Po przejęciu i teleportowaniu się do skafandra niestety nie było jak się teleportować w drugą stronę.
Można było do niego załadować różne wyposażenie, ale tylko 1 jednostkę towaru, nie miałem niestety pod ręką działka LDI, ciekawe czy by weszło

Inna ciekawostka, to możliwość holowania np. doku zaopatrzeniowego z odległości nawet jakichś 25 kilometrów od statku. Holowałem kopalnię krzemu, bawiąc się w blokowanie bramy skokowej w President's End. W pewnej chwili hol się przerwał i automatycznie połączył z odległym o 25 km dokiem. Na fotce widać połączenie. Latam Boreasem, więc zważywszy na wielkość statku to co widać na zdjęciu jest M2 z dużej odległości

Przy okazji też spróbowałem oczyścić President's End z kosmicznego śmiecia. Niestety nie da się

Tak więc President's End nie da się (bez skryptów) oczyścić. Musiałem więc przenieść siedzibę główną do nieodległego sektora (formalnie anektując go dla siebie) Bala Gi's Joy - świetne miejsce na bazę

Edit: próbowałem też zasadzić kopalnię z tyłu bramy, coby statki wylatujące z sektora mogły się o nią rozbijać, nabierając rozpędu. Niestety wygląda na to, że w chwili jak statek dotknie tej mgły wypełniającej bramę, staje się "ciałem nieobecny" i nie ima się rzeczy stałych. Więc pomysł też spalił na panewce