Witam,
po wczytaniu sejwa zauważyłem, że zniknął mi jeden Universe Trader.
Miałem go na poziomie 22 i po prostu zniknął gdzieś. W wiadomościach
nie ma żadnego info co się z nim stało ani nie przypominam sobie
aby w czasie gry był komunikat, że został zaatakowany czy coś.
To jakiś bug w grze? Gdzieś już widziałęm podobny wątek tylko nie mogę sobie przypomnieć gdzie. Też ktoś pisał, że znikają mu handlarze.
No i jeszcze jedna sprawa, że od tego nieszczęsnego sejwa nie pojawiają
się nowe statystyki uploadowane do Egosoftu.
X3 - TC vanilla z patchem 2.0 'not modified'
Co robię źle?
Pozdrawiam
[X3 TC] Znikający UT, BUG?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Gram w TC już ponad pół roku, nigdy nie spotkałem się nagłym zniknięciem statku bez przyczyny. Gra zmodyfikowana, jeśli jakiś statek mi ginie dostaję wiadomość na pasku dolnym dzięki skryptowi Ship Killed Notifications, po każdej takiej informacji mam w dzienniku wpis o tym jaki statek straciłem i przez kogo.
Co do statystyk, to mnie też nie odświeża się ranking po wysłaniu do Egosoftu, no ale ja mam *modified*. Może Twoja gra zmieniła status na *modified*? A może plik statystyk dostaje z jakiegoś powodu znacznik "zmodyfikowana". Trzeba by sprawdzić w pliku statystyk.
Co do statystyk, to mnie też nie odświeża się ranking po wysłaniu do Egosoftu, no ale ja mam *modified*. Może Twoja gra zmieniła status na *modified*? A może plik statystyk dostaje z jakiegoś powodu znacznik "zmodyfikowana". Trzeba by sprawdzić w pliku statystyk.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Plik statystyk jest napewno 'czysty' bo po uploadzie dostaję info:
Dalej nie wiem co jest grane. Wczytałem wcześniejszego sejva z Handlarzem ale stsatystyki nadal nie działają jak trzeba.
Pozdrawiam
Code: Select all
PlayerStats.pck Upload successful!
Game status: not modified
Pozdrawiam
-
Gdzieś na forum angielskim czytałem że statystyki uaktualniają się po jakimś czasie, a nie od razu po zaimportowaniu. Po jakim to nie pamiętam czy był podany. Może poczekaj i sprawdzaj?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]