[X3 TC] Hydra (a nie Hyperion) - eksplozja przy przejęciu

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Zet_M
x3tc

[X3 TC] Hydra (a nie Hyperion) - eksplozja przy przejęciu

Post by Zet_M »

Witam.
Mam taki problem. Znalazłem dzięki mapie Scorpa (i oczywiście dzięki odpowiednim skryptom :) )free ship w postaci Hyperiona. Zaczynam dopiero rozgrywkę więc moje serce zabiło mocniej i popędziłem do tego sektora (na piechotę bo jeszcze nie miałem zbadanych tamtych terenów). Zbliżam się na odpowiednią odległość żeby go przejąć a ten skurczybyk wybucha.
Czy coś robię nie tak ? Inne statki, różnych wielkości przejmowałem bez problemów.

zainstalowane skrypty :
NPC Bailing Addon, Salvage Claim Software, Salvage Claim Software MK1, Salvage commands and NPCs
Last edited by Zet_M on Sat, 6. Jun 09, 05:57, edited 1 time in total.
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Trudno powiedzieć, ja ostatnio znalazłem w ten sam sposób i przejąłem cztery Hyperiony. Żadnych problemów. Może w pobliżu są miny? Wpadł na jedną i dlatego jest opuszczony, gdy go przejmujesz uaktywnia się druga.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Ostatnio próbowałem jeszcze raz i statek eksplodował jak się do niego zbliżyłem, nie zdążyłem go przejąć . Szkoda :(
Zet_M
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

W XTMi zdarzały sie pułapki - free ship a obok miny - po zbliżeniu sie buuum i statku nie ma a my mamy połowę kadłuba i parę pirackich statków na karku :) - może w TC tez tak jest?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Na pewno nie. Pułapki w XTM-ie były widoczne na mapie Scorpa, to znaczy statki, jako free. Hyperiona nie ma jako free po rozpoczęciu nowej gry. Jest sporo statków free, część to te same co w X3R, część jest nowych. Listę tych statków jak ktoś chce może znaleźć na Mamucie: Statki do wzięcia - SPOILER!!.
W poprzedniej grze w TC wyzbierałem wszystkie i z żadnym nie miałem problemu.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Pomyliłem się.
Wybaczcie lamie :) to chodzi o Hydre a nie Hyperiona.
Czy to coś zmienia jeśli chodzi o mój problem ?
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Nie. Hydra nie jest jednym z free ships.
[ external image ]
Darth Harry

Post by Darth Harry »

Rozejrzyj sie czy w pobliżu nie ma min. Jeśli sa sprubój podejśc z różnych stron a jeśli się uda wypeowadź ją tą sama drogą. Mialem podobną sytuację z Mambą w Reunion.
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Dałem sobie z nim spokój.
Ten statek był jakiś dziwny. W jego pobliżu stały jakieś wypasione statki (nie pamiętam dokładnie jakie) jak po raz kolejny próbowałem się zbliżyć do Hydry, obserwowałem co robią tamte statki, nic nie robiły, stały. Hydra wybuchła jak doszedłem na ok 4,5km a tamte statki odleciały...
Raz jeden zdążyłem przejąć Hydre ale za sekundę wybuchła i po tym byłem dla wszystkich wrogiem.
Nie wiem co to się porobiło w tym kosmosie :)

ps.: jak by ktoś chciał "sejwa" żeby się pobawić to podeślę .
Zet_M
jb24
x3tc

Post by jb24 »

ten Twój opis to trochę wygląda jak z misi BalaGi z Reunion a nie TC
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tylko tak wygląda. W misji Bala Gi jest Nemezis nie Hydra.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

jb24 wrote:ten Twój opis to trochę wygląda jak z misi BalaGi z Reunion a nie TC
gram w TC, na pewno :)
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

A może to wina jakieś skryptu? Podaj jakie masz.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

w pierwszym poście wymieniłem skrypty
zapomniałem tylko dodać skrypt Community Plugin Configuration

zainstalowane skrypty :
NPC Bailing Addon, Salvage Claim Software, Salvage Claim Software MK1, Salvage commands and NPCs
Zet_M
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

No tak, a le myślałem że masz jeszcze jakieś inne.
Pozostaje więc tylko w konfiguracji skryptu Salvage commands and NPC wyłączyć przejmowanie statków przez NPC. Może na Hydrę miał ochotę właśnie jakiś pilot NPC i był w trakcie przejmowania, dlatego próba przejęcia przez Ciebie kończyła się BUM.
[ external image ]
Zet_M
x3tc

Post by Zet_M »

Dzięki za podpowiedź.
Wyłączyłem przejmowanie przez NPC i pomogło :)
Zet_M
bejrut
x3tc

Post by bejrut »

Mam prośbę by ktoś dał link do pliku "Skrypt Salvage Claim Software"pod X3 TC, ale nie tego z 2010r. tylko wcześniejszy. Mam wrażenie że plik ten jest skopany, mianowicie nie otwiera tego pliku "Plugin Manager Lite ".
Mam widows7,
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

O który konkretnie SCS Ci chodzi? SCS Cycrowa, czy SCS Suite, którego autorem jest TEGS.
Pierwszy otwiera się bez problemów, wszak autorem zarówno SCS jak i PM Lite jest Cycrow.
Drugi natomiast jest dostępny w formacie .spk i .zip, może pobrałeś .zip i dlatego nie możesz zainstalować. Albo może właśnie pobierz w formacie .zip i zainstaluj ręcznie (wypakuj archiwum do katalogu z grą X3TC).
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”