Mianowicie dość długo (ponad rok) nie grałem w X3 i znienacka zaatakowała mnie nagła ochota podbicia galaktyki :>
Jednak mój ulubiony zestaw skryptów i modów szlag trafił po formacie Windy i niestety nie zdołałem sobie ich przypomnieć.
Dlatego mam do was z lekka głupawe i trywialne pytanie:
Skrypty i mody: Czy ostatnio pojawiły się jakieś większe mody warte uwagi i niegryzące się z XTM 075 (to chyba najnowsza wersja, właśnie ściągam

Interesują mnie mianowicie mody i skrypty ułatwiające lub dynamizujące bardziej walkę, dodające więcej misji dodatkowych i statków oraz wprowadzające parę poprawek graficznych a także jakieś skrypty ułatwiające dowodzenie innymi statkami.
Pamiętam że był też jakiś mod 'upiększający' wygląd kosmosu (tła dokładnie mówiąc) ale nie mogę sobie przypomnieć nazwy.
Ja wiem że tego typu tematów było na pewno sporo, i właśnie ze względu na nadmiar informacji bardzo chciałbym was prosić o pomoc.
Nie proszę o dokładne opisy i linki do takich modów i skryptów, ale jeśli ktoś zechciałby podać chociażby nazwę jakichś ciekawszych to byłbym naprawdę zobowiązany

Będę szczęśliwy jeśli podzielicie się ze mną jakąkolwiek informacją.
Dzięki za przeczytanie

EDIT:
Jeszcze jedno pytanko - opłaca się jeszcze bawić w X3:R ?
Czy lepiej wziąć się za X3:TC ?
Sorki za zawracanie głowy ale naprawdę jestem ciut opóźniony pod względem informacji xP