[X3 TC] Mięso armatnie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

mati140
x4

[X3 TC] Mięso armatnie

Post by mati140 »

Czy jakiś skrypt dający dostęp do wszystkich sektorów terrańskich na początku gry? Chciałem najpierw polatać po nowych sektorach, zanim wezmę się za fabułę. I przy okazji niech ktoś mi powie co brali twórcy blokując graczom zaczynającym jako terrański obrońca dostęp do Ziemi? Już na orbicie Marsa przywitała mnie działami straż graniczna. No w tej sytuacji poczułem się jak mięso armatnie - wycofuję się z frontu, to moi do mnie strzelają. Ale dobra, jakoś ich ominąłem, i poleciałem dalej do sektora Wenus > Księżyc > Wleciałem do akceleratora w kierunku Ziemi. Jakieś 2 sekundy opuszczeniu akceleratora z drugiej strony dostałem taką serię z Toreza, że nawet smród po mnie nie został. Jak automat powiedział, że zaraz otworzą ogień z głównych dział stacji, to świeciło mi się już dawno "koniec gry". Dlatego przydałby mi się taki skrypt - Earth Toreza raczej nie ominę (nie ma którędy...)

PS: Jeśli ktoś doszedł do misji z The Hube, to niech da tu jakieś screeny, ok?
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Do Torusa to nawet po skończeniu misji Terran będzie ciężko zadokować :)
Zresztą, nie ma po co, nic w nim nie ma takiego, czego by nie można było kupić gdzie indziej bez takich problemów.
Dolecisz do HUB-a, to sam zobaczysz. A jak chcesz zepsuć sobie grę to na Mamucie są screeny: http://www.mamut.m5.pl/galeria_2_x3-ter ... flict.html
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
mati140
x4

Post by mati140 »

A na pewno nie ma skryptu udostępniającego sektory Terrańskie? Chciałbym zobaczyć sektory które doszły w tym dodatku. Roling demo nie pokazuje wszystkiego, a przed zakończeniem fabuły Terran racze nie polatam sobie swobodnie po wewnętrznym Układzie Słonecznym.

PS: Masz rację, nie będę przeglądać tych screenów - będę miał większą motywację żeby przetrwać do tego momentu :P .
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ano nie polatasz swobodnie, do tego nie dostaniesz się do sektorów zagubionej koloni bo one są dodawane w fabule Aldrin, a żeby ją otrzymać trzeba mieć kilka fabuł zakończonych.
Nie spotkałem się takim skryptem/modem, ale też nie szukałem bo mi nie potrzebny.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
mati140
x4

Post by mati140 »

Ok, dzięki, spróbuje sam coś znaleźć.
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Nie jestem pewien, bo tego nie próbowałem, ale:

poszukaj sobie skryptu "cheats" , czyli najprościej mówiąc skryptu z kodami.

O ile dobrze pamiętam to wśród tych kodów jest jeden umożliwiający zmianę nastawienia danej rasy do nas.
Prawdopodobnie wystarczy byś ustawił sobie najwyższą rangę u ATF by móc się dostać do tych sektorów.

Inny sposób to edycja pliku pozycji startowej i wpisanie tam wysokiej rangi u ATF.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”