[X3] Drugorzedny surowiec..

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Beza_666

[X3] Drugorzedny surowiec..

Post by Beza_666 »

Czesc.

Mam pytanie czy jest mozliwosc dodania do farmy pszenicy drugorzedny surowiec "Bogas" naprzyklad. Tak jak to ma miejsce w sektorze Three worlds. Postawilem Farme Pszenicy w w Queen`s Space ale ona wymaga tylko i wylacznie Energii, w co takim razie musze zrobic zeby dodac Bogas zeby mi wiecej pszenicy robila per cykl.

Zaznaczam ze ze juz sortowalem forum i instrukcje ale zadnej informacji na ten temat nie znalazlem.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Takie coś można tylko przy pomocy Edytora Skryptów. Ale bez sensu, farma nie będzie szybciej i więcej produkowała po dodaniu drugorzędnego surowca. Te drugorzędne surowce nie maja wpływu na produkcję.
Nie wiem jaką farmę kupiłeś, ale są ich dwa rodzaje M i L. W obu cykl produkcji trwa 1min. L produkuje 50sztuk, M 20 sztuk w tym czasie.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Surowce drugorzędne zostały dodane wyłącznie do fabryk NPC po to, aby handel lepiej prosperował... W fabrykach gracza to niepotrzebne ...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Beza_666

Post by Beza_666 »

aa to wszystko git no jak sie ciesze juz myslalem ze cos zle robie.

aa mam jeszcze jedno pytanie jesli tworze kompleks to moge laczyc razem tylko te same fabryki?
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Możesz łączyć różne fabryki. Warto odpowiednio dobrać poszczególne stacje, aby utworzyć kompleks produkujący od razu szereg produktów końcowych.
Darth Harry

Post by Darth Harry »

Możesz nawt zbudować kompleks który sam produkuje wszystkie surowce. Z takiego kompleksu masz czysty zysk poniearz, jeśli jest dobrze wywazony, nie wymaga żadnych dostaw. Innymi słowy tylko sprzedaje i nie muszi kupować.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”