[X3 TC] Problem z misją 5 u Terran
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 TC] Problem z misją 5 u Terran
Mam problem z misją 5 w fabule terrańskiej. Załatwiłem odpowiednich gości i koleś Teladianin stwierdził że załatwi mi bezpieczny transport przez Argon Sector M148. Mam tam zabrać 200 sztuk teladianium. Niby żaden problem, tylko pytanie - skąd mam wytrzasnąć TS którym mógłbym je tam przewieść? Zacząłem grę jako terranin i nie mam nic takiego, a ani szablą ani odkrywcą ich tam przecież nie przewiozę.
?

-
No to nie ma rady, musisz kupić TS-a 
W tym sektorze gdzie masz kupić Taladianum masz stocznię Teladian.
Nie masz kasy? Nie masz odpowiedniej reputacji? No to najwyższy czas zadbać o to, poszukaj misji na stacjach i będzie po problemie.

W tym sektorze gdzie masz kupić Taladianum masz stocznię Teladian.
Nie masz kasy? Nie masz odpowiedniej reputacji? No to najwyższy czas zadbać o to, poszukaj misji na stacjach i będzie po problemie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
W kieszeni Teladianium nie przewieziesz 

Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
-
-
-
Cześć wszystkim.
Mam problem dotyczący opisywanej misji.
Otóż wszystko poszło zgodnie z planem. Bug?
Dodam, że nie pomaga ani stukrotne odpalanie save'ów z Heretic's End (po dostarczeniu Terran) ani odpalanie save'ów z Argońskiego Sektora M148 i ponowne zabieranie na pokład ludzi, i dostarczanie ich do celu.
Pozdrawiam.[/spoiler]
Mam problem dotyczący opisywanej misji.
Otóż wszystko poszło zgodnie z planem.
Spoiler
Show
Dostarczam szpiegów do Heretic's End na Orbitalną Stację Patrolową. Kilka sekund po zadokowaniu wyskakuje mi info, że misja została zakończona. A z tego co wiem, to powinienem porozmawiać jeszcze z Jacksonem i dopiero potem udać się do Pasa Asteroid. Nie mogę tego faceta nigdzie znaleźć.
Dodam, że nie pomaga ani stukrotne odpalanie save'ów z Heretic's End (po dostarczeniu Terran) ani odpalanie save'ów z Argońskiego Sektora M148 i ponowne zabieranie na pokład ludzi, i dostarczanie ich do celu.
Pozdrawiam.[/spoiler]
-
Wyleć z sektora Heretic End, polataj trochę, zarób pieniądze dla siebie. Wezwanie powinieneś dostać zaraz po upuszczeniu sektora.
[ external image ]
[ external image ]
-
Witam a ja mam inny problem z tą misją. Mianowicie jak Ci dwaj szpiedzy wyskakują ze stacji nie mogę ich niczym odebrać. Mam 3 statki zaawansowanego odkrywce (dostaje się go z misji), jeden transportowy którym to teladium przywiozłem i jeszcze 1 statek z tej misji gdzie się skrzydłowych robi. Przelatuje koło nich nic się nie dzieje. A mam miejsce na statkach. Przez przypadek nawet transportowym przeleciałem po nich i wybuchli co wcale nie przerwało misji. Pomocy!!
a i mam jeszcze jedno pytanie. W X3 reunion w jednej z pierwszych misji dostawało się napęd do skoków. A jak jest tutaj bo, nigdzie go znaleźć nie mogę a oszczędza to trochę czasu!.
a i mam jeszcze jedno pytanie. W X3 reunion w jednej z pierwszych misji dostawało się napęd do skoków. A jak jest tutaj bo, nigdzie go znaleźć nie mogę a oszczędza to trochę czasu!.
-
FAQ misji fabuły TC.
A tak szczegółowo, masz System Podtrzymywania Życia na pokładzie, któregoś z tych statków? Bo jest on wymagany, aby przewozić pasażerów. Zresztą w FAQ piszę o tym.
Napęd Skokowy w TC również istnieje. Można go kupić w kilku miejscach, zobacz do Encyklopedii w TC, a jeśli w niej nie masz jeszcze danych o Napędzie Skokowym, to zobacz tu Gdzie mogę kupić Napęd Skokowy?
A tak szczegółowo, masz System Podtrzymywania Życia na pokładzie, któregoś z tych statków? Bo jest on wymagany, aby przewozić pasażerów. Zresztą w FAQ piszę o tym.
Napęd Skokowy w TC również istnieje. Można go kupić w kilku miejscach, zobacz do Encyklopedii w TC, a jeśli w niej nie masz jeszcze danych o Napędzie Skokowym, to zobacz tu Gdzie mogę kupić Napęd Skokowy?
[ external image ]
[ external image ]
-
W gołej grze napęd skokowy kupisz w
Co do problemu z zebraniem astronautów, czy masz zamontowany na którymś ze statków system podtrzymywania życia ? Bez niego nie uda Ci się ich zabrać na pokład.
Nie wiem czy zapoznałeś się z FAQ stworzonym przez Yacka. Jeśli nie to zajrzyj na http://forum.xudb.pl/viewtopic.php?f=25&t=435
Edit: Yacek był szybszy
Spoiler
Show
kwaterach głównych Terracorp w Home of Light, Otas w Legend's Home, Atreus w Queen's Harbour oraz w Ziemskim Torusie.
Nie wiem czy zapoznałeś się z FAQ stworzonym przez Yacka. Jeśli nie to zajrzyj na http://forum.xudb.pl/viewtopic.php?f=25&t=435
Edit: Yacek był szybszy

-
-
hej, dopiero co zalogowalem sie na forum. gralem w x3 troche(:P) jak nie mialem neta jeszcze od dzisiaj gram w x3TC. mam pytanie nie wiem czy juz padlo gdzies i potrzebuje rady: zaczalem grac Terranami i jak mamy misje gdzie trzeba sledzic piracką Novę to czy warto do niej zostawic statek ktory otrzymujemy na marsie? chodzi o to ze jak dolatuje do bazy piratow do czy bardziej sie oplaca leciec zwiadowczym czy mysliwcem ktory otrzymujemy na poczatku gry. ja wlasnie chyba sie zapedzilem troszke i podlecialem za blisko i Xenoni i sa zmielili mnie na pasztet... czy mozna wykonac ta misje w statku pocztakowym - w sensie zakrasc sie od tylu bazy? dzieki za podpowiedz albo nakierowanie na odpowiedni temat w forum....
ps. ale doleciec do ziemi trzeba uzyskac pozowolenie?
ps. ale doleciec do ziemi trzeba uzyskac pozowolenie?
You're alone in space.... until the pirates attack....
-
1. Wszystko można, jeśli jesteś w stanie uciec, wykołować Xenonów wylatujących z Habitatu. Mnie się udało, poleciałem do drugiego Habitatu Piratów i zadokowałem do niego, Lasery broniące go pozbyły się Xenonów, ja wróciłem do pierwszego wykonać skanowanie.
2. Możesz lecieć do Ziemi, ale wątpię abyś doleciał. Siły ATF pilnują, aby nikt niepowołany tam nie dotarł. Dostęp do sektora Ziemia otrzymasz po zakończeniu fabuły terran.
2. Możesz lecieć do Ziemi, ale wątpię abyś doleciał. Siły ATF pilnują, aby nikt niepowołany tam nie dotarł. Dostęp do sektora Ziemia otrzymasz po zakończeniu fabuły terran.
[ external image ]
[ external image ]
-