Holuje GBS do Aldrin 2. Ja juz jestem i ustawiam sie gdzies z boku bramy, jak Yacek radzil. Czekam na GBS kilka minut, a tu tymczasem otrzymuje wiadomosc, ze GBS zostal zniszczony, przy czym zaloga sie uratowala, a ja dostaje kolejna misje.
Probuje wczytac wczesniejsze save'y, nawet z sektora Ziem. Nieznany 3 i guzik to daje - po kilku sekundach GBS znika i ta sama wiadomosc.
Wylaczenie gry do WinXP i wlaczenie ponowne tez nic nie dalo. Kilkanascie prob, z roznymi save'ami i kasuje mi statek po kilku sekundach od wczytania.
Wg opisu fabuly przez Yacka GBS powinno stac sie nasze, a nie byc zniszczone.
PS. Gra jest oryginalna, co zreszta widac, wiec to nie powinna byc wina Tages.
[X3 TC] Fabuła Aldrin, misja 11 - kasuje mi Górniczą Bazę-Statek
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
-
Ciekawa sprawa. Znaczy się przez jedna bramę przelatujesz bez problemów (tą z Ziem, Nieznany 3 do Ziem. Nieznany 1)? Statek niszczony jest przy przelocie przez drugą bramę? Jaki ruch pod bramą? Choć to nie powinno mieć znaczenia, statek ma ustawiony poziom kadłuba na sztywno. Może twoja reputacja jest niska? Ale skoro robisz już misje Aldrin to powinieneś mieć wysoką u ziemian. Chyba że się pokłóciliście?
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Spróbuj przeskoczyć spowrotem, statek powinien lecieć z automatu jeszcze do następnego sektora, gdzie byłeś przed chwilą. AI wolno załapuje. Będziesz widział, co się dzieje.
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Udalo sie dopiero, gdy przeszedlem cala misje holowania od poczatku.
Inne sposoby konczyly sie na zdeletowaniu statku kilka sekund po wczytaniu.
Balem sie juz, ze zostane bez tego statku, bo dla fabuly to chyba roznicy nie zrobilo, bo stocznia i tak powstawala i dostawalem kolejna misje.
Czyli kolejny bug - ciekawe tylko: czy stary, ktorego nie naprawil patch 2.0, czy nowy dodany przez niego.
Inne sposoby konczyly sie na zdeletowaniu statku kilka sekund po wczytaniu.
Balem sie juz, ze zostane bez tego statku, bo dla fabuly to chyba roznicy nie zrobilo, bo stocznia i tak powstawala i dostawalem kolejna misje.
Czyli kolejny bug - ciekawe tylko: czy stary, ktorego nie naprawil patch 2.0, czy nowy dodany przez niego.
Bestią jestem, by się bestią nie stać
-
Dlaczego od razu bug? Może miałeś pecha. Mnie poszło gładko, problem tylko miałem jak za pierwszym razem nie zszedłem z drogi GSB i mnie rozmazała po przejściu przez bramę.
A GSB jest do kupienia w stoczniach ziemski, 28 mln to znowu nie jest majątek w TC
A GSB jest do kupienia w stoczniach ziemski, 28 mln to znowu nie jest majątek w TC

X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-