Nowy - pytanie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

skrzacik

Nowy - pytanie

Post by skrzacik »

Witam
Moja przygoda z X# własnie sie rozpoczela i nie ma słow by opisac to co mnie ogarnia kiedy siadam przed monitorem
ogrom swiata i mozliwosci jest ....
ale dlatego mam pytanie i bardzo prosze o odpowiedz

zaczalem gre z adventurerm i teraz mam nastepny statek transportowy TP
czy jest szansa zatrzymac adventurewra i przesiasc sie na TP albo zadokowac adventurerem na TP i uzywac go jako oslone lub skrzydlowego?
jak dziala taki skrzydlowy?
do jakich statkow mozna zaloadowac skrzydlowych?
prosze o pilna odpowiedz
dzieki
Kriss99

Post by Kriss99 »

przesiadać się możesz zarówno na stacji jak i "w biegu" :) oba statki zadokuj w tej samej stacji i w menu stacji znajdziesz opcję "zmień statek". w biegu oznacza tyle, że zatrzymujesz statki obok siebie w przestrzeni kosmicznej, opuszczasz jeden z nich i w skafandrze podlatujesz do drugiego, naciskasz bodajże "i" i jak jesteś odpowiednio blisko statku pojawi się klawisz "wejdź". nim się będziesz przesiadał to sprawdź czy drugi statek ma przede wszystkim SETA kupione i w miarę rozwinięte silniki - nie ma to jak lecieć pół godziny z jednej stacji do drugiej.
co do skrzydłowego to chyba zbytnio bym na nim nie polegał przynajmniej na początku gry, jeśli nie w ogóle. mają tendencję do rozwalania się o stacje gdy dokujesz i w walce niezbyt się spisują.
Sorki za poprzekręcana nazwy - nie mam X'a zainstalowanego i piszę z głowy - ale mimo wszystko chyba to będzie pomocne.
X3:TC PL 2.5
Sauron11
x3tc

Re: Nowy - pytanie

Post by Sauron11 »

skrzacik wrote:prosze o pilna odpowiedz
A napisz czemu tak Ci się spieszy? Pilność to tu na forum pojęcie względne, a co Ty rozumiesz pod tym pojęciem (szczególnie, że piszesz w środku nocy)? :roll:

Btw. przed wypuszczeniem się w skafandrze w przestrzeń by przejąć inny statek warto zatrzymywać się w statku na widoku zewnętrznym jak najbliżej innego statku (nawet niemal na styk), ale mając ten statek po lewej burcie. Dlatego ponieważ zwykle własny statek opuszcza się po jego lewe stronie, więc będzie bliżej :).

W kwestii skrzydłowych zgadzam się z przedpiszcą, jak sam się nie obronisz to nikt Cię w tym nie wyręczy, za znacznie mniejsze pieniądze niż wzięliby wingmani pracują droidy bojowe, a efekt podobny :P .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Akrablak_PL

Post by Akrablak_PL »

Witam ,na tym forum nowy nie jestem, ale stare konto mi skasowano, to nic.

Pytanie mam takie, mozna kupic sobie sektor ale latam od stacji do stacji i szukam info o aukcji i lipa nigdzie tego nie ma, mam juz skonczona misje z balagi i szukam miejsca na postawienie mojego HQ. A ten pusty sektor byl by strzalem w 10.Moze ktos ma jakis scrypt do kupna tego?
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Tak, nazywa się Sector Takeover, znajdziesz go w spisie skryptów w odpowiednim temacie z forum.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Akrablak_PL

Post by Akrablak_PL »

Świetnie dzieki wielkie, cos pamietalem bo dawno nie gralem w RX3 a moja flota statkow jest juz za duza zeby pomiescic sie w argon primie , musze wreszcie znalesc sobie miejsce w tym swiecie

Return to “Polskie / Polish X-Forum”