Pojawiła się aktualizacja X3: Konflikt Terrański 2.1!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Xenon_Slayer
EGOSOFT
EGOSOFT
x4

Pojawiła się aktualizacja X3: Konflikt Terrański 2.1!

Post by Xenon_Slayer »

Oczekiwana aktualizacja 2.1, zawierająca nowe elementy, jest już dostępna. Można ją pobrać ze strony internetowej Egosoft.com.

Od wydania aktualizacji Konfliktu Terrańskiego 2.0 minęło kilka miesięcy. Witamy nowych fanów, którzy dopiero poznają Wszechświat X. Kontynuując tradycję Egosoft wspierania i ulepszania naszych produktów po ich wydaniu, z przyjemnością informujemy o wydaniu aktualizacji 2.1.

Aktualizacja 2.1 zawiera misję Polowanie na skarby, stworzoną przez grupę programistów misji należących do naszej społeczności. Podczas wykonywania misji trzeba będzie odnaleźć zaginiony statek, jego załogę oraz niezwykle cenny i unikatowy ładunek. Ponadto, po ignorowaniu przez kilka lat wszelkich próśb i podań, Rada Gospodarcza Wspólnoty udzieliła w końcu zgody na tworzenie Dużych Fabryk Kryształów, dostępnych dla wszystkich potentatów w całym wszechświecie. Nowości ze świata przemysłu militarnego, jeden z liderów tej branży, firma Bala Gi Research, przyjął zlecenie na poprawienie algorytmów wykrywania nieprzyjaciół przez systemy czujników, co ma zwiększyć efektywność patroli w sektorach. Ta informacja spowodowała, że kilka firm zajmujących się sprzedażą teladihuany wykupiło dodatkowe ubezpieczenie swoich frachtowców.

Po raz kolejni testerzy DevNet w pocie czoła starali się, aby ta aktualizacja zawierała jak najmniej błędów. Serdeczne podziękowanie dla wszystkich osób, które były zaangażowane w prace nad rozwojem tego oprogramowania. Aktualizacja zawiera również poprawki poprawiające wydajność gry, możliwość działania gry w tle, po wyświetleniu w oknie lub zminimalizowaniu okna, poprawione działania promienia ściągającego, dodatkowe informacje o marines w kilku menu oraz poprawki dla kilku statków.

Osobom, które kupiły Konflikt Terrański w serwisie Steam, przypominamy, że klient Steam automatycznie aktualizuje pliki gry. Pobieranie aktualizacji ze strony internetowej Egosoft.com nie jest konieczne.

Kliknij tutaj, aby rozpocząć pobieranie aktualizacji 2.1.

Dodatkowe informacje o aktualizacji X3: Konflikt Terrański 2.1 można znaleźć w 37 Wydaniu Nowości ze Wszechświata X.

Kliknij tutaj, aby przeczytać 37 Wydanie Nowości ze Wszechświata X.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bardzo dziękujemy za kolejnego patcha i kolejną misję. Wielka brawa dla zespołu.
Ja polecam patcha i spróbowanie swych sił w nowej misji :)

PS. Mała uwaga odnośnie instalatora patcha: tekst w informacji jest nie co nie czytelny :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
mr.WHO
x4

Post by mr.WHO »

Może ktoś napisać w jaki sposób rozpocząć tę fabułę (wymagania, miejsce uruchomienia) ?

Ktoś może wyjaśnić na czym polega poprawa polecenia "mine minerals" ?
Ja nie widzę żadnej różnicy, statki dalej nic nie kopią, chwilę polatają bez celu by potem samoczynnie wyłączyć to polecenie :(
bufi
x4

Post by bufi »

mr.WHO wrote:Może ktoś napisać w jaki sposób rozpocząć tę fabułę (wymagania, miejsce uruchomienia) ?
Z tego co zrozumiałem, toto nie jest żadna fabuła tylko pojedyńcza misja. Coś jak; sprzedam statek, obrona stacji czy zabij pirata.
Misja ta pewnie będzie dostępna na stacjach. Trzeba uważnie przeglądać ogłoszenia.

Pozdrwiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Co do misji to zobacz do FAQ fabuły TC.
A co do górnictwa mobilnego, to zgadzam się z Tobą, nadal jest tak samo :(
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Yacek wrote:Mała uwaga odnośnie instalatora patcha: tekst w informacji jest nie co nie czytelny :)
"Nieco nieczytelny". W morde, ja bym powiedzial, ze ktos go zaszyfrowal... :)
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

czy ten patch działa z polską wersją? przy opisie mam znak zapytania, a wg. legendy na forum to mogą być problemy
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Oczywiście że działa, masz przecież na samym dole w opisie patcha napisane:

Code: Select all

Dostêpne wersje jêzykowe: angielska, francuska, niemiecka, w³oska, polska, hiszpañska i rosyjska.
[ external image ]
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

wolę się spytać, opis nie zawsze musi być zgodny ;)
przez ten okres co tu jestem, różnie z tym było
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Niby jak było?? Każdy patch był po polsku....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie każdy, patch 1.4 nie zawierał spolszczenia. Wiesz dlaczego? :)
[ external image ]
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

Między innymi patch 1.4.

Chodzi mi o okres gdzie patche były przerabiane przez użytkowników forum. Wtedy pomagał przy przeróbkach Sauron i wiele innych osób. W tamtym okresie zawsze były narzekania na oficjalnego wydawce.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ale my piszemy o X3TC, a nie o X3R.
[ external image ]
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

dlatego się zapytałem, czy ta wersja działa jak powinna na polskiej wersji, pomimo tego opisu że współpracuje z pl - mając na uwadze to co było pisane wyżej - przez jakiś rok czasu nie było mnie na forum, wiec nie wiem czy już patche działają normalnie, czy trzeba czasami coś poprawić
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Ta poprawka dziala tragicznie, a raczej poza kilkoma ciekawostkami to schrzanila gre. Glownie chodzi mi o zrobienie z typowej strategii i ekonomii strzelanke. Dlaczego? Sproboj wziac bojowa misje zeby troche zarobic. Zawsze wystarczalo rozwalic jakiegos goscia z obstawa i dostawalo sie za to kase, a w tej chwili (dziaiaj mialem taki przypadek) pojawialy sie grupkami 4 M6, 2 M3 i 2 M5. Po zniszczeniu ich pojawiaja sie nastepne i nastepne grupki. Az szlag czlowieka trafia, bo nie wiadomo kiedy sie to skonczy. Ja latam M6 wiec nie mam szans zniszczyc M5 wiec tego nie liczcie, ale po zaliczeniu misji dostalem gorka... 3,6 mln (+ podstawa) a zaliczono zniszczenie ponad 100 statkow z czego polowa to M6. Dziekuje za taka strzelanke :/
rolnik_pl
x3tc

Post by rolnik_pl »

Nie pomyliłeś przypadkiem misji , " zabicie złoczyńca" z "obroną sektora lub sektorów" , w pierwszym przypadku jest jak piszesz masz zabić, bosa i kasa leci, w drugim przypadku nie ma dużej kasy za obronę choćby jednego sektora a wrogie jednostki pojawiają się grupkami. Grałem wczoraj z 5h z nową poprawką i nie zauważyłem podobnej sytuacji .
SoBeK
x3tc

Post by SoBeK »

Diabli wiedza jak ta misja sie nazywala, ale w v.2.0a nie spotkalem sie z takimi misjami mimo, ze dorobilem sie na nich 2 M6 i fabryki. Z reszta taka misja to jest troche powalony pomysl, bo bez ani jednego wgrywania z sava zajela mi ponad 3 h.
Kriss99

Post by Kriss99 »

Spokojnie, wcześniej też były takie misje, wszystkie udało mi się przejść Vidarem. Kilka fal Xenońskich - w każdej przynajmniej po 4xP i myśliwce. Ostatnia misja w Family Pride to na koniec wpadł z wizytą K - no i stał się moją własnością dzięki NCP Bail. dodam też, że w tą misję odsejwowywałem, bo za pierwszym razem piloci K zwiali ze statku, mysląc że to był finał misji, a w sektorze zostały mi jakieś pojedyncze M4 przejąłem go. Zdziwiłem się bardzo jak za chwilę w sektorze pojawiło się drugie K. No i drugie K zdjęło moją zdobycz, a z niego już piloci wyskakiwać nie chcieli. Szybki reload - z pierwszego K piloci uciekli, czekam z przejęciem statku, drugie K już sie nie pojawiło bo misja się skończyła :? Finał - 117 statków ubitych
X3:TC PL 2.5
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Jest kilka misji gdzie walczy się z kilkoma, kilkunastoma statkami:
1. Patrol sektorowy - im więcej sektorów tym więcej wrogów sumarycznie do zniszczenia.
2. Misje obrony stacji - im wyższy stopień trudności tym więcej statków do zniszczenia, a ich wielkość zależy od naszej reputacji bojowej (ja mam już na stopniu bardzo trudnym statki M1 i M2)
3. Misje zabójcy - tu też im wyższa ranga bojowa tym więcej statków broni klienta do odstrzału i są to większe statki.

Nie zauważyłem różnicy w tych misjach między patchem 2.0a a 2.1.

Jeśli nie leżą ci te misje, to ich nie bierz, nie ma przymusu. Mnie nie podchodzą misje skanowania asteroid, szybkie taksówki, dostarczanie towarów do stacji, więc ich nie biorę. Szukam tylko takich misji jakie lubię.
Na tym polega esencja tej gry, wolność wyboru, każdy znajdzie w niej to co lubi.
[ external image ]
Kajdorf
x4

Post by Kajdorf »

wszystkie te misje są także w poprzednich częściach gry - np. misje xsenońskie które się robiło po ukończeniu fabuły, też na początku kiepska nagroda i długo trwały - dopiero później był jakiś sensowny zysk, im więcej bierzesz takich misji tym lepsza początkowa nagroda

Return to “Polskie / Polish X-Forum”