[X3+XTM] Pytanie po długim okresie spoczynku

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

zwierzu
x4

[X3+XTM] Pytanie po długim okresie spoczynku

Post by zwierzu »

Witam wszystkich, mam trochę pytań związanych z X3 Reunion oraz modami do niego.
Mianowicie dość długo (ponad rok) nie grałem w X3 i znienacka zaatakowała mnie nagła ochota podbicia galaktyki :>
Jednak mój ulubiony zestaw skryptów i modów szlag trafił po formacie Windy i niestety nie zdołałem sobie ich przypomnieć.
Dlatego mam do was z lekka głupawe i trywialne pytanie:

Skrypty i mody: Czy ostatnio pojawiły się jakieś większe mody warte uwagi i niegryzące się z XTM 075 (to chyba najnowsza wersja, właśnie ściągam :P )
Interesują mnie mianowicie mody i skrypty ułatwiające lub dynamizujące bardziej walkę, dodające więcej misji dodatkowych i statków oraz wprowadzające parę poprawek graficznych a także jakieś skrypty ułatwiające dowodzenie innymi statkami.
Pamiętam że był też jakiś mod 'upiększający' wygląd kosmosu (tła dokładnie mówiąc) ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy.

Ja wiem że tego typu tematów było na pewno sporo, i właśnie ze względu na nadmiar informacji bardzo chciałbym was prosić o pomoc.
Nie proszę o dokładne opisy i linki do takich modów i skryptów, ale jeśli ktoś zechciałby podać chociażby nazwę jakichś ciekawszych to byłbym naprawdę zobowiązany :)
Będę szczęśliwy jeśli podzielicie się ze mną jakąkolwiek informacją.

Dzięki za przeczytanie :)

EDIT:
Jeszcze jedno pytanko - opłaca się jeszcze bawić w X3:R ?
Czy lepiej wziąć się za X3:TC ?

Sorki za zawracanie głowy ale naprawdę jestem ciut opóźniony pod względem informacji xP
ed971
x3tc

Post by ed971 »

Rzecz gustu. X3 TC jest inaczej wyważona i ma inny interfejs. Potrzebuje też silniejszego sprzętu niż X3R. Prędzej lub później napewno w nią zagrasz.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Tu masz listę skryptów do X3 dostępną na forum Egosoft: Community Script & Mod Download Library for X3.
Tu lista spolszczonych skryptów: X3 - spolszczenia do skryptów, to zawęża listę do dość popularnych skryptów.
Natomiast to co gracze mają zainstalowane możesz sprawdzić w tym temacie: Skrypty kompatybilne z XTM
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
zwierzu
x4

Post by zwierzu »

Bardzo dziękuję za odpowiedź, Yacku :)

Ten ostatni topic z pewnością będzie pomocny!

Dzięki raz jeszcze.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Gdybyś szukał spolszczeń, a jakieś linki nie działały to zobacz do pobieralni Mamuta. Gdyby i tam nie było, to daj znać, dołożymy spolszczenie, jeśli tylko było wcześniej zrobione.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A jeśli nie było, to pewnie zrobimy...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

LeWaR wrote:A jeśli nie było, to pewnie zrobimy...
Zrobimy? To was jest dwóch?
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Takich trzech jak nas dwóch to nie ma ani jednego...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
ed971
x3tc

Post by ed971 »

No..... :rofl:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”