Chodzi mi po głowie taki długaśny szlak pośrodku sektora pirackiego, zbudowany z asteroidów, ale nie potrafię zlokalizować tego sektora w jakimś konkretnym sektorze.
Czy to w XTM czy może w X2 MWM (Massive War Mod) był ten sektor - wie ktoś?
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Korytarz zbudowany z asteroidow ? Nie kojarze nic takiego w Xtm. Sa sektory z duzo iloscia asteroidow, ale z asteroidowym korytarzem to :/
Moze w MWM cos takiego bylo ... lub w inneg grze
Elite Dangerous|I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee We want the Boron back!
Nie wiem czy chodzi ci dokładnie o to, ale w sektorze pirackim Loomanstats Legacy szlak pomiędzy bramą północna, a południową wiedzie korytarzem wytyczonym przez boje nawigacyjne pomiędzy asteroidami. Jakby tego było mało to pomiędzy asteroidami jak skwarków w kaszy pełno min.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Hmm niedokładnie o to, ale dzięki, Looman jest fajnym sektorem chyba największe zagęszczenie Piratów jakie dotąd widziałem. Wyczyszczenie wszystkiego w zasięgu skanera tripleksowego i zaraz nowa fala pojawiająca się ze wszystkich stron .
A odnośnie asteroidów - w sektorze o którym myślę, skały były tak ciekawie umieszczone, że faktycznie tworzyły widoczny szpaler, jakby tunel pośrodku, którym można było sobie lecieć. Nie wiem tylko, czy wyobraźnia nie podsuwa mi zbyt przekoloryzowanego obrazu sektora, bo dokładnie już nie pamiętam szczegółów . Ale raczej chodzi o Massive War Mod do X2 . Sektor był dość specyficzny, jednak w XTM nie spotkałem jak dotąd podobnego, tutaj skałki sa raczej losowo porozrzucane po przestrzeni.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Nie wszędzie. Przeleć się do sektora Depths of Darknes (albo któryś sąsiednie, bo nie pamiętam dokładnie) a zobaczysz ciąg skałek ułożonych jakby od linijki. zdaje się że to ten sektor, którego nazwę wymieniłem, jak wylatuje się przez bramę z sektora Gonerów to te skałki widać.
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ. [ external image ]
Szukałem wczoraj na mapie Scorpa, ale z trzech sektorów mających Depths w nazwie żaden nie pasował do opisu. Mam na mapie jeden sektor Gonerów obok ziemskich sektorów, ale z kolei też obok nie ma żadnego z Depths w nazwie. Przeglądałem rzut obrotowy różnych sektorów obok i pirackich, z widokiem na rozplanowanie skałek, ale niestety, wszystko bezładnie porozrzucane.
No to lecimy panie. Black Hole Sun znasz? Na pewnie. Południowa brama do Nathan's Voyage, wschodnia brama do Wasterlands, wschodnia brama do Depths of Darkness i już jesteś. Przez północną bramę dostaniesz się do Gonerskiego sektora Monks Retreat, a z niego zachodnia brama do kolejnego Templar's Horizon. Będziesz miał już trzy sektory Gonerów. Wracając do sektora Depths of Darkness zobacz w prawą stronę po przelocie przez bramę.
Czy na mapie Scorpa masz widoczne tylko sektory, które odwiedziłeś? Trzeba było włączyć sobie widok wszystkich sektorów.
Oki, prześledziłem kurs i wszystko się zgadza poza nazwą sektora na wschód od Wastelands - na mojej mapie to należący do Argonów Midnight Star (jest w nim asteroid z rudą o współczynniku wydobycia 102) .
Faktycznie w tym sektorze wg mapy, gdyby wlatywać do niego ze wschodniej bramy i kierować się na zachodnią - po drodze jest taki jakby korytarz z 11 asteroidami. Czy to o to chodzi?
Mam ustawione chyba wszystkie sektory, wyświetlają się nawet te, w których nie byłem, np. nie zaleciałem jeszcze na południe od Black Hole Sun...
Tak, to ten sektor, ja mam skrypt DMA i on zmienia nazwy części sektorów, ale zawsze wydawało mi się że nadaje nazwy Nieznanym sektorom.