[X3: TC] Do ceho investovat? Jak na stanici? Jak na Sector Tradera?

Moderator: DJ Die

lordboos
x4

[X3: TC] Do ceho investovat? Jak na stanici? Jak na Sector Tradera?

Post by lordboos »

Zdravim... obchodovanim s Energy Cells, Ore, Siliconem atd. sem vydelal 2,2 milionu creditu a nevim do ceho je mam investovat aby se to opravdu vyplatilo. Prosim poradte sem v X hrach novacek a X3 Terran Conflict je moje prvni hra z teto serie.
Myslel sem ze koupim nejakou stanici treba Wheat farmu ale nemuzu prijit nato jak to udelat :D. Mam Mercury se vsema tuningama (motor, rizeni, nakladovy prostor), ale kdyz chci koupit stanici tak mi to rika ze nemam misto. Ale k tomu bych jeste musel koupit nejakou nakladni lod na dopravu surovin, ale nevim jake upgrady bych do ni musel dat.
Dal sem cetl o Sector Traderovi, a ze muze vydelat slusne penize. Jak takoveho tradera ziskam?

BTW mam anglickou verzi.
FVZ

Post by FVZ »

Nemusíš nic kupovat, najmi (Hired) si loď třídy TL. Zaléží za koho hraješ, Argoni maj Mamuta. Prostě velká loď bude kroužit v systému s loděnicí, jestli ne, za chvíli přiletí. Komunikuj s ní, zavolej si kapitána budeš tam mít tři otázky (pokud ne, tak to zruš, protože už nějakej náklad má, odletí a vrátí se). Ve třetí otázce je něco o transportu, dej to, potvrď cenu a pak jí dej rozkaz aby zakotvila v loděnici (zase přes komunikaci) kup základnu, dej TL rozkaz ať letí do systému kam chceš základnu a tam dej ať jí vyložej. Krátká animace -> základna je hotová.
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
Cirrus CZ
x3

Post by Cirrus CZ »

Ahoj.

:) začínáš stejně jako jsem začínal onehdy já. Po vydělání si několika stovek tisíc creditů manuálním obchodováním s energií, rudou a křemíkem, jsem zainvestoval do dalších transportních lodí.

Postupně jsem ovládal manuálně obchodování s 5 Mercury, to se ještě stíhat dalo a vydělávalo to. Ale víc lodí už nešlo stíhat, protože už bych jen obchodoval a nelítal, takže jsem pořídil do plně vybaveného ( max. štíty, všechen SW, žádné zbraně, duplex scener) Mercury speciální software - Trade command software MK3, stojí půl mega.

Ten zajistí, že se najme pilot, který začne po příkazech v "trade menu" obchodovat ve zvoleném sektoru. Dbej na to, aby jsi ho umístil tam, kde je po produkovaném zboží poptávka. A navíc je občas potřeba je znova rozjet.
Např.: v sectoru několik stanic BioGas fact. a několik stanic BoGas fact., nebo Soyery a Soyfarm ;)

Postupně jsem tak měl několik samostatných obchodujících lodí, které po nasbírání úrovně 8 jsou aktivovat jako vesmírní obchodníci a po koupení si jumpdrivu,začnou obchodovat po celém X-universe...

Dál, stanice, nejvíce mi vynášejí soběstačné complexy se zbraněmi, ale ty stojí i desítky milionů Cr.
Začal jsem s doly, ore a sillicon, u těch je problém,že musíš zboží rozvážet,aby se prodávalo za slušnou cenu. Pak jsem postavil první complex na výrobu Space fuel, které se prodává samo. A přebytek surovin jsem rozvážel autom.loděmi.

Pak se začnou penízky jen sypat :roll:

Teď, v X3 Reunion, mám už 35 universe traderů, 3 velké zbraňové complexy, nějaké osamocené doly, flotilu 6 velkých křižníků, desítky těžkých stíhačů, 3 dobyté xenonské sektory, 6 pirátských a nespočet patrolujících korvet s eskortami, křižujícími celý vesmír a činícími ho bezpečnejším...
:lol:

Celkem vše v hodnotě 1,8 miliardy... dle uploaderu statistik. Hrací doba 15dní čistého času :D

p.s..- sry za edit
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::
lordboos
x4

Post by lordboos »

Dekuji moc za rady, ale mam novy problem. V Herrons Nebula sem si postavil delaxian wheat farm, ale zbozi se vubec neprodava a uz mi prodelala nejakych 150tisic Cr. Co mam udelat aby si zdejsi destilerky na spacefuel a vyrobny tech latek (nebo obleceni ja nevim) u me kupovali?

Dale sem si koupil lod Solano (M4) od OTAS. Kdyz sem ji videl, dost me zaujmulo, ze muze mit 3x 25MJ shield, muze vozit L kontejnery a leta rychlosti 210m/s. Ale s tou mam take problem. Nikde ve vesmiru (aspon zatim me znamem) nemuzu sehnat zbrane Impulse Ray Emitter. Vsude kde sem se byl podivat maji vykoupeno.

Jeste bych potreboval poradit nej M3 a M4 lod. Cetl sem ze Paranidske lode jsou nejlepsi na boj. Je to pravda?

Ono jde hrat i za jine rasy nez Argon a Terran?
FVZ

Post by FVZ »

A prodává ta fabrika? Zkus trochu snížit cenu a přiděl jí jeden náklaďák aby prodával výrobky. Nevim jak v TC ale v X3R musíš mít jednu loď která ti vozý suroviny (e.cells) a druhou která prodává výrobky. POzději někdo udělal script, že stačila jedna loď která se sama rozhodovala kdy kupovat a kdy prodávat. Je možný, že v TC už to zakomponovaný.
INTEL Core I7 2600 3,4GHz; 8 GB DDR3 RAM 1600MHz; NVIDIA 580GTX 1536MB; MB ASUS MAXIMUS IV GENE-Z; 23,6" ASUS VG236 120Hz LCD + NVIDIA 3D VISION; Saitek X52 PRO
lordboos
x4

Post by lordboos »

Jo to me napadlo ale ja myslel, ze NPC lode u me budou sami nakupovat atd.
No ja ted stejne vydelavam bojovejma misema je to mazec :D
V nekterych dostavam i 240kCr za jednu sestrelenou lod (velkou), ale je to uz pak hardcore kdyz do home of light prileti 70 Xenonskych lodi a 120 Argonskych na obranu proti nim... pak uz se mi to pekne seka. :D
Mira
x3

Post by Mira »

Aby u tebe nakupovaly lode NPC,tak musis mit cenu nizsi nez okolni tovarny se stejnym zbozim alespon o 1 cr.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Mira wrote:Aby u tebe nakupovaly lode NPC,tak musis mit cenu nizsi nez okolni tovarny se stejnym zbozim alespon o 1 cr.
Ne vzdycky to plati. Mam komplex na IRE, PAC a 1MJ stity v Omicron Lyrae a ty stity nestacim vyrabet, jak jdou na dracku i za normalni cenu. Samozrejme neco jineho je to kdyby to byla wheat farm nebo tak.
Jinak doporucuji na vydelavani vyrabet spise levne zbozi, jako treba ten muj komplex, nebo jeste tak 5MJ stity. Treba 200MJ stity pak uz neprodate, protoze se vsechny equipmnet doky saturuji. Jedine pak zbyde je odvezt tam, kde se normalne neprodavaji a tam je strelit.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
Mira
x3

Post by Mira »

To je pravda,v pripade,ze se nechces o komplex starat.Je sobestacny a sam se postara o prodej.Ale pokud chces vydelavat velky peniz,tak je lepsi postavit komplex na drahe vyrobky a prodavat je rucne.I tak ma ale kazdy z nich svoje vyhody a opodstatneni.Ja mam 4 komplexy.3 z toho jsou zamereny na vyrobu drahych veci, ktere musim prodavat ruco a 1 na bezne suroviny.Ten je vybalancobany na poptavku v sektoru + 4 sektory kolem.celkove se mi drzi stav konta na 2 miliardach.vic neni hra ochotna akceptovat.takze abych mnel nejaky uzitek z prijmu,tak jsem rozjel csript Terracorp pilot project. a mam 4 stihaci velitelstvi narvany stihaci,ktere po presazeni do M3 prevelim ke 2 Admiralum do Task Force.Oba maji stav cca 60 + stihacu.
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jj, ale mne prave to rucni obchodovani moc neba. A obzvlast ted v TC, kde na jedne misi vydelam za par minut vic nez kolik vydelaji za hodinu vsechny komplexy dohromady. Ale driv ci pozdeji budu muset postavit sve zbrojni komplexy, protoze nemuzu uz nikde sehnat FAA a jine zbrane.
Intel Core i5 4590, 2 x 8GB DDR3 1600, MSI GTX 1060 Armor, Asus H97 Pro, Asus Xonar DG, Crucial MX100 128GB SSD + 1TB WD Caviar Blue, Seasonic S12G 550W, Corsair 550D, 22'' LG
syk

Post by syk »

me se osvedcilo (plati i pro jakoukoliv modifikaci, pouze v x3tc jeste zadnej komplex nemam), ze male zbrane a male stity se prodavaji opravdu perfektne, komplexy byly prakticky porad prazdny...
ze velke nikoli, mi nevadilo, protoze sli vetsinou do vlastnich lodi...
pokud je komplexu vic, dokaze to udelat obrovske penize at je to na cokoliv, jen to chce vlastni lode co to prodavaji... idealni je aby se povolilo i prodej, nejen koncovych vyrobku ale i surovin (script ? name)... potom to lita ale zase tech lodi co je potreba :)
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W
plynak
x3tc

Post by plynak »

Jj, ale v TC to trochu rozhodili temi bojovymi misemi. Mam ted neco kolem 270 milionu a 90% z toho je z bojovych misi. At uz z tech, kde se ma nekdo zabit, nebo z obran stanic nebo z patrol (patroly vynaseji nejvic). Zrovna tuhle jsem jednu vzal a vyskocily na ne dva Khaak destroyery a dve letadlovky a asi 10 korvet. Tak jsem hopsnul do sveho Titana a za pet minut bylo vymalovano a na ucte pribylo kolem 35milionu. To same s Xenonskymi misemi treba v Blackhole Sun. Staci zaparkovat Titana pred severni branou a ani v nem nemusim byt. Sejme vse, co tou branou proleti, mise splnena a na ucte dalsich par milionu.
Takze ja zpocatku chtel investovat do UTcek, ale ty nefunguji tak, jak by meli. Mam jich asi 8, plus ten komplex
Spoiler
Show
doplneny o chipplant, protoze na Boronskou misi s hubem jich momentalne potrebuji 500 (a mam 50) a pro dokonceni je jich potreba pry 250 000, coz nekdo spocetl, ze bude vyrabet asi dva roky :)
, ale zdroj penez jsou bojove mise. Ted uz jen aby v patchi opravili Pythona a hned ho koupim.

Return to “Česky / Czech X-Forum”