[X3 TC] Mapa Scorpa - autosearch - problem

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Zet_M
x3tc

[X3 TC] Mapa Scorpa - autosearch - problem

Post by Zet_M »

Witam.
Coś mi się popsuło :(. Szukałem statków M1 za pomocą "Znajdź statek w Galaktyce" i przy jednym z zapytań skrypt się zawiesił. Postanowiłem przeinstalować Mapę ale nic to nie pomogło.
Teraz mam coś takiego:
[ external image ]

Dodatkowo zaczął mi się wywalać Plugin Manager (jak z niego wychodzę).
To wszystko świadczy o tym że mam coś namieszane.
Czy mam próbować reinstalować Managera i skrypty czy lepiej od razu całą grę a potem resztę (skrypty) ?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam.
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Grasz w wersji polskiej czy angielskiej?
Manager często się wywala, przynajmniej u mnie, u innych też, taka wada wersji beta. Stwarza to czasem problem z np. SCS, który potrafi zniknąć z gry. Pomaga uruchomienie Managera i zamknięcie poprzez przycisk EXIT.
Możesz poczytać o tych problemach w tym temacie: Salvage Claim Software (Problem z instalacją).
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Gram w wersję polską (z patchem 2.1)

Rzeczywiście zamknięcie Plugin Managera przyciskiem Exit nie powoduje jego zawieszania - jeden problem z głowy :)
Z SCS jak na razie nie mam problemów ( i oby tak zostało :) )

Jednak w dalszym ciągu opcja "Znajdź statek w Galaktyce" nie chce działać.
Bez przerwy ten sam efekt jak na screenie wyżej.
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ściągnij ponownie moje poprawione spolszczenie skryptu i wrzuć do katalogu t. Zobacz jak będzie tym razem. Uruchom też na próbę nową grę. Jak tylko wystartuje, przypisz klawisz do szukania statków i zobacz jak działa.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Jeśli chodzi o plik który jest tutaj:
http://www.mamut.m5.pl/pobierz_plik_128 ... -v.0.3.htm
To mam takowy i jest tam gdzie powinien być.
Zrobiłem to co sugerowałeś i jak odpalę nową grę to działa, też działa jak wgrałem wcześniejszego save - niby OK. Szkoda tylko że zapis z gry gdzie ten skrypt działa mam z poprzedniego dnia :( . Ale lepsze to niż zaczynać od początku.
Jeśli miałbyś jakieś pomysły jak spowodować żeby skrypt działał na ostatnim save to chętnie wypróbuje :)
Dzięki za pomoc.
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Źle zapisany sav, raczej nic się nie da zrobić. I tak masz szczęście. Lepiej stracić cały dzień gry niż całą grę.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

ok,
jeszcze raz WIELKIE dzięki :)
Pozdrawiam.
Zet_M

Return to “Polskie / Polish X-Forum”