach s tím rozmísťováním, ale naštěstí to vyřešili v hlavní dějové linii pan Nolman a jeho kumpáni ... Jenže teď mi to psalo, že nemám dostatečnou reputaci s Paranidy a Splity. Tak bych měl otázečku : S těma Paranidama mi to půjde zvětšovat, ikdyž sou teď jejich sektory uzavřený ( ikdyž už tam můžu ? ) Díky moc za pomoc
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no s paranidama je to sranda.ted kdyz k nim nemuzes,tak do nich muzes rezat hlava nehlava.nejlepsi je zajimat jim nakladaky v sektoru Emperor Mine.az splnis kampan,tak se ti vrati reputace na puvodni uroven pred uzavrenim sektorů.a se splity obchoduj a nebo u nich likviduj piraty.
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

Masmediak wrote:Ja sem si myslel, že to takhle bude, protože je to logický. Hmmm, takže do toho asi cpu špatnou loď ? Ale objevitel je M5, ne ? Včera mi konečně došla vytoužená zpráva od Bala Gi research inc. Furt mi to nešlo spustit, až sem našel tady na forku, že je k tomu potřeba i jedna stanice. Doposavaď jsem žádnou nevlastnil, a mám docela strach s tím rozmísťováním, ale naštěstí to vyřešili v hlavní dějové linii pan Nolman a jeho kumpáni ... Jenže teď mi to psalo, že nemám dostatečnou reputaci s Paranidy a Splity. Tak bych měl otázečku : S těma Paranidama mi to půjde zvětšovat, ikdyž sou teď jejich sektory uzavřený ( ikdyž už tam můžu ? ) Díky moc za pomoc
Pokud si dobře pamatuju tak se to dá vyřešit tak že v okrajových paranid.sektorech budeš sestřelovat piráty.Tam tě totiž pustí.Za nákou dobu ti ta pověst stoupne.
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

já se bojím toho, že to bude strašně zdlouhavý ... Já chci Hyperiona co nejdříf ! Nebylo by lepší, najít tam nějakej šikovnej sektor, kde se dá vyexpit sektro trader ? Nebo třeba poslat tam nějakou korvetu aby hlídkovala ? Nestoupla by ta reputace dřív ? ( Bali Gi psal, že mám reputaci nízkou u paranidů i splitů tak to musím nějak urychlit ... ) A ještš na jdednu věc bych se rád zeptal : Když jim dám hlídkovat v sektoru, bude potřeba, abych těm jednotlivým lodím koupil policejní licenci ? Předem moc děkuju za odpovědi vám všem.
R8antik
x3

Post by R8antik »

Masmediak wrote:já se bojím toho, že to bude strašně zdlouhavý ... Já chci Hyperiona co nejdříf ! Nebylo by lepší, najít tam nějakej šikovnej sektor, kde se dá vyexpit sektro trader ? Nebo třeba poslat tam nějakou korvetu aby hlídkovala ? Nestoupla by ta reputace dřív ? ( Bali Gi psal, že mám reputaci nízkou u paranidů i splitů tak to musím nějak urychlit ... ) A ještš na jdednu věc bych se rád zeptal : Když jim dám hlídkovat v sektoru, bude potřeba, abych těm jednotlivým lodím koupil policejní licenci ? Předem moc děkuju za odpovědi vám všem.
Licenci myslím nepotřebuješ,akorát s ní ti bude rasa daného sektoru za sestřelené piráty,Xenony a Khaky platit.Pokud ji můžeš koupit(reputace) tak nic nezkazíš je to pakatel. :wink:
Lukaszno1
x4

Post by Lukaszno1 »

R8antik wrote:
Masmediak wrote:já se bojím toho, že to bude strašně zdlouhavý ... Já chci Hyperiona co nejdříf ! Nebylo by lepší, najít tam nějakej šikovnej sektor, kde se dá vyexpit sektro trader ? Nebo třeba poslat tam nějakou korvetu aby hlídkovala ? Nestoupla by ta reputace dřív ? ( Bali Gi psal, že mám reputaci nízkou u paranidů i splitů tak to musím nějak urychlit ... ) A ještš na jdednu věc bych se rád zeptal : Když jim dám hlídkovat v sektoru, bude potřeba, abych těm jednotlivým lodím koupil policejní licenci ? Předem moc děkuju za odpovědi vám všem.
Licenci myslím nepotřebuješ,akorát s ní ti bude rasa daného sektoru za sestřelené piráty,Xenony a Khaky platit.Pokud ji můžeš koupit(reputace) tak nic nezkazíš je to pakatel. :wink:
Licence ti sama o sobě přispěje ke zvětšení reputace.Jinak zdlouhavý to sice je,ale nic jinýho ti nezbývá.Taky by bylo dobrý kdybys dal do toho sektoru nákladní lod s obchodním softem 3 a nechal jí v tom sektoru obchodovat.Nejlepší by byl sektor ve kterém je elektrárna a nějaký ty továrny.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

idealni jsou 1+2 sektor pod Paranid Prime.Ja tam nechavam levelovat UT ze sektor tradera az na 8 lvl a pak je prepnu na UT a necham je tam dodelat ty 4 lvl nez zacnou skakat
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Díky kluci. Dneska jsem se posunul o krok dál ! Bali Gi napsal, ať se stavím k němu do loděnice pro misi. Třikrát hurá ! Jaký bylo moje zděšení, když sem sice splnil první část mise, ale při druhé části, jak chtěl abych zavezl nějaký plány do loděnic v hlavních sektorech splitů a paranidů, jsem nemohl přistát u paranidů ( u splitů ok ) v loděnici. Takže se uchýlím k tomu sektor traderovi, to by mohlo zabrat. jenom se chci zeptat : bude se mi zvyšovat reputace, ikdyž jsem zrovna v té části, jak se paranidi naštvou a zavřou všem sektory ? Moc děkuju za odpovědi na moje banální, zjevně nikdy nekončící otázky :roll:
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

tak to mas smulu,pac to zrovna nepujde.
budes muset nejdrive pokrocit v kampani-dohrat ji do konce.
ale jak jsem psal asi vyse,tak idealni cas na zajimani lodi paranidu.
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Tak už jsem dohrál hlavní děkovou linii a splnil pár misí od Bala Giho, jenže sem se zasekl v hledání Hyperiona. O to sice v sektoru Vodní vír ( Malstrom ) nemůžu najít západní bránu. Už ji hledám asi 4 hodiny, rozmístil asi 10 družic a pořád nic. Je tam vůbec ? Anebo je někde na východě toho sektoru ? Je obrovskej. Asi dneska nepůjdu spát dokud to nenajdu ...
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Neuvěřitelný ! Tak sem ji tam našel asi po 6ti hodinách hledání ... Fakt byla na západě. Přísahal bych že sem kolem ní musel letět blízko, páč sem celou západní stranu sektoru zaskládal družicema. Hmmm asi sem je dal moc vysoko, nebo nízko. Každopádně si teď letím pro hyperiona, tak snad ho zmáknu odtáhnout bez větších komplikací.
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

bacha,az ho potahnes pres vodni vy,tak te prepadnou pirati-a celkem silni.M3 na to stacit nebude.idealni vyzbrojit t M6 co ukoristis zarovens M7 Hyperionem.
R8antik
x3

Post by R8antik »

Mira CZ wrote:bacha,az ho potahnes pres vodni vy,tak te prepadnou pirati-a celkem silni.M3 na to stacit nebude.idealni vyzbrojit t M6 co ukoristis zarovens M7 Hyperionem.
JJ Nemesis a vem taky 3x125MJ štíty nemá nic. :wink:
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

no jaksi automaticky jsem predpokladal,ze ta M6 budeplne vyzbrojena a opravena.a vytuneni take nebude na skodu.a hlavne nezapomen do ni koupit 1x tazny aprsek.
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Paráda. Všechno už mám, příběh hotovej, vlastní HQ. Hodil sem ho do Prezident's End, a až pak sem si všiml, že ten sektor je strašně prťavej :D Doufám, že se stanice dají tahat vlečným paprskem přes brány, jako Hyperion. A teď když sme u toho, používáte někdo ten script, aby nepřistávali v HQ universe tradeři ? A jak bych to měl udělat, abych mohl vyrábět lodě bez starostí se zásobováním ? Dá se z HQ nějak napojit na výrobní komplex továren, nebo se to musí řešit flotilou TS lodiček v sektoru ? Děkuji moc za odpovědi na moje všetečné otázky ... A zpátky k úvodnímu tématu topicu : Po několika dnech zkoušení se mi nepodařilo ničím zadokovat v kentaurovi, asi to fakt nejde. A Hyperion je stejně nejlepší loď ve známém kosmíru :F
Mira CZ
x3tc

Post by Mira CZ »

ve hre asi ano,ale skus si nainstalovat takovy Bird of Prey.

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=168652

Teda pokud budes mit stesti a ukaze se ti v lodenici.ja hp mel a po premazani (omylem) uz ho do hry nemuzu dostat,i kdyz ho mam nainstalovany zpravne
TomG
x3

Post by TomG »

V Centaurovi se imho dokovat nedá, nemá totiž hangár. V X2 měl hangár na M5 loď, stejně tak měl hangár i M2 Titan. V X3 v těchto třídách prostě hangár není. Malý hangár je v nákladních lodích TL a pak v třídě M1.
Hyperion má hangár pro dvě lodě. Nezkoumal jsem zatím jaké.
Spoiler
Show
Teď čeká v HQ na prozkoumání a rozebrání, včetně dalších lodí. :)
Jinak do TL či M1 nenacpete nákladní TS lodě. Takže dozbrojování XL zbraněmi jedině servisní dok.
Masmediak
x3

Post by Masmediak »

Paráda, všechno šlape tak jak má ... Teď se zrovna učím stavět komplexy. No, ještě že existuje sejf & loud, páč některý ty příšernosti co vzinkou sou fakt tak na hození mašle. Ale ještě na jednu věc bych se vás rád zeptal, co mě štve, že nevím co je : když spouštím hru, na té loudovací obrazovce je obrázek nějaké lodě, a tam vám sou takový spešl ikonky. Tmavě modrý až černý a vtom je napsaný třeba N, nebo já nevím co ... Doposavaď sem to nikde ve hře neviděl, to je značení wingmanů ? Já sem totiž ještě wingmany neměl tu potřebu použít. Když sem si jednou jednoho nastavil, tak měl pořád normalní zelenou ikonku, značku třídy lodě. Prosím, osvětlete mi to, úplně mě to užírá, že tady ty supr ikonky taky nemám. Díky. Váš spolubojovník a pilot Masmédiák.

Return to “Česky / Czech X-Forum”