[X3 XTM] Pytanie odnośnie nielegalnego towaru
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3 XTM] Pytanie odnośnie nielegalnego towaru
Witam!!
Jakiś handlarz w Kajmanie kupił duużo teladihuany (wiem, bo widziałem). No to podlatuję do niego, zrobiłem skan(miał 100 jednostek teladihuany(ale narkoman)) i... co dalej? Włączyłem komunikację, powiedziałem poddaj się i wyrzuć ładunek! a on mówi "Słucham? Nie dosłyszałem..."
Jak sprawić żeby wyrzucił ten nielegalny towar?
Pozdrawiam!
Jakiś handlarz w Kajmanie kupił duużo teladihuany (wiem, bo widziałem). No to podlatuję do niego, zrobiłem skan(miał 100 jednostek teladihuany(ale narkoman)) i... co dalej? Włączyłem komunikację, powiedziałem poddaj się i wyrzuć ładunek! a on mówi "Słucham? Nie dosłyszałem..."
Jak sprawić żeby wyrzucił ten nielegalny towar?
Pozdrawiam!
Last edited by conrado15 on Tue, 21. Apr 09, 06:51, edited 1 time in total.
-
A jak myślisz? Nacisnąć lewy przycisk myszy i ostrzelać szmuglera.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
Bulk Upgrade Transporter, chyba on umożliwia pobieranie towaru z ładowni innego statku.
[ external image ]
[ external image ]
-
-
-
To jest jego główne zadanie, ale nie wiem na 100%, ale chyba można też przy jego pomocy podbierać towar. Mogę się mylić.Sorkvild wrote:Yacek, ten Bulk umozliwia wymiane towarow ze stacja na odleglosc.
[ external image ]
[ external image ]
-
hmm... Merkury raczej nie ma działek więc naciśnięcie lewego przycisku w moim przypadku nic nie da
. Ale niedługo kupię sobie Otas Elite.
Ale tak w ogóle to dziwne... w instrukcji wyczytałem że można kazać przemytnikowi wyrzucić nielegalny towar! Kiedyś złapałem jakiegoś kolesia na jeździe(locie) na podwójnym gazie - po skanowaniu przed nazwą jego statku z Tel. zrobiło się Pir. i go rozwaliłem. I wóda wypadła!
A w tym przypadku z teladihuaną nic się nie zdarzyło... Jak był w nazwie Tel. to jest cały czas Tel. Ale zapisałem na karteczce jego rejestrację. hehe, jeszcze go znajdę...
Urban: mam.
Pozdrawiam!

Ale tak w ogóle to dziwne... w instrukcji wyczytałem że można kazać przemytnikowi wyrzucić nielegalny towar! Kiedyś złapałem jakiegoś kolesia na jeździe(locie) na podwójnym gazie - po skanowaniu przed nazwą jego statku z Tel. zrobiło się Pir. i go rozwaliłem. I wóda wypadła!
A w tym przypadku z teladihuaną nic się nie zdarzyło... Jak był w nazwie Tel. to jest cały czas Tel. Ale zapisałem na karteczce jego rejestrację. hehe, jeszcze go znajdę...
Urban: mam.
Pozdrawiam!
-
-
A Merkury nie ma czasem wieżyczki tylnej, gdzie można zamontować działka? Wtedy odwracasz się do niego tyłem, przesiadasz się do wieżyczki i naciskasz lewy przycisk myszy.
Ta gra ma to do siebie że jeśli raz coś ci się przytrafiło, to nie koniecznie wystąpi to kolejny raz. Wszystko zależy od bardzo wielu czynników. To czy pilot wyrzuci ładunek zależy między innymi od jego morale, twojej rangi bojowej i jeszcze innych rzeczy. Ja mam np. wysoką rangę bojową i przemytnicy jak tylko zobaczą mnie w zasięgu swoich radarów to sami bez pytania wyrzucają nielegalne towary: Taladihuanę, Gwiezdną Wódkę, żony. Czasem też sami z rozpędu wyskakują i na piechotę biegusiem podążają do najbliższej stacji.
Ta gra ma to do siebie że jeśli raz coś ci się przytrafiło, to nie koniecznie wystąpi to kolejny raz. Wszystko zależy od bardzo wielu czynników. To czy pilot wyrzuci ładunek zależy między innymi od jego morale, twojej rangi bojowej i jeszcze innych rzeczy. Ja mam np. wysoką rangę bojową i przemytnicy jak tylko zobaczą mnie w zasięgu swoich radarów to sami bez pytania wyrzucają nielegalne towary: Taladihuanę, Gwiezdną Wódkę, żony. Czasem też sami z rozpędu wyskakują i na piechotę biegusiem podążają do najbliższej stacji.
[ external image ]
[ external image ]
-
A przypadkiem nie chciałeś go zeskanować w przestrzeni Teladian? Tam bodajże teladihuana jest legalnym towarem.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
Naprawdę?!
Aha!
Zeskanowałem w przestrzeni teladian bo tylko tam mam licencję policyjną.
Yacek, miałem tam AC alfa ale gdzieś mi to wyparowało... to chyba przez ten Overtune BBS. Ostatnio przy tuningu ogniwa zniknęły mi z ładowni, a teraz AC alfa...
Pozdrawiam, dzięki za pomoc!
Yacek, a jaką masz rangę?
Aha!
Zeskanowałem w przestrzeni teladian bo tylko tam mam licencję policyjną.
Yacek, miałem tam AC alfa ale gdzieś mi to wyparowało... to chyba przez ten Overtune BBS. Ostatnio przy tuningu ogniwa zniknęły mi z ładowni, a teraz AC alfa...
Pozdrawiam, dzięki za pomoc!
Yacek, a jaką masz rangę?

-
To wejdź do konfiguracji (ustawienie sztucznej inteligencji) i poszukaj ustawień od Overtune i zmień. Nie będziesz tracił sprzętu podczas tuningu, nie będziesz tracił energii osłon podczas szybkich lotów, no i przede wszystkim podczas kolejnego tuningu możesz stracić nawet 80% kadłuba. Więc czasem warto pozmieniać domyślną konfigurację.
[ external image ]
[ external image ]
-
Ja już opisywałem gdzieś metodę na szybkie wzbogacanie się, mając nawet zwykłe ale szybkie M5, bez żadnych skryptów:
1. skanning ładowni, wyłuskanie co cenniejszych transportów
2. wywołanie pilota i prośba o wyrzucenie ładunku - odpowiedź odmowna.
3. lekki spust - jedno trafienie - odpowiedź prosząca o zaprzestanie ognia
4. wywołanie pilota - jego odpowiedź odmowna (zwykle).
5. ponownie lekko spust - tym razem powinien poczerwienieć, wieżyczka strzela, możliwe że wystrzeli droidy.
6. wywołanie i prośba o wyrzucenie ładunku i tak n-n-n-n-n-n-n razy aż całkowicie opróżni ładownię (można wywoływać i escapem od razu zamykać okna, dla oszczędności czasu - nie będzie powtarzał swojej kwestii).
7. jak opróżni ładownię - wywołanie ostatnie - przepraszamy za atak
8. pilot zmienia stan z wrogiego na przyjazny i zaprzestaje ostrzału z wieżyczki tylnej jeśli takowej używał, a my zbieramy towar z przestrzeni lub wzywamy TSa żeby zrobil to za nas
.
1. skanning ładowni, wyłuskanie co cenniejszych transportów
2. wywołanie pilota i prośba o wyrzucenie ładunku - odpowiedź odmowna.
3. lekki spust - jedno trafienie - odpowiedź prosząca o zaprzestanie ognia
4. wywołanie pilota - jego odpowiedź odmowna (zwykle).
5. ponownie lekko spust - tym razem powinien poczerwienieć, wieżyczka strzela, możliwe że wystrzeli droidy.
6. wywołanie i prośba o wyrzucenie ładunku i tak n-n-n-n-n-n-n razy aż całkowicie opróżni ładownię (można wywoływać i escapem od razu zamykać okna, dla oszczędności czasu - nie będzie powtarzał swojej kwestii).
7. jak opróżni ładownię - wywołanie ostatnie - przepraszamy za atak

8. pilot zmienia stan z wrogiego na przyjazny i zaprzestaje ostrzału z wieżyczki tylnej jeśli takowej używał, a my zbieramy towar z przestrzeni lub wzywamy TSa żeby zrobil to za nas

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Dzięki, Sauron11!
Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki: na co wpływa ranga bojowa? Na oferty w BBS chyba nie, bo nie widziałem żadnych ograniczeń typu: do tej misji musisz być min. np. Weteranem.
I jeszcze jedno pytanie... Znalazłem kilka wątków na temat: "Jak zarabiać na misjach killerskich". Wszystko tam ładnie pięknie opisane, ale... co to są misje killerskie? Ja spotkałem się tylko z tymi, w których za max 35000 kr muszę zniszczyć jakiś statek TP. Czy to o te misje chodzi?
Pozdrawiam!
Ale mam jeszcze pytanie z innej beczki: na co wpływa ranga bojowa? Na oferty w BBS chyba nie, bo nie widziałem żadnych ograniczeń typu: do tej misji musisz być min. np. Weteranem.
I jeszcze jedno pytanie... Znalazłem kilka wątków na temat: "Jak zarabiać na misjach killerskich". Wszystko tam ładnie pięknie opisane, ale... co to są misje killerskie? Ja spotkałem się tylko z tymi, w których za max 35000 kr muszę zniszczyć jakiś statek TP. Czy to o te misje chodzi?
Pozdrawiam!
-
Ranga bojowa wpływa na misje w BBS. Czasem kiedy masz niską rangę nie możesz przyjąć niektórych misji. Po próbie wzięcia dostajesz wiadomość od pracodawcy, że nie może ci zaufać. Nie wiem czy wpływa na coś jeszcze.
Edit: Co do misji killerskich - zapewne chodzi o gildię zabójców czy jak to tam się nazywało. Skrypt od Cycrowa o ile dobrze pamiętam.
Edit: Co do misji killerskich - zapewne chodzi o gildię zabójców czy jak to tam się nazywało. Skrypt od Cycrowa o ile dobrze pamiętam.
Nobody will ever need more than 640 kB RAM. (Bill Gates, 1983)
Windows 98 requires 16 MB RAM. (Bill Gates, 1999)
logical conclusion: Nobody will ever need Windows.
Odwiedź też: http://forum.xudb.pl/ oraz Mamut HQ
Windows 98 requires 16 MB RAM. (Bill Gates, 1999)
logical conclusion: Nobody will ever need Windows.
Odwiedź też: http://forum.xudb.pl/ oraz Mamut HQ
-
Uzupełniając wypowiedź szanownego przedpiszcy chciałbym zaznaczyć, że wydaje mi się, że ranga bojowa ma niewielki wpływ na niedostępność misji killerskich w BBS, w sensie, że jak już jest nam proponowana misja polegająca na wykończeniu innego pilota, to jest ona dopasowana trudnościowo do aktualnie posiadanej przez nas rangi bojowej. Tzn. nie powinno być misji killerskiej, która pojawi się w BBS, ale której podjęcia zleceniodawca nam odmówi. W przeciwieństwie do misji polegających np. na przewiezieniu towarów itp. handlowych, tam często zdarzało mi się, że proponowane misje zwykle podawały wymaganą rangę handlową o stopień wyższą niz aktualnie przeze mnie posiadaną, co oczywiście kończyło sie odmową
.
Odnośnie misji killerskich, to chyba nie chodzi o gildię zabójców itp skrypty, ale misje w których mamy do wykończenia konwoje zwykle siłą ognia i wielkością znacznie przekraczające nasze możliwości na danym poziomie doświadczenia (czyli posiadanej rangi bojowej). Misje typu "piraci porwali mi córkę do rzeczy, o których nawet boję się myśleć, pomóż nam ją pomścić, zapłacimy tyle a tyle jeśli polecisz do sektora XXX i pokażesz im, że nie zapomnieliśmy", my latamy M3, a na miejscu czeka konwój z 3 x korweta, 5 x M3 i cel główny siedzący w wypasionym TL-u
. W tych misjach im wyższa nasza ranga bojowa, tym groźniejsi i liczniejsi przeciwnicy i na tym cała zabawa polega
.

Odnośnie misji killerskich, to chyba nie chodzi o gildię zabójców itp skrypty, ale misje w których mamy do wykończenia konwoje zwykle siłą ognia i wielkością znacznie przekraczające nasze możliwości na danym poziomie doświadczenia (czyli posiadanej rangi bojowej). Misje typu "piraci porwali mi córkę do rzeczy, o których nawet boję się myśleć, pomóż nam ją pomścić, zapłacimy tyle a tyle jeśli polecisz do sektora XXX i pokażesz im, że nie zapomnieliśmy", my latamy M3, a na miejscu czeka konwój z 3 x korweta, 5 x M3 i cel główny siedzący w wypasionym TL-u

-
Sauron11 wrote: (...) wydaje (słusznie Ci się wydaje) mi się, że ranga bojowa ma niewielki wpływ na niedostępność misji killerskich w BBS, w sensie, że jak już jest nam proponowana misja polegająca na wykończeniu innego pilota, to jest ona dopasowana trudnościowo do aktualnie posiadanej przez nas rangi bojowej. Tzn. nie powinno być misji killerskiej, która pojawi się w BBS, ale której podjęcia zleceniodawca nam odmówi. .
Otóż to, że ... nie...
Wiele widziałem ofert w BBSach, które chciałem wziąć, by zarobić trochę grosza, ale nie mogłem, właśnie ze względu na niską rangę bojową... Zazwyczaj jakieś dziwne treści były w moją stronę rzucane i nici z misji.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
-
-
Uno: temat wątku chyba powinien mieć w nazwie XTM, bo o nim tutaj mowa?
Due: te misje killerskie z M2/M1 jako celem, to misje wojskowe, znaczy się zlecane przez marynarkę wojenną danej rasy, sama chce umyć rączki i my wykonujemy za nich brudną robotę, w sumie misje ciekawe i wymagające
.
Due: te misje killerskie z M2/M1 jako celem, to misje wojskowe, znaczy się zlecane przez marynarkę wojenną danej rasy, sama chce umyć rączki i my wykonujemy za nich brudną robotę, w sumie misje ciekawe i wymagające