Ahoj.

začínáš stejně jako jsem začínal onehdy já. Po vydělání si několika stovek tisíc creditů manuálním obchodováním s energií, rudou a křemíkem, jsem zainvestoval do dalších transportních lodí.
Postupně jsem ovládal manuálně obchodování s 5 Mercury, to se ještě stíhat dalo a vydělávalo to. Ale víc lodí už nešlo stíhat, protože už bych jen obchodoval a nelítal, takže jsem pořídil do plně vybaveného ( max. štíty, všechen SW, žádné zbraně, duplex scener) Mercury speciální software - Trade command software MK3, stojí půl mega.
Ten zajistí, že se najme pilot, který začne po příkazech v "trade menu" obchodovat ve zvoleném sektoru. Dbej na to, aby jsi ho umístil tam, kde je po produkovaném zboží poptávka. A navíc je občas potřeba je znova rozjet.
Např.: v sectoru několik stanic BioGas fact. a několik stanic BoGas fact., nebo Soyery a Soyfarm
Postupně jsem tak měl několik samostatných obchodujících lodí, které po nasbírání úrovně 8 jsou aktivovat jako vesmírní obchodníci a po koupení si jumpdrivu,začnou obchodovat po celém X-universe...
Dál, stanice, nejvíce mi vynášejí soběstačné complexy se zbraněmi, ale ty stojí i desítky milionů Cr.
Začal jsem s doly, ore a sillicon, u těch je problém,že musíš zboží rozvážet,aby se prodávalo za slušnou cenu. Pak jsem postavil první complex na výrobu Space fuel, které se prodává samo. A přebytek surovin jsem rozvážel autom.loděmi.
Pak se začnou penízky jen sypat
Teď, v X3 Reunion, mám už 35 universe traderů, 3 velké zbraňové complexy, nějaké osamocené doly, flotilu 6 velkých křižníků, desítky těžkých stíhačů, 3 dobyté xenonské sektory, 6 pirátských a nespočet patrolujících korvet s eskortami, křižujícími celý vesmír a činícími ho bezpečnejším...
Celkem vše v hodnotě 1,8 miliardy... dle uploaderu statistik. Hrací doba 15dní čistého času
p.s..- sry za edit
:: AMD Athlon 64 X2 5600+ (@3GHz) Windsor AM2, AC Freezer 64 Pro, 2x1GB + 2x512MB DDR2 667MHz A-Data, Asus M2R32-MVP PCI-E, Gigabyte Radeon HD4850 512MB GDDR3 + Accelero S1, 2x250GB Western Digital SataII 16MB, Xilence Power 600W ::