Siema
Czy da się ustawić UT tak, aby omijał sektory piratów ?? Jeśli tak to gdzie ??
Pozdrawiam
[X3 TC] Handlarz
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 TC] Handlarz
Last edited by adikano on Wed, 17. Jun 09, 10:19, edited 1 time in total.
-
Nie można, na razie, skrypt jest w przygotowaniu.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Bardzo sluszna uwaga. 90% Strat handlarzy jest spowodowanych przez ataki piratow. Gdy jest okazja, warto z piratami zawiazac dobre uklady. Owszem, fajnie sie niszczy ich sokoly i nabija w ten sposob range, ale warto spojrzec z innej strony... Wieksze mozliwosci handlu, bezpieczni traderzy, mozliwosc ukrycia sie w ich sektorach. Czasami zaprzyjaznioych piratow mozna probowac wykorzystac w walce, gdy np uciekamy przed silniejszym wrogiem.danros wrote:Jeszcze inny sposób to zaprzyjaźnić się z piratami co w znaczącym stopniu wyeliminuje zagrożenie z ich strony a nawet pozwoli naszym UT na handel z pirackimi stacjami.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
-
Postaw im GW. 
Szukaj na początek Habitatów Piratów i bierz misje z nich. Tylko pamiętaj: nie każdy kto jest w Habitacie to pirat. Od piratów najlepiej brać misje typu zniszcz statki handlowe. Spadnie Ci trochę reputacja u rasy, której statki zniszczyłeś, ale to da się szybko poprawić. Gdyby po takim ataku czepiała się się Ciebie policja to skomunikuj się ze statkami, które zrobiły się czerwone i przeproś każdego pilota za przypadkowy ogień, to pomoże.
Gdy podniesiesz trochę reputację u piratów, będziesz mógł handlować ze stacjami w sektorach pirackich i brać tam kolejne misje.
Jeśli bawisz się skryptami to ten skrypt Display Ranks pozwala na sprawdzanie aktualnej reputacji u piratów (nie tylko).

Szukaj na początek Habitatów Piratów i bierz misje z nich. Tylko pamiętaj: nie każdy kto jest w Habitacie to pirat. Od piratów najlepiej brać misje typu zniszcz statki handlowe. Spadnie Ci trochę reputacja u rasy, której statki zniszczyłeś, ale to da się szybko poprawić. Gdyby po takim ataku czepiała się się Ciebie policja to skomunikuj się ze statkami, które zrobiły się czerwone i przeproś każdego pilota za przypadkowy ogień, to pomoże.
Gdy podniesiesz trochę reputację u piratów, będziesz mógł handlować ze stacjami w sektorach pirackich i brać tam kolejne misje.
Jeśli bawisz się skryptami to ten skrypt Display Ranks pozwala na sprawdzanie aktualnej reputacji u piratów (nie tylko).
[ external image ]
[ external image ]
-
Najlepiej jest polaczyc przyjmne z pozytecznym i spoladrowac kilka TS-ow nalezacych do rasy, ktorej to baze musimy zniszczycYacek wrote:Postaw im GW.
Od piratów najlepiej brać misje typu zniszcz statki handlowe. Spadnie Ci trochę reputacja u rasy, której statki zniszczyłeś, ale to da się szybko poprawić

Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
A masz w TC misje, w których masz zniszczyć czyjąś bazę? O czym ty piszesz?
[ external image ]
[ external image ]
-
A co to juz tylko TC do grania ostalo? prosze zdjac klapki.
Kolega nie sprecyzowal w temacie o jaka gre sie rozchodzi. Misje polegajace na zniszczeniu stacji sa w X3R. Ponadto, jesli chodzi o Reunion Xtm, to mamy juz dostepne profile startowe z dobra repka u piratow, choc taki profil mozna sobie rowniez stworzyc samemu.
Dodam jeszcze, ze jesli chodzi o X3R to jest skrypt polegajacy na blokowaniu niebezpiecznych sektorow: Autotrader Sector Lock. Troche inny jest Local Trader, ale tez uzyteczny.
Kosmiczna Muche na Dziko w oleju rastarowym polecam
(Do dostania tylko w dobrych splickich barach)
Kolega nie sprecyzowal w temacie o jaka gre sie rozchodzi. Misje polegajace na zniszczeniu stacji sa w X3R. Ponadto, jesli chodzi o Reunion Xtm, to mamy juz dostepne profile startowe z dobra repka u piratow, choc taki profil mozna sobie rowniez stworzyc samemu.
Dodam jeszcze, ze jesli chodzi o X3R to jest skrypt polegajacy na blokowaniu niebezpiecznych sektorow: Autotrader Sector Lock. Troche inny jest Local Trader, ale tez uzyteczny.
Kosmiczna Muche na Dziko w oleju rastarowym polecam

We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Jeśli chodzi o TC, to z tego co zauważyłem sama reputacja u piratów nie ma wielkiego znaczenia. Wykonywałem sporo misji obrony stacji w których z nimi walczyłem i mam reputację na poziomie ok. -15000, a i tak mogę dokować na ich stacjach i spokojnie poruszać się po ich sektorach. Problem pojawia się wtedy, gdy zaatakujemy (lub któryś z naszych statków sterowanych przez komputer to zrobi) pirackie jednostki lub stacje poza misjami, lub wykonujemy misje przeciwko nim w sektorze w którym są ich stacje. Wygląda na to, że piratów w misjach poza ich własnymi sektorami można spokojnie tłuc.
Dobrą metodą na poprawienie stosunków z piratami jest wykonywanie dla nich misji budowy stacji. W poprzedniej grze nastawiałem im w ten sposób kilkanaście fabryk w sektorze na wschód od PTNI i potem mogłem w każdej chwili brać z nich różne misje. Wystarczyło tylko skoczyć do tego sektora, przy takiej ilości stacji paktycznie zawsze jakieś były do wyboru
Co do UT to z tego co wiem takiej możliwości w TC na razie nie ma. Sam używam skryptu EST http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=222408, o którym pisałem w innym wątku na forum. Daje mi dużo większą kontrolę nad handlarzami i poprawia ich AI. Polecam.
Dobrą metodą na poprawienie stosunków z piratami jest wykonywanie dla nich misji budowy stacji. W poprzedniej grze nastawiałem im w ten sposób kilkanaście fabryk w sektorze na wschód od PTNI i potem mogłem w każdej chwili brać z nich różne misje. Wystarczyło tylko skoczyć do tego sektora, przy takiej ilości stacji paktycznie zawsze jakieś były do wyboru

Co do UT to z tego co wiem takiej możliwości w TC na razie nie ma. Sam używam skryptu EST http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=222408, o którym pisałem w innym wątku na forum. Daje mi dużo większą kontrolę nad handlarzami i poprawia ich AI. Polecam.
-
Owszem, to jego błąd, ale tak się składa że wiem w jaką grę gra kolegaSorkvild wrote:A co to juz tylko TC do grania ostalo? prosze zdjac klapki.
Kolega nie sprecyzowal w temacie o jaka gre sie rozchodzi.

[ external image ]
[ external image ]