[X3 XTM] BSE Wyskok ze skafandra ;)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Sauron11
x3tc

[X3 XTM] BSE Wyskok ze skafandra ;)

Post by Sauron11 »

Dziś przypadkiem zauważyłem latający w przestrzeni pusty skafander kosmiczny, normalnie zachodzę w głowę, jak z niego mógł wyskoczyć pilot będąc w przestrzeni :roll: .

Po przejęciu i teleportowaniu się do skafandra niestety nie było jak się teleportować w drugą stronę.
Można było do niego załadować różne wyposażenie, ale tylko 1 jednostkę towaru, nie miałem niestety pod ręką działka LDI, ciekawe czy by weszło :).

Inna ciekawostka, to możliwość holowania np. doku zaopatrzeniowego z odległości nawet jakichś 25 kilometrów od statku. Holowałem kopalnię krzemu, bawiąc się w blokowanie bramy skokowej w President's End. W pewnej chwili hol się przerwał i automatycznie połączył z odległym o 25 km dokiem. Na fotce widać połączenie. Latam Boreasem, więc zważywszy na wielkość statku to co widać na zdjęciu jest M2 z dużej odległości :).

Przy okazji też spróbowałem oczyścić President's End z kosmicznego śmiecia. Niestety nie da się :(. Promieniem holowniczym nie da się ruszyć niczego innego poza własną stacją/statkiem, szczątki stacji są nie do ruszenia. Próba podholowania kopalni pod bramę skończyła się (poza dwoma efekownymi wybuchami, jak stacja zahaczyła o bramę) tylko obłędnym kołowaniem wokół kopalni przez statki usiłujące wyskoczyć z sektora i efektownymi kolizjami z kopalnią statków wlatujących. Niestety natłok kołujących statków stanął ością w gardle komputerowi i w końcu odholowałem stację.
Tak więc President's End nie da się (bez skryptów) oczyścić. Musiałem więc przenieść siedzibę główną do nieodległego sektora (formalnie anektując go dla siebie) Bala Gi's Joy - świetne miejsce na bazę :).

Edit: próbowałem też zasadzić kopalnię z tyłu bramy, coby statki wylatujące z sektora mogły się o nią rozbijać, nabierając rozpędu. Niestety wygląda na to, że w chwili jak statek dotknie tej mgły wypełniającej bramę, staje się "ciałem nieobecny" i nie ima się rzeczy stałych. Więc pomysł też spalił na panewce ;).
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Pusty skafander, a to ci dopiero heca. Widzialem skafandry stojace w miejscu, ale pustego jeszcze nie, lol.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ciekawe, że można było do skafandra upakować jedną rakietę Burza albo Piorun, a nie można było Moskita (czyli upakować można było wszystko, co nie miało klasy, albo miało klasę poniżej S). Moskit ma S, więc nie dało wrzucić :).
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Zeszło powietrze z faceta po prostu....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Oviraptor

Re: [X3 XTM] BSE Wyskok ze skafandra ;)

Post by Oviraptor »

Sauron11 wrote: Tak więc President's End nie da się (bez skryptów) oczyścić.
Da się :) Co prawda ie trzeba instalowć dodatkowych skryptów, można użyć tych które są standardowo w XTM. Wystarczy odpalić edytor skryptów i uruchomić skrypt plugin.XTM.Misc.KillDebris lub plugin.XTM.Cheat.KillDebris. Oba działają identycznie tzn usuwają szczątki z sektora w którym aktualnie przebywasz.
Obrigado pela abertura do fórum, mas nós convidamos você a http://forum.xudb.pl/index.php
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ahaa :). A można ustawić, żeby tylko w wybranym sektorze usuwał ten skrypcik szczątki, czyli w PE, gdzie jest duży ruch statków? Czasem jak się wlatuje do jednego z nieznanych dotąd sektorów, pustych, widać w oddali jakiś jeden czy dwa majaczące szczątki statków, które dodają sektorowi nieco miodu (jakaś zapomniana bitwa czy cuś) i tych nie chciałbym usuwać :).
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Oba działają identycznie tzn usuwają szczątki z sektora w którym aktualnie przebywasz.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Tak, dziękuję, umiem czytać :P.
Pewnie nie dość precyzyjnie zadałem pytanie: chodziło mi czy jest jakiś inny sposób, żeby tylko w wybranym sektorze usuwał ten skrypcik (lub jakiś inny) szczątki, ale niekoniecznie w każdym do którego się wlatuje :).

PS. czy mi się tylko wydaje, czy z forum off-top zniknął jeden wątek :gruebel:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”