X3:TC - k čemu mariňáci?

Moderator: DJ Die

Berkys
x4

X3:TC - k čemu mariňáci?

Post by Berkys »

Cus chlapi, mam dotaz:
K cemu sou marinaci? Nebo resp nejaky jejich skilly? Vim ze v X3 XTM byla nejaka lod od OTAS, co diky nim zajimala lode, ale tady maji nejaky skilly ci co... Mohli byste mi to nekd blize popsat, popř. vysvetlit?
Diky
Last edited by Berkys on Mon, 2. Mar 09, 10:52, edited 1 time in total.
skl1

Post by skl1 »

no marinaci zajimaji lode...ty skilly by mely byt - boj, hackovani, proniknuti skrz trup lodi

marinaky vypustis kdyz ma lod stity dole a oni nabehnou...proniknou skrz trup, prostrili se skrz jednotlive podlazi az na mustek a tam hacknou pocitac a lod je tvoje....kazda z tech fazi muze skoncit neuspechem, pocitac hackuji jen 2 s nejvyssim skillem

kazdopadne na jejich prepravu potrebujes cargo life support tridy M a ten ja jsem zatim nikde nenasel...jen u piratu tridu S, tak nevim
skl1

Post by skl1 »

tak to vzpada ye marinaci do nekterzch lodi nechteji...mam nejaky transport i s cargo life supportem a tam se jim nechce ale do TP nebo M6 jim vlezt nevadi...
plynak
x3tc

Post by plynak »

Marinaci se daji vypustit jen z M6, M7 pomoci boarding podu a z TP. Uprimne, za celou dobu hrani se mi povedlo zajmout jen jednu piratskou M7 a to jeste po dvouhodinovem save loadovani. Mnohem lepe udelane to podle mne bylo v Xtended MODu, kde se daji marinaci prenest paprskem.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Berkys
x4

Post by Berkys »

No, me se povedlo zajmout bandu lodi, ale vsechny jen M6 nebo M6+ ci jak se znaci... M7 nikdy, marinaky sem na ni dostal mockrat, ale vzdycky "Cant get trough the hull" a leteli zpet... a to maj vsichni mech. na 4. lvl a jeden na 5. ... takze jestli potrebuju dna na 5., tak je pitomy ze to samy potrebuju i na M1, melo by to byt nejak odstupnovany...
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hehe, M6 nezajimam, je mnohem jednodussi je koupit :) Ja s koupil raketovou M7, ale skoro pokazde mi sestreli ty boardning pody. Jak rikam, povedlo se mi to jen jednou a nastesti odmenou bylo 7 IBL, ktere se daji koupit jen u Yaki, ale s tema jsem ne moc za dobre :)
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Berkys
x4

Post by Berkys »

Co sem cetl tady na foru ruzny taktiky, tak je treba spolu s boarding pody strilet i tornado strely nebo jak se jmenuji - ty jak je jich banda a smeruji k cili virive. Zatimco se je cil snazi sejmout, boarding pody by se meli bezpecne dostat k cili...

M6 je jednodussi koupit, ale drazsi... Podle meho dobry zpusob jak si na zacatku vydelat... Staci M6 a par marinaku... Me osobne totiz defend mise a podobny moc neberou...
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, no ja nevim, kdyz sectu ty naklady na jejich vycvik a ty nervy, tak si tu lod fakt radsi koupim :) Jinak u boardong podu se mi osvedcilo je vystrelit a dat S.E.T.U. Pri S.E.T.E. totiz NPC veze nezameruji rakety a je vetsi sance, ze prezijou. Nejvic mne ovsem sttve, jak pak musi clovek udrzet stity dole. To je to posledni, co mne odradilo. Bych spis chapal, ze jakmile jsou na trupu, tak uz jsou uvnitr stitu a ne, ze staci kousek zregenrovanych stitu a vsici odpadnou.
matak

Post by matak »

plynak wrote:Hmm, no ja nevim, kdyz sectu ty naklady na jejich vycvik a ty nervy, tak si tu lod fakt radsi koupim :) Jinak u boardong podu se mi osvedcilo je vystrelit a dat S.E.T.U. Pri S.E.T.E. totiz NPC veze nezameruji rakety a je vetsi sance, ze prezijou. Nejvic mne ovsem sttve, jak pak musi clovek udrzet stity dole. To je to posledni, co mne odradilo. Bych spis chapal, ze jakmile jsou na trupu, tak uz jsou uvnitr stitu a ne, ze staci kousek zregenrovanych stitu a vsici odpadnou.
No tak pro me osobne je rekvirovani lodi nejrychlejsim a nejsnazsim zdrojem penez (zvlast nyni ve 2.0 s opravenymi stavebnimi misemi). Ze zacatku jsem ve svem M6 obsazoval jenom TL, ktere jsem vzdycky pred tim poslal do Neznameho sektoru. Vyhoda toho je, ze pokles reputace u dane rasy je minimalni a navic si staci s M6 drepnout na spravne misto pred TL, sestrelit mu stity a poslat na nej marinaky, a to vse bez toho aby na vas TL strilel, nebo snad dokonce utikal (doslova sedici kachna :twisted: ) Navic nove TL se po zrekvirovani okamzite objevi ve svem puvodnim sektoru, takze muzete opakovat do zblbnuti, nebo zbohatnuti. :wink:

Kdyz pak mate slusne vycvicenou partu (idealne 5* ve vsem) a odvahu, muzete si troufnout na vetsi cile. Idealne M7M (to jsou takove vetsi letici kachny :) ) Staci kdyz k nim se svou M6 priletite dost blizko (100 - 200 m) a opet schodite jejich stity, pak to nejtezsi vyrazit prudce v pred (tak 1 - 2 km) a vyhodit partu marinaku. Pokud mate kliku marinaci skoci rovnou na lod, pokud jste smolari jako ja, tak se vase parta vznasi ve volnem prostoru a M7M se vzdaluje, ale to nevadi. Staci se postavit do pozice mezi marinaky a M7M, ktera vas bude nejspis pronasledovat. Nakonec se k ni vasi hosi dostanou, ale je potreba ohlidat hladinu jejich stitu. A mate svou prvni M7M (doporucuju splitskou Kobru) v hodnote cca 40 mega a to za investici cca 1-2 mega do party 5 marinaku uz celkem stoji ne?

A ted teprve zavina ten pravej hon na kredity. Napred ovsem doporucuji postavit nejaky mensi komplex na rakety pro vasi hladouvou M7M. Je potreba mit zasobu obou druhu raket + boarding pods.

Vasim cilem se ted stanou ty nejvetsi a nejdrazsi lode ve vesmiru. Idealne M2, napriklad Boreas. Muze se to zdat na prvni pohled obtizne, ale brzy zjistite jak je to neuveritelne snadne...

Vyhlidnete si opustenou patrolujici lod (Boreas) v nejakem klidnem sektoru (Akeelas Beacon, Aladna Hill). Drepnece si tak 10 km pred ni, v menu prepnete Argony na nepratele a zacnete posilat prvni salvu Hammer Torped s tak sekundovymi rozestupy. Kdyz jich je tak 10 - 15 venku (cislo presne nevim, muzu pro vas vyzkouset :wink: ) a jsou cca v pulce cesty, tak za nimi zacnete posilat sovislou salvu Flail Barage. Tim zajistite, ze torpeda nebudou sestrelena.

Kdyz spadnou stity zhruba na pulku a Boreas vas zacne pronasledovat, tak v menu opet prepnete Argony na pratele a pokud budou jeste nejake Argonske lode nepratelske, tak se jim pres komunikaci omluvite a jste v suchu (az na to ze mate za zadkem Borease :) ) Idealni cas se zacit dekovat do nejake klidne casti sektoru, Boreas vas bude pronasledovat, ale vasi Kobru nedohoni (je dobre udrzovat s nim stejnou rychlost a tim i stejnou vzdalenost).

Mezi tim se prepnete do nektere ze svych raketovych vezi abyste meli pekny vyhled na celou situaci a posilate na Boreas dalsi torpeda kryta Flaily. Je ovsem potreba si tohle nacvicit, pac se vam snadno stane, ze z Borease je hromada kouriciho srotu. Kdyz ma stity tak na 20 % posilejte radeji jen Flaily. Kdyz klesnou tak ke 2 - 5 % prijde to nejtezsi. Vyslat vpred par Flailu a hned za nimi Boarding pod z 5ti vasimi borci a pak dalsich par Flailu. Nakonec jednou za cas par Flailu, aby udrzely stity pod 10 %. Dobre nacasovani je rozhodujici, ale po par mizernych pokusech se vam jiste zadari.

Jinak vse vyse zminene se deje pomerne rychle v radech par minut. Naldy v podobe raket by vas nemeli trapit pokud mate komplex, ale s trochou sikovnosti to nemusi byt moc. 15 - 20 Hammer Torped, 20 - 50 Flailu + 1 Boarding Pod. Temi cisli jsi nejsem moc jistej, pac jsem nebyl delsi dobu na lovu (takze s rezervou :) ).

No a pokud slo vse dobre mate zbrusu noveho Borease (hull 92%) v hodnote kolem 75 mega a to uz za ten cas straveny vycvykem vasich borcu stoje ne? :wink:

Pozn.: Tenhle prispevek nemel byt puvodne zadny navod, ale nejak jsem asi neodolal :) Ale je to vsechno dost obecne. Pokud by byl pripadne zajem o podrobnejsi a hlavne presnejsi navod, tak jsem vam k sluzbam. :wink:
Berkys
x4

Post by Berkys »

plynak wrote:Nejvic mne ovsem sttve, jak pak musi clovek udrzet stity dole. To je to posledni, co mne odradilo. Bych spis chapal, ze jakmile jsou na trupu, tak uz jsou uvnitr stitu a ne, ze staci kousek zregenrovanych stitu a vsici odpadnou.
Bylo by to nelogické pokud by stity byly dal od lodi (treba jako ve startreku), ale vzhledem k tomu, ze tady stity tesne obtekaji lod, prijde mi to docela logicke... muzem byt radi, ze nemusime stity udrzovat dole i behem boje a hacku :D

A co se tyce pouziti SETY na nesestreleni Podu, je to podle myho zneuziti nedokonalosti hry, coz pro me osobne neni daleko od cheatu...
plynak
x3tc

Post by plynak »

Hmm, jak vidno, kazdemu vyhovuje jiny styl hrani. A o tom to je :wink: Ja si radsi udelam nejakou patrol misi s plne vyzbrojenou M2 a MARS skriptem, ktera mi hodi klidne i 200M nez abych se pachtil se zajimanim lodi. A hlavne kdyz uz zajimam, tak jedine piraty. Mne proste nesedi rozhodit si reputaci u nejake hlavni rasy. Jsem se vsemi zadobre a vsude mam tovarny a obchodniky. Ale je fakt, ze porad mam M7M v Blackhole Sun a porad trenuju marinaky. Hlavnim duvodem je akutni neodsatek IBL, takze casem zase zkusim zajmout nejake piratske M7. Ty IBL co mam jsem dal na Panthera, coz z nej udelalo opravdovou kapesni bitevni lod. Ale dalsi se hodi i na moje M2, jsou to jedine velke zbrane co jdou nainstalovat do zadnich vezi. Nejvic mne stve, ze vubec nevypadavaji v lootu. Ani z piratu, ani z Xenonu, kteri jimi po mne strileji.
matak

Post by matak »

No naprosto chapu tve pohnutky. Je to vse o stylu hrani. Dlouho jsem tvrde potiral piraty a Yaki v poradkovych silach, ale to se dost znacne podepisovalo na mich ztratach UT a kdyz jich ma clovek kolem padesatky, tak uz se to uhlidat neda. Takze jsem tak nejak abdikoval na moralni dilemata a snazim se zvednout repku i u piratu (hlavne kvuli korporatnim misim).

Jinak co se tyce poklesu reputace pri zajimani, tak je opet naprosto marginalni. Vcera jsem zrekviroval dalsiho Borease v Aladna Hills a moje repka z 9% Hero klesla na 5%. To neni tak zly, nehledne na to ze mel na palube 32 IBL. :twisted:
plynak
x3tc

Post by plynak »

Safra, ja bych zaplatil klidne cenu plne vybaveneho Borease jen za ty IBLka :-) Na IBL se totiz ani neda pouzit trik s nakupem vicemene nekonecneho poctu zbrani, protoze u Yaki nemuzu ani zadokovat. Holt asi vytahnu ty marinaky, no. Par vlastnosti uz maji 5kovych, tak treba i prezijou. Ale pujdu jen na piraty. Ale jestli mi to nepujde a budu zase sproste nadavat, ze jsou to hovada, tak tu M7M strelim :-) Ztratam UTcek (btw uz je ve 2.0 opravili, nebo v lepsim pripade porad litaji vyhodne prodat 36 meatstake cahoonas na druhou stranu vesmiru a v horsim se zaseknou na standby?) asi nezabranime. Ja to resim maximalnim poctem patrol. Cim rizikovejsi sektory, tim vetsi lode. Pravda, leze to trochu do penez, ale zatim je relativne bezpecno.
Berkys
x4

Post by Berkys »

plynak wrote:Hmm, jak vidno, kazdemu vyhovuje jiny styl hrani. A o tom to je :wink: Ja si radsi udelam nejakou patrol misi s plne vyzbrojenou M2 a MARS skriptem, ktera mi hodi klidne i 200M nez abych se pachtil se zajimanim lodi. A hlavne kdyz uz zajimam, tak jedine piraty. Mne proste nesedi rozhodit si reputaci u nejake hlavni rasy. Jsem se vsemi zadobre a vsude mam tovarny a obchodniky.
Ja taky obsazuju jen piratsky, jednou sem obsadil paranidskou M6 a stalo me to repky jak hovado...

Jinak ja penize az zas tak nehrotim... par komplexu na chlast a travu v piratskych sektorech, nejaky komplexy na kdeco ruzne po vesmiru a ja si litam, strilim, a obcas splnim nejakou misi... priste pohoda 8)
matak

Post by matak »

plynak wrote: (btw uz je ve 2.0 opravili, nebo v lepsim pripade porad litaji vyhodne prodat 36 meatstake cahoonas na druhou stranu vesmiru a v horsim se zaseknou na standby?)
Jj co jsem si vsimnul tak UT jsou uz v pohode. Ale pokud se nepletu, tak jsem nekde (nejspis na EN foru) cetl, ze ty patroly moc nefungujou... Normalne krouzi po sektoru, ale nesestreli nic. Ale osobni zkusenost nemam, spis by me to zajimalo jak fungujou pro vas.
plynak
x3tc

Post by plynak »

No ono jak kdy. Pokud tam vleti a jsou tam nepratele, tak je sejme, ale pokud je cisto a neco prileti pozdeji, tak to ignoruje. To plati o multisektor patrolach. Kdyz hlidkuju jen v jednom, tak dam normalne attack all enemies a to funguje.
syk

Post by syk »

nekde jsem cetl, ze to nemaka pouze OOS, pokud v sektoru jsi, patrola funguje... to je ale na ho*no, byt muzes jen v jednom :)

multi sector patrolu nepouzivam, pouzivam taky attack all enemies a problem je vyresen
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jj, v OOS to nefunguje a jak rikas, nemuzes byt vsude najednou. Ja bohuzel multisektor patroly pouzivat musim, tolik M2 nemam, aby v kazdem sektoru byla jedna :) Zatim se docela drzej, ale obcas bych je fakt nakopal, kdyz nechaji v klidu proletet piratskou M7. Proto se snazim, aby se ty patrolovaci cesty obcas prekryvaly, takze co proleti jednomu chytne druhy (no 50 na 50, ze chytne).
Berkys
x4

Post by Berkys »

Me osobne se strasne libil Terracorp Fleet script... Nevite jestli je to i pro TC?
matak

Post by matak »

Podivej se sem:

http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=216690

Je to vicemene kompletni seznam skriptu pro TC, ale ten tvuj jsem tam tusim nevidel.

Return to “Česky / Czech X-Forum”