Corrupt savegame

Moderator: DJ Die

matak

Corrupt savegame

Post by matak »

Zdar lidi,
uz nejakej ten tejden jsem si vesele paril X3 TC 1.4 bez vetsich problemu (krom tech klasickejch AI, UT atd.) i s nekolika skripty. Delal jsem si proste takovej malej zaklad pro pribehovy mise. Ale v momente kdy jsem zacal delat Terranskou kampan, tak se mi pomerne casto zacalo stavat ze se mi pri loadu nenacetla hra. Vse spadlo do widli (Vista 64) s hlaskou "Error loading savegame, may be corrupt". Setkal jste se nekdo? Nejaka reseni? Projizdel jsem i EN fora, ale moc jsem na tohle tema nenasel a reknu vam docela me to se... :evil:

Btw. skripty co pozivam jsou:

500km Comm Range Mod by argon_emperor
Advanced HyperDrive (AHD] by milling_horde and Loky
Community Plugin Configuration by Cycrow
Nividium Processing Plant by Nividium
Salvage Claim Software Mk. 1 by TECSG
Wing Hotkeys by Cycrow
Mobile Ship Repairs by Graxster
syk

Post by syk »

ano setkal... ve stejne situaci jsem byl...
na 99% je to chybejicim scriptem, nebo objektem...
dobre si vzpomen jestli ty scripty eventuelne lode jsou opravdu vsechny co jsi pouzival pred tim...
doporucuju prez plug managera vsechny odinstalovat a nainstalovat znovu... pokud bude jen jeden chybet, save nenactes...

pri startu hry si muzes vybrat i mod kterej se ma spustit, budes tam mit nejmene 2 standart a plug manager... zkus oba

PS myslim ze v plug manovi je i moznost udelat z pouzitych scriptu nejaky kompatibility patch... pokud si to nepletu s necim jinym... ale stim zkusenosti nemam
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
matak

Post by matak »

Hmm tak aspon vim kde se zrejme stala chyba, ale zvlastni je, ze nactu nejakej starsi save a normalne hraju a ukladam a jenom nektery ty novy savy se ukazou jako poskozeny.

Jinak zkousel jsem reinstalnout hru, instalnul jsem i vsechny skripty a hra chvili slapala normalne, ale pak se zas zacli objevovat poskozeny savy.

Ale myslim si ze to mozna bylo jednou vadnou instalaci skriptu, kdy jsem omyslem instalnul 1 skrypt 2krat pres sebe a automaticky mi to odstanio nejaky soubory.

No kazdopadne dekuji za radu a uvidime co se s tim da jeste delat... A zacit se da vzdycky od nuly ne? :D
syk

Post by syk »

ted si vzpominam, ze i me se poskodil nejakej ten save... tak 2x mozna 3x
proste hraju >> jsem ospalej >> save >> quit >> alt+F4 >> v >> jdu spat...
no a druhej den pustim x3 >> load >> a... velky kulovy... save corrupted, ostatni ale v poradku...
od te doby delam save 2x po sobe do ruznych pozic...

je divny, jak pises ze po preinstalu to chvili maka a spatny sejvy se zacnou objevovat pozdeji... hmmm... zkus se podivat, jestli od tvych oblibenych scriptu nejsou uz novejsi verze
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
matak

Post by matak »

Jo tak ten tvuj popis sedi do puntiku :) Jinak jsem vypozoroval, ze jakmile je jeden save spatnej, tak vsechny dalsi taky, takze metoda 2x save u me asi nezabere :(

Jinak scripty mam urcite aktualni v tom to neni. Tak nejak jsem se se ztratou pokrocilejsi hry smiril a budu ted hrat chvili za pirata (just for fun) a pockam na ten slavnej patch 2.0. Snad se zlepsi celkova stabilita a zabugovanost. Pak se teprv vrhnu na pribehovy mise. :)
matak

Post by matak »

Hmm tak mam nove poznatky. Instalnul jsem znova X3 TC, par oblibenych skriptu a zacal novou hru... Po par hodinach se opet zacali objevovat poskozeny savy (a to jsem nezacal pribehovy mise) :( Myslim si ze to tedy nejspis bude nejakou chybkou ve scriptech. Konkretne myslim ze by ten bordel mohl delat skript:

Advanced HyperDrive (AHD] by milling_horde and Loky

Pouziva ho tu nekdo? Nejake problemy s nim? Jinak je to spis subjektivni pocit, pac jsem ho predtim instaloval jako jeden z poslednich v predchozi hre a pak se zacali objevovat poskozeny savy :wink:
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Advanced HyperDrive je jedn ze scriptů, které se chystám vyzkoušet. Takže dám vědět jak to dopadlo

Edit:6.3.2009
Tak zatím žádný problém, možná bude problém jinde

Return to “Česky / Czech X-Forum”