[X:3R] Gdzie postawiłeś swoją kwaterę główną? Ile kosztuje produkcja statków?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

AlphaCentauri111

[X:3R] Gdzie postawiłeś swoją kwaterę główną? Ile kosztuje produkcja statków?

Post by AlphaCentauri111 »

Witam.

Jestem ciekaw gdzie... i dlaczego akurat tam postawiliście swoje kwatery główne które otrzymaliście po wykonaniu misji Bala Gi?

Czy dużo na nich zarabiacie?

Czy jakiś weteran mógłby zamieścić w tym poście koszty budowy statków w HQ?

Chciałbym się przygotować i zanim zbuduję kwaterę, wybudować fabryki które dostarczały by niezbędnych surowców.

Pozdrawiam. 8)
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Pytanie stare jak świat, pytanie już wiele razy pojawiało się na forum, zanim więc zadasz kolejny raz to samo pytanie poczytaj forum.
Tu masz trochę o budowie statków w HQ: [X3 XTM] Kwatera i Budowa Statków. Raczej nie brzmi to zbyt zachęcająco.
Natomiast co do lokalizacji HQ, poczytaj te tematy:
[X3] Wybór sektora dla HQ
FAQ #24
W tych tematach znajdziesz kolejne linki do kolejnych tematów z pytaniami o lokalizację HQ, owocnego czytania :)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Trochę wstyd się przyznać, ale gram już od dawna i jeszcze na oczy nie widziałem Kwatery Głównej :roll: . Dopiero co dostałem zaproszenie do wykonania Bala Gi (jak postawiłem dok zaopatrzeniowy), ale obecna ranga u Paranidian i stosunek osobisty do trójokich raczej wyklucza zmiany rangi in plus ;).
Co się tyczy produkcji statków, jak kosztowna by ona nie była, chyba nie opłaca się tak dobrze jak przejęcie statku siłą i doprowadzenie do stanu użyteczności :).

Jeśli o lokalizację chodzi to odradzam President's End - gra będzie chrupać w tym sektorze, pomimo że pozornie wygląda na opustoszały, tzn, nie ma tam żadnych działających fabryk :roll: .
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”