[X3 TC] Wingmen

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Renji08

[X3 TC] Wingmen

Post by Renji08 »

Witam!

Przeszukałem FAQ i wiele tematów, jednak nie znalazłem rozwiązania mojego problemu.
Otóż jak mogę szybko wydawać rozkazy swoim skrzydłowym? Dodałem trzy jednostki do "blue wing", ale wciąż jedyny sposób w jaki mogę nimi kierować, to wcisnąć R i z tego okna wybierać każdy statek pojedynczo i każdemu po kolei wydawać ten sam rozkaz.
W opcjach sterowania znalazłem wpis, że wciśnięcie SHIFT+6/7 to są dwa rozkazy - atakuj cel, a drugie - ochraniaj mnie. Gdy jednak użyję jednego z tych skrótów, to życzliwy głos komputera pokładowego oznajmia mi, że nie mam żadnych skrzydłowych o.O.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Wybierasz dowolny statek ze skrzydła, menu rozkazy, na pierwszej pozycji masz rozkazy dla skrzydła, wydajesz jeden rozkaz, wykonują go wszystkie statki w skrzydle.
Renji08 wrote:W opcjach sterowania znalazłem wpis, że wciśnięcie SHIFT+6/7 to są dwa rozkazy - atakuj cel, a drugie - ochraniaj mnie. Gdy jednak użyję jednego z tych skrótów, to życzliwy głos komputera pokładowego oznajmia mi, że nie mam żadnych skrzydłowych o.O.
Prawdę mówi ten głos. Przyciski te odnoszą się do skrzydłowych, a nie do skrzydeł. Skrzydłowi i Skrzydła to dwa równe pojęcia.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Yacek wrote: Skrzydłowi i Skrzydła to dwa równe pojęcia.
Tak. To różne pojęcia, to nie to samo...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Renji08

Post by Renji08 »

Wielkie dzięki za odpowiedź ;)

Czym więc różnią się skrzydła od skrzydłowych i co mogę zrobić, aby ten śliczny głosik zaakceptował moje polecenie w postaci SHIFT+6/7 ?
DRACOOL
x3tc

Post by DRACOOL »

skrzydłowi, to statki, które będą tworzyć "skrzydło" z twoim własnym statkiem, ale to się niespecjalnie dobrze sprawdza. (trzeba w menu konkretnego statu zaznaczyć wybór " skrzydłowy na TAK,) i konkretny statek będzie za tobą podążał w wybranej przez ciebie formacji.
X3, ponad 40 "baniek" na koncie i 15 x M3 ,15 universe traderów, 4xM6,1x TL 5xM7,troche zdobycznego śmiecia, ok 20 szpiegowskich m5 w różnych stoczniach, osiadłem w Rhy's Desire, zbieram na M2
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”