Mam zainstalowany Freight Skaner oraz licencję na skanowanie w borońskich i argońskich sektorach.
Fruwałem przez kilkanaście minut po Rolk's Fate, przeskanowałem jakieś 25-30 statków, znalazłem jeden statek Splitów, który miał nielegalny ładunek. Zlikwidowałem szkodnika a gdy upłynął czas na wykonanie misji otrzymałem komunikat "Mission Failed" a na maila "You didn't scan any ships in sector!". Co jest grane?!
Wczytałem save. Zaczynam misję od nowa. Poleciałem do sąsiedniego borońskiego sektora - skanuję, czas upływa - Mission Failed. I znów to samo - "You didn't scan any ships in sector".
Bug jakiś? Mam zainstalowanego najnowszego patcha oraz dwa skrypty - Commodity Logistic Software i ten skrypt, który pobiera mi z satelitów informacje o najtańszych / najdroższych towarach z sektorów które objęte są satelitami.
EDIT:
Chyba jednak bug - misję wziąłem, zrobiłem save i chciałem ją kontynuować na drugi dzień - pewnie dlatego że coś źle zapisało / wczytało z save'a. Wziąłem podobną misję i co prawda miałem MISSION FAILED ale przyszedł mail z informacją o tym, że przeskanowałem 59 statków i w żadnym niczego ciekawego nie znalazłem