Mam mały problem.
Dzisiaj zainstalowałem na czysto X3:R, Patcha 1.4->2.5, BonusPacka oraz XTM 075 i CockpitMod.
Z nieznanych mi powodów gra po pewnym czasie crashuje się i wywala do Windy żegnając errorem...
Nie wiem czemu tak się dzieje, jak grałem wcześniej to te problemy nie występowały, moznabyło normalnie grać cały dzień bez crasha. A teraz pogram pół godziny i error.
Moja konfiguracja kompa:
P4 D 3.06ghz
1.5gb DDR2
GF 7600 GT 256mb z najnowszymi sterownikami
HDD Seagate Barracuda 500gb
Jak wspomniałem, wcześniej ten problem nie występował. Czy to możliwe że to wina najnowszej wersji XTM ?
Ostatni raz jak grałem to na wersji 07a.
Proszę o pomoc.
[X3 XTM] Gra crashuje
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Wyrzuć CockpitMod, XTM ma problemy z kompatybilnością z tym modem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Kurcze, przywiązany byłem do tego moda 
Zawsze łatwiej się wczuwałem w grę widząc przed nosem kontrolki, dźwignie i guziki xP
Czy znacie jakiś podobny mod który dodawałby kokpity do gry ale był w miarę kompatybilny z XTM?
EDIT: Przeinstalowałem X3:R i tym razem wgrywałem wszystko w ten sposób:
1. Gra
2. Patch 1.4->2.5
3. BonusPack
4. Spolszczenie do BP
5. XTM 075
6. Spolszczenie do XTM
CockpitModa nie wgrywałem, innych skryptów też nie używam.
Zacząłem grę i po pewnym czasie znowu złapałem crasha, tym razem jak zbliżałem się do Doku Zaopatrzeniowego w Argon Prime.
Kurczę, teraz to już w ogóle nie wiem co sie dzieje...

Zawsze łatwiej się wczuwałem w grę widząc przed nosem kontrolki, dźwignie i guziki xP
Czy znacie jakiś podobny mod który dodawałby kokpity do gry ale był w miarę kompatybilny z XTM?
EDIT: Przeinstalowałem X3:R i tym razem wgrywałem wszystko w ten sposób:
1. Gra
2. Patch 1.4->2.5
3. BonusPack
4. Spolszczenie do BP
5. XTM 075
6. Spolszczenie do XTM
CockpitModa nie wgrywałem, innych skryptów też nie używam.
Zacząłem grę i po pewnym czasie znowu złapałem crasha, tym razem jak zbliżałem się do Doku Zaopatrzeniowego w Argon Prime.
Kurczę, teraz to już w ogóle nie wiem co sie dzieje...
-
Problem sprzętowy???
Sprawdź też bez XTM-a, czy będzie ten sam efekt.
Sprawdź też bez XTM-a, czy będzie ten sam efekt.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
To raczej nie powinien być problem sprzętowy, od dwóch lat sprzętu nie zmieniałem i w tymczasie przechodziłem X3:R dobre kilka razy z różnymi zestawami modów i skryptów, w tym XTM.
Wtedy ten problem nie występował, teraz nagle coś się stało i gra crashuje niewiadomo dlaczego : /
Właśnie po raz piąty reinstaluję X3, zobaczę jak to będzie bez XTM
EDIT:
Problem naprawiony
Wystarczyło zainstalować grę na innej partycji, teraz już nie crashuje.
Mieć nadzieję, że pozostanie tak na stałe hehe
Wtedy ten problem nie występował, teraz nagle coś się stało i gra crashuje niewiadomo dlaczego : /
Właśnie po raz piąty reinstaluję X3, zobaczę jak to będzie bez XTM
EDIT:
Problem naprawiony

Wystarczyło zainstalować grę na innej partycji, teraz już nie crashuje.
Mieć nadzieję, że pozostanie tak na stałe hehe