[X3 Reunion] Baaardzo noobowskie pytania...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

kiler1337

[X3 Reunion] Baaardzo noobowskie pytania...

Post by kiler1337 »

Witam.
Gram w tą grę od kilku godzin więc proszę się nie śmiać :P
mam kilka pytań:

-Jak sprzedawać rzeczy w stacjach handlowych?
-czy opłaca się latać po całym świcie i szukać porzuconych statków? (co właśnie robię :P)

Na razie tyle. Pomoże ktoś? :)
vonski1985
x4

Post by vonski1985 »

Jeśli chodzi o sprzedaż. To muisz zadokować do danej stancji i wybrać opcje handel i tam za pomocą strzałek i klawiatury numerycznej wpisujesz liczbę towaru dajesz strzałek i enter i masz kupione. Co do drugiej części jeśli grasz w X3 Reunion to tych statków nie ma za dużo więc lepiej skup się na handlu na początek i robieniu misji , statki porzucone znajdziesz jak już będziesz miał jakiś tam w miarę przyzwoity statek do walki. Skup się na rozwoju teraz..
kiler1337

Post by kiler1337 »

dzięki za rady, ale chodziło mi o sprzedawanie rzeczy w stacjach, bo kupować umiem :P a naczytałem się o handlu ogniwami i zapchałem sobie nimi ładownię i nie umiem tego sprzedać teraz :P
Pr0wler
x4

Post by Pr0wler »

Musisz znaleźć stacje które używają ogniw do produkcji, co raczej nie powinno być trudne, bo praktycznie każda fabryka ich potrzebuje. W karcie informacyjnej stacji zobaczysz ile ogniw dana stacja ma w magazynie i w jakiej cenie je skupuje. Kupno i sprzedaż działają na tej samej zasadzie (trzeba tylko w odpowiednim miejscu ustawić kursor :P ), vonski opisał już co i jak, więc nie będę powtarzał :)

Co do porzuconych statków- lecieć po nie na początku gry na drugi kraniec wszechświata nie ma sensu ale jeśli operujesz blisko sektorów w których się znajdują to warto. Na przykład niedaleko głównych argońskich sektorów można znaleźć 2 różne statki klasy TP, których później mógłbyś używać w misjach związanych z przewozem pasażerów i zarobić całkiem niezły grosz podnosząc przy tym szybko reputację.
kiler1337

Post by kiler1337 »

ok, dzięki za pomoc :)

EDIT: mam jeszcze kilka pytań :)

-mam drugi statek (wygląda na to że miałem go od początku :P ) - i chciałem żeby handlował, a nie tylko stał, ale polecenia handlu ma zablokowane. Zapewne trzeba coś dokupić, ale co?

-co muszę mieć żeby widzieć "zdalnie" ceny w poszczególnych stacjach? bo jak na razie to obok nazwy towaru przy cenie jest '???'
Maugoth
x3tc

Post by Maugoth »

1. polecenia handlowe mk1 i mk2, a najlepiej mk3 to sam bedzie latac i handlowac

2. zdalny system kupiecki

Ogolnie proponuje przejzec instrukcje tam sa podstawowe informacje.

Edit: ups myslalem ze to temat o TC, to moze byc inaczej w R - nigdy nie gralem.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”