Przejęcie statku nie możliwe ;/

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BabciaSzpieg

Przejęcie statku nie możliwe ;/

Post by BabciaSzpieg »

Witam wszystkich mój pierwszy post :) gram w x3 od paru dni i nawet dobrze sobie radzę w handlu dzięki waszym radom i spostrzeżeniom ale gdy zmieniłem tryb gry na bardziej ofensywny pojawił sie mały problem :( otóż nie mogę przejąć żadnego statku próbowałem na kilkunastu statkach pilot wyskakuje statek jest pusty wyskakuje w przestrzeń podlatuje na 50 m ale nie mam opcji żeby wejść na statek ;/ mam nawet system do przejmowania komputera pokładowego nie wiem jak mogę go użyć mam wersję 2,5 x3 bez xtm jak by mógł ktoś wyjaśnić czemu tak się dzieję bym był wdzięczny dziękuje i pozdrawiam
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Bo musisz się zbliżyć na odległość min 35Metrów, zależy oczywiście od wielkości statku.

Poza tym FAQ.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
BabciaSzpieg

Post by BabciaSzpieg »

wiem czytałem wszystko tam jest dobrze opisane i postępowałem tak jak tam radzą kilka postów świadczy o tym że to błąd gry ale żeby kilkanaście razy tak sie zdarzyło ;/ No nie wiem gram już sporo i dużo statków mogłem zdobyć a nie da rady na swój statek bez problemu mogę wejść
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Ekhm, zależy jeszcze, jakiego typu statek chcesz przejąć... Wpierw, moja rada, poczytaj w FAQ o takim czymś, jak BSE i SCS, a potem? Już powinno być wsio jasne.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Przeczytaj bardzo dokładnie odpowiedź w FAQ.
A szczególnie: punkt 1.

Tak więc, nie wejdziesz na inny statek zanim go nie przejmiesz. Nie przejmiesz statku innej klasy niż te opisane w tym punkcie.

I jeszcze to zobacz na koniec do opisu problemów z przejmowaniem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
BabciaSzpieg

Post by BabciaSzpieg »

Już wiem dla czego po prostu ta opcja przejęcia nie była aktywna na mapie sektora ale można było ją włączyć inaczej enter --->> cel--->> przejmij i już ;] ale i tak dzięki za pomoc :) pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”