[X3 TC] Reputacja, Hacki, Recon Drony Piraci i takie tam ;P

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Reconet

[X3 TC] Reputacja, Hacki, Recon Drony Piraci i takie tam ;P

Post by Reconet »

Witam...Mam pytanie ;)) (dziwne żeby nie ;p)
chodzi o to że podczas konfliktu z trójokimi skasowałem parę stacji a parę tylko uszkodziłem... gdy już poprawiłem sobie reputacje sporo takich stacji zostało na czerwono :/
Dalej korsarze też czerwoni i czytałem temat że najlepiej zniszczyć wszystko w sektorze i po respie wróci do normy :? ;)

A najgorsze że potrzebuje statki z OTASków a gdy przejąłem sobie Borka siedziba się zaświeciła się na czerwono... :D i póki co żadnych hackerskich piratów nie znalazłem na to tak jak i na Księcia.
:(
Czy żeby OTASi wrócili na niebiesko muszę wyczyścić cały Legend's Home czy tylko kwaterę ?? :o :o
Czy może jakoś te Drony Zwiadowcze (Recon Drone) są wstanie włamać się do stacji :O ?!
Taki dziwny opis mają a póki co nie rozszyfrowałem ich przeznaczenia więc tu drugie pytanie na co one? i do czego służą ?

No i 3 ;p zasięg hackowania w końcu jest ograniczony czy nie??
Wyczytałem że niby do 20 sektorów ale znowu w następnym temacie że nie ma znaczenia gdzie jest Habitat Piratów.
(z HUBem to nie problem ale warto się dokształcić zanim zacznę nadwyrężać się energetycznie ;p)

No i propo Habitatów... czy jest jakiś sposób, możliwość czy cokolwiek innego by zachęcić Habitat do pojawienia się w moim sektorze?
Wiem że niby losowo się pojawiają ale może można jakoś tą losowość wspomóc na swoją stronę ;p
Nielegalnymi fabrykami, atakami na bezbronne TSy i takie tam ;p
Może jakiś matematyczny wzór na to jest ;p

Pozdrawiam :)

PS. Skrypty mnie osobiście nie interesują ale jak zna ktoś coś ;p to dla dla potomnych może też zostawić ;)
Last edited by Reconet on Tue, 14. Jul 09, 15:45, edited 2 times in total.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Na początek, to może byś, zgodnie ze standardem obowiązującym na forum, opisał w temacie posta jakiej gry dotyczy.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Reconet

Post by Reconet »

sorki...zapominalski ^^
Poprawiłem :p

..Trochę nad tymi droami zwiadowczymi posiedziałem i jedyne co mi się nasuwa to pomysł że to taki sam nieprzydatny towar jak płyty kompaktowe ;P
To o co chodzi z tym ich opisem ;O
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

W XTM-ie były Satelity Zwiadowcze, można było takiego wysłać do odległego sektora, na określona pozycję, gdzie zamieniał się Satelitę Zaawansowanego. Myślałem że Droidy Zwiadowcze to inna nazwa tego pomysłu, tymczasem również nie znalazłem żadnych komend pozwalających wysłać je w celu zbadania/ustawienia w odległym miejscu/sektorze. Tak więc jak na razie brak pomysłów co z tym fantem zrobić.

Podczas misji inwazji ze skryptu Race Invasion ostrzelałem przypadkowo kopalnie Paranidian. Zrobiła się czerwona. Ofertę na hackowanie kopalni spotkałem w sektorze pirackim w jednej ze stacji należących do Piratów. Tak więc wcale nie potrzeba Habitatu Pirackiego do hackowania stacji. Wystarczy jakakolwiek stacja piracka. Jak określić do kogo należy stacja pisałem. Wystarczy zobaczyć na mapie sektora na jej ID. Jeśli ma na początki I to jest własnością piratów.

Podnosząc reputację u piratów (poprzez niszczenie wrogich statków w sektorach pirackich, niszczenie czerwonych piratów w sektorach pirackich, wykonywanie misji ze stacji pirackich) podnosi się również reputację u Księcia. Przy odpowiednio wysokiej reputacji statki księcia w sektorze Nieznanym staną się przyjazne. HQ Księcia pewnie też, ja je shackowałem sobie. Jednak misji od Księcia nie dostałem. Myślę że jedynym sposobem aby dostać misje z HQ jest ten sposób ze zniszczeniem HQ. Po odbudowie HQ, będzie podobno już można otrzymać od niego misje. Oczywiście ponownie trzeba będzie podnieść reputację.
Nie wiem czy ten sposób zadziała z HQ OTAS. Ja bym spróbował z hackowaniem. W całym wszechświecie jest 20 Habitatów Pirackich, do tego dochodzą ich stacje, więc na pewno oferta się znajdzie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Reconet

Post by Reconet »

Dziękuje za odpowiedz.
Drony Zwiadowcze to chyba itemek jak tuby kwantowe czy głowice...
Szkoda bo opis był zachęcający ;p

U księcia mam tylko kwaterę na czerwono...reszta sektora mnie lubi...
Co do Habitatów to po prostu chciałem sobie jakiegoś załatwić bo mi za daleko od nielegalnego kompleksu pouciekały xD
No i hackowanie tez ssie przyda pod nosem :)

A z tym "I" to nie wiedziałem ^^
Łatwiej będzie szukać :)

Z tym hackowaniem to właśnie nie jestem pewien bo shackowalem wszystko w obrębie chyba 10 sektorów co miałem na czerwono a OTASika nie ma w ofercie...
A mam habitat w New Income i looMLegacy.
Poczekam chyba na bonuspacka MOŻE coś tam zrobią z tym i z tym przeklętym Aranem xDxD
Swoją drogą beta testy już jakieś są więc chyba powinien jakoś na dniach się ukazać :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”