[X3] Trzy pytania.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

[X3] Trzy pytania.

Post by Deleted User »

Witam! Mam trzy pytania, proszę o odpowiedź:
1. Czy gdzieś na internecie można przeczytać manual do w/w gry w języku Polskim? Posiadam Angielski manual, ale nie rozumiem wszystkiego.
2. Kiedy przeglądam w bazie listę statków i fabryk do kupienia, na wyświetlaczu nie wyświetla się obraz modelu. Wyświetla się tylko znak zapytania. W X2 mogłem zobaczyć jak wygląda to co chcę kupić. Czy to jakiś błąd?
3. Zaatakowałem 3 pirackie myśliwce (nie pamiętam nazwy). Z ostatniego pilot się katapultował. Zaholowałem statek do stoczni i zaproponowali mi za niego... 4000cr. Dla czego tak mało? Na same naprawy musiałem wydać prawie 20 000. Jak ostrzeliwać wroga, aby statek został możliwie w jak najlepszym stanie?
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

ad 3 - za złom nie zapłacą Ci jak za nowy....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yokogato

Post by Yokogato »

Add 2
Sprawdz, czy masz wszystkie rozszerzenia kupieckie ( szukaj ich w dokach zaopatrzeniowych i stacjach handlowych)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Nie warto naprawiać statków, które przejąłeś (chyba, że chcesz je używać w swojej flocie). Wydaj takiemu rozkaz dotarcia do stoczni i po prostu czekaj aż doleci i sprzedaj.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

add 2. mnie się nigdy nie wyświetlały żadne obrazy przy statkach i fabrykach.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Niektore obrazki sie nie pojawiaja, zamiast nich jest znak zapytania. Zadna nowosc w grze.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
bufi
x4

Re: [X3] Trzy pytania.

Post by bufi »

AD1. - Manual, a raczej instrukcja po polsku jest oczywiście, ale tylko
w wydaniu pl X3 Reunion. Czy szczegółowe opisane manuale są. nie wiem. Ale chyba nie.
Możesz ściągnąć odpłatnie poradnik z gry-online.

Najlepsza kopalnia wiedzy o X3 jest po angielsku i zwie się toto -
X3 - Handbook.pdf . Adres gdzieś dostępny na angielskim forum.

O konkrety po prostu pytaj tutaj :)

Pozdrawiam

Post by Deleted User »

Dobra, wielkie dzięki za odpowiedzi. Co do pkt.2 to w X2 kiedy wybrałem jakiś statek z listy to wyświetlał się jego obrazek, obracał się do koła. Szkoda ze w 3 tak nie ma. :)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Za to w TC jak wybierze się jakiś statek w stoczni to w tym małym oknie widać jego najważniejsze parametry, takie jak prędkość, ładownia itp. I wg mnie jest to lepsze niż obracający się obrazek statku. Tak samo jak wybierzemy fabrykę to widać co produkuje, w jakiej ilości w jakim czasie i jakich surowców potrzebuje.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Post by Deleted User »

Jeszcze dwa pytania :D
1. Czy opłaca się wykupić licencje sił policyjnych? Dużo pieniędzy dostaje się za niszczenie piratów? Da się z tego wyżyć?
2. Jak ustawić żebym w drugi zestawie broni miał np. tylko dwa działka, a nie 4?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

sakuTHC wrote:Jeszcze dwa pytania :D
1. Czy opłaca się wykupić licencje sił policyjnych? Dużo pieniędzy dostaje się za niszczenie piratów? Da się z tego wyżyć?
2. Jak ustawić żebym w drugi zestawie broni miał np. tylko dwa działka, a nie 4?
1.Malo, ale sa skrypty na to np. Bounty Enchancer.
2. HUD broni, wybieramy odpowiednie zestawy,klawiszami 1-4 wybieramy zestawy broni. Wszystko pisze w instrukcji. Znalezienie polskiego manuala w sieci zajelo mi mniej niz minute.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

sakuTHC wrote:Jeszcze dwa pytania :D
Licencja policyjna danej rasy jest wymagana, jeśli będziesz skanował statki. Inaczej skan będzie zgłoszony jako nielegalny i po którymś razie Cię odstrzelą...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Post by Deleted User »

2. HUD broni, wybieramy odpowiednie zestawy,klawiszami 1-4 wybieramy zestawy broni. Wszystko pisze w instrukcji. Znalezienie polskiego manuala w sieci zajelo mi mniej niz minute.
Ale jak kliknę klawisz 2, to zestaw broni jest pusty, i nie wiem właśnie jak dodać do tego zestawu jakieś bronie. Co do manuala to dziwne, bo ja szukałem i jakoś nie znalazłem. Jeśli piszesz że znalazłeś, to może podzielisz się gdzie i dasz linka? :lol:
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Bo musisz przypisać broń do zestawu 2. Na lewo od ikony broni masz przypisywanie broni do grup.
Jak mam ci dać linka do mojej papierowej instrukcji? :)
Poszukaj opisu na stronie 31.
[ external image ]
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

sakuTHC wrote:
Jeśli piszesz że znalazłeś, to może podzielisz się gdzie i dasz linka? :lol:
Alez naturalnie ... http://tnij.org/493
We want the Boron back!

Post by Deleted User »

Sorkvild---> Tak myślałem- żadnego manuala w wersji pl nie znalazłeś. W innym wątku prosiłem o porady, i Ty jedyny mi napisałeś że nikt za mnie nie będzie wybierał. Inni użytkownicy mi poradzili, podpowiedzieli coś. Chyba na każdym forum zdarza się jakaś menda, ale cóż- trzeba żyć.
Ciekawe czy masz z chamstwa radość, a może to jakieś kompleksy i tak odreagowujesz? Gdybym znalazł coś na necie- nie pytał bym. Najpierw szukam później pytam. Forum jest od tego aby pomagać- nie trzeba zawsze do google uciekać. Przez zachowania takich jak Ty psuje się forum. Pomyśl o niezarejestrowanych, którzy przeglądają to forum i zastanawiają się czy dołączyć do społeczności. Myślisz że jak zobaczą jakiegoś pajaca który wszystko neguje to będą się czuli zaproszeni?
Niektore obrazki sie nie pojawiaja, zamiast nich jest znak zapytania. Zadna nowosc w grze.

Alez naturalnie
Czy Ty wiesz co to jest język Polski? Nie potrafisz szanować innych- to szanuj chociaż ten język.

Czy gdyby ktoś mi wysłał manual w wersji pdf to było by to nielegalne? Jeśli nie, i znajdzie się ktoś bardziej skory do pomocy niż Sorkvild- proszę aby ktoś mi wysłał.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

sakuTHC wrote:Czy gdyby ktoś mi wysłał manual w wersji pdf to było by to nielegalne? Jeśli nie, i znajdzie się ktoś bardziej skory do pomocy niż Sorkvild- proszę aby ktoś mi wysłał.
Wysłać to ja bym wysłał, ale Ciebie do sklepu po grę wraz z manualem.
[ external image ]
bufi
x4

Post by bufi »

Ale po co te złośliwości? Dlaczego tak najeżdzacie na kolegę sakuTHC?
Przecież napisał, że ma angielską wersję i ma ją zarejestrowaną.
Więc w czym problem?

Pozdrawiam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Ale o jaką złośliwość Ci chodzi z naszej strony? To kolega sakuTHC obraża innych na forum. Ale sam sobie winien, jeśli nie zna angielskiego, nie potrafi przeczytać i przetłumaczyć sobie to co ma w instrukcji w języku angielskim, jeśli nie potrafi używać google to jedyna rada dla niego: udać się do sklepu i kupić wersję PL z polska instrukcją.
[ external image ]

Post by Deleted User »

Do sklepu? A po co? Przecież mam wersje oryginalną. Ludzie, zanim coś napiszecie to pomyślcie trochę, to nie boli.
Wysłać to ja bym wysłał, ale Ciebie do sklepu po grę wraz z manualem.
A ja bym Ciebie wysłał do psychiatry- bawisz się w detektywa że nawet wtedy kiedy mam zarejestrowaną grę masz jakiegoś teorie spiskowe? Urojenia to nie są dobre objawy.

Coraz mniej mi się to forum podoba. Najpierw jakiś użytkownik który czuje się urażony kiedy ktoś go prosi o pomoc, a później kolejny który nie potrafi spojrzeć na czyjś profil. Ludzie, czy wy wiecie co to jest forum? :evil:

To co z tym manualem? Czy naprawdę wszyscy na tym forum są tak nastawieni do osób które proszą o pomoc? Jeśli na tym forum NIE WOLNO sobie pomagać i prosić o pomoc- proszę admina aby poinformował mnie o tym.
To kolega sakuTHC obraża innych na forum.
Czym Twoim zdaniem obrażam?

Return to “Polskie / Polish X-Forum”