[X3 XTM] Otas Boreas dodatkowe polecenia

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3 XTM] Otas Boreas dodatkowe polecenia

Post by Sauron11 »

Czy ktoś mnie może oświecić jak korzystać z dodatkowych poleceń dla tego M2. Chodzi o "System ECM" i "zakłócanie wrogich wieżyczek". System ECM mam na stałe włączony ale (jeśli to ma przed rakietami chronić) średnio działa, bo wydaje mi się, że rakiety i torpedy wroga też trafiają mojego Boreasa. Choć może się mylę, bo słyszę odgłosy eksplozji ale efektów na osłonach jest mało (jednocześnie dostaję z laserów, więc ciężko się połapać - może powinienem sam siebie ostrzelać Kafarem? :roll: ).
Czy ten patent będzie wystarczający na Agamemnona i jego rakiety?

Z kolei zakłócacz wieżyczek, jak go włączam na parę kilometrów od wrogiego statku flagowego (próbowałem podczas walk z J i K), to był bodaj komunikat, że statek jest poza zasięgiem. Tak więc jakie są wymagania do używania tego?
Czytałem trochę na angielskojęzycznym forum TXU ale mało tam o tym.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Oprócz uruchomienia tych funkcji specjalnych musisz pomyśleć o spooorej rezerwie ogniwek energetycznych. Maszynę należy w pierwej zatankować ;)
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Hmm, czytałem o tym na forum angielskim, że trzeba mieć ogniwa :roll: . Mam ich parę tysięcy na stanie w ładowni, pół ładowni to tylko ogniwa. Ale skąd mam wiedzieć, że polecenie juz działa, skoro mam ogniwa, polecenie jest aktywne a nie widać efektów? Nie ma też żadnej informacji z komp. pokładowego, że polecenie ECM jest uruchomione, czy cuś podobnego.
Podobnież z zakłocaniem wieżyczek - w jakiej trzeba być odległości od wroga, żeby mu zakłócić wieże i jak to zakłócanie wygląda (ile trwa, ile wież zakłóca, itp. czyli jakie są parametry tego polecenia :)).
Jak ktoś wie i używał tego patentu z powodzeniem, niech mnie oświeci :).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”