Dwa Mercury fruwały sobie od stacji do stacji i pieniędzy jakoś nie za bardzo przybywało. Zacząłem śledzić poczynania tych handlowców, wcześniej dając każdemu z nich Sector Tradera (dwa dostały maksymalny limit "jumpów" - 3 sektory).
Co się okazało?
Mercury wyrusza z Free Argon Trading Stadion w Home of Light, ląduje w smażalni steków wołowych w Red Light, gdzie mają pełne magazyny - steki po 32 kredyty i uwaga! Kupuje całe 16 sztuk, leci do Free Argon Trading Station i sprzdaje te 16 sztuk - które akurat brakowały żeby na tej stacji było ich "full". Steki sprzedał po 72 kredyty. Niezły zarobek, nie ma co

Tymczasem kiedy statek leciał sobie ze smażalni steków w Red Light do Home of Light z szesnastoma sztukami - inna stacja w Red Light miała prawie puste magazyny i steki kupowała po 82 kredyty.
Poobserwowałem inne moje transportowce i ręce mi opadły, kiedy zobaczyłem że prawie połowa ich zakupów to właśnie taka drobnica - po kilka - kilkanascie sztuk, kiedy w ładowni szczury z głodu zdychają bo tak pusto jest.
Bug jakiś czy to norma? Czy może za niski poziom handlowca? Bo trochę to jest irytujące kiedy wydaje się pieniądze na transportowiec a on zarabia po kilka tysięcy na kurs.