Problem se zasobovanim Player HQ

Moderator: DJ Die

Jsem jedinej kdo ma s PHQ jen starosti?

Ano
4
36%
Ne
7
64%

Total votes: 11

Berkys
x4

Problem se zasobovanim Player HQ

Post by Berkys »

Mam problem s PHQ (hracovo velitelství) , a to konkretne se zasobovanim surovin na stavbu novych lodi. Ac mam vedle komplex na takrka vsechny suroviny, lod, kterou ridi manazer PHQ se ani nehne... Zato vsechny moje UT jsou v sektoru a behem 10 hernich minut mi tam nasyslili 150k energetickych clanku i presto, ze jsem dal limit 30k... cenu sice mam na max, stejne jako u ostatnich potrebnych surovin, to aby to lip odsejpalo, ale proc sakra nerespektujou limit? A proc vozi jen EC, rudu, tkaninu rimes, ale treba na rastar kaslou? Bodly by mi nejaky vase postrehy, protoze uz zacinam byt nervni :evil:
Jinak ceny v komplexu na min a na velitelstvi na max, aby to slapalo, a stejne nic... lode prideleny komplexu na velitelstvi moc nelitaj, radeji to vozi jinam... zkousel sem obchodni embargo, aby se do toho UT prestali sr*t, ale to nefunguje :evil:
Jedinej okamzik, kdy je velitelstvi zasobovany tak jak ma, je kdyz dam lodim "nakoupit za nejlepsi cenu..." atd., ale to by bylo zbytecne moc lodi, kdyz kompex je vedle... pls HEPL!
Eskymak

Post by Eskymak »

no já mam HQ v xenonským sektoru a všechno si tam dělam sám v komplexu, a doly mam ve vedlejším sektoru, a mam to vyřešený přesně kupou lodí co nakupujou za nej cenu. Co surovina to jedna lod, přepravní lodě si tam hnedka vyrábim takže je to v pohodě a že by tam byl nějak extra velkej provoz to taky ne, sektor je prázdnej bez asteroidů a dalších stanic takže se nic nesrazí. Když sem zkoušel manažera tak v tom byl pěknej bordel, nakupoval a prodával suroviny z HQ jak se mu to hodilo :lol:
Ted tam ještě postavim obchodní stanici aby si pro přebytky jezdily rasy samy a nemusel bych jim to vozit loděma až do fabrik :D
Berkys
x4

Post by Berkys »

No to je prave to, ceho se chci vyvarovat... uz ted mam komplex, kde mam 6 lodi a je to strasne na palici, mam v tom peknej bordel... a navic si neumim predstavit tu kopici EC treba po jedny hodine... Uz sem se nekde docetl, ze kdyz cenu zbozi nastavim o 1 min nez je prumer, UT tam prestanou prodavat, takze se mi to docela zklidnilo, akorat nektery zbozi tam obcas presunu sam...
Eskymak

Post by Eskymak »

já mam všude nastaveny ceny na nejnižší takže tam lítaj jen lodě který to maj přímo v příkazu, ted mam k HQ přidělenejch asi 6 nákladních lodí (rozhod sem se namnožit Hyperiony :D ), těm vždycky zadam aby nejlevnějc nakupovali co potřebuju a oni lítaj jen do mojich komplexů kde sou nejnižší ceny. Sice pak občas něco přebejvá ale to si většinou lodě těch mojich komplexů sami nakoupí za nejnižší cenu zpátky když maj třeba málo EC nebo elektrárna málo krystalů. Zatim nikde nikdy nic nedošlo :)
Ted mě spíš vadí Xenonská aktivita v okolních sektorech, čas od času tam přilítne P a pár menších lodí a likvidujou co jim příde na ránu. Už mi zničili dva Kentaury a nějaký náklaďáky (nechápu jak se nemohl nejlíp vyzbrojenej Kentaur neubránit)
Taky mam problém se sháněním 25MJ štítů, který se prodávaj asi 10 sektorů od HQ ale továrna nestačí a já nemůžu najít továrnu ke koupi, jen Paranidi prodávaj ale u těch mam oblíbenost -100%,Zničil sem jim všechny doly a na hraničních sektorech hlídkoujou moje lodě a nebo jsou tam minová pole :lol: . Takže moje náklaďáky lítaji bez štítů a je jich dost protože hodně Paranidských lodí zabavim nebo ty nově vyrobený. Ale piráti už skoro vymřeli takže v poho :twisted:
Berkys
x4

Post by Berkys »

Asi to tak taky udelam, obetuju par milionu na lode a dam ceny na min... jen asi nastavim zakaz obchodovani s cizima lodema, aby mi to tam nezkupovali, co?
V jakym sektoru HQ mas? Ja si ho posadil do Ore belt, a tam zadnej problem...
A Kentaur je naprd, to souhlasim. Litam bezne s Hyperionem a podporuje me prave Kentaur a Crait (M6 z XT modu, docela narachana), a musim rict, ze bud kvuli Kentaurovi loaduju nebo ho posilam pryc, vydrzi pekny hovno... To jsou dve LX MNOHEM silnejsi, delal sem pokus (Kentaur do boje - LOAD- LX do boje), a hadej, jak to dopadlo...
Jinak 25 MJ stity taky docela shanim, proto jakmile nejakej z nekoho vypadne, tak ho hodim do HQ a necham ho tam na horsi casy... A asi dam lod extra na nej nakup 25 MJ, abych nedopadl jako ty :D
Eskymak

Post by Eskymak »

HQ mam v Xenonském sektoru (347) nevim ted přesně to číslo, je to hned ten vedle sektoru 18 miliard. V 18 miliardách mam doly odtud zasobuju i komplex kterej je v tom sektoru co HQ.

Code: Select all

Solar Power Plant XL	2
Cahoona Bakery L	6
Chip plant	1
Cattle Ranch L	5
Cattle Ranch M	5
Crystal Fab M	11
Sun oil refinery L	4
Flower Farm M	10
Chelt Space Aquarium L	1
Rastar Refinery L	1
Quantum Tube Fab	1
Silkworm Missile Factory	2
Teladianium foundry M	1
Bliss Place M	2
Dream farm L	1
Jinak mam taky speciální lod na nákup 25MJ štítů.
Z dolů v 18 miliardách mi do okolí prodává 15 lodí Rudu
Pak mam doly a továrnu na krystaly s elektrarnout atd v Antogotine pamatnku, tam taky pendluje 10 lodí.
Všechny ceny mam hluboko pod průměr. Suroviny co nechci nakupovat mam vykupni ceny na minimum a ostatní lodě jezdí jen nakupovat. Ještě shánim fabriku na střely Hornet abych ji zapojil do komplexu HQ
Všechny komplexy dost nesou, většinu věcí vyrábim hlavně pro sebe když dělam lodě.
Berkys
x4

Post by Berkys »

Eskymak wrote:Z dolů v 18 miliardách mi do okolí prodává 15 lodí Rudu
Pak mam doly a továrnu na krystaly s elektrarnout atd v Antogotine pamatnku, tam taky pendluje 10 lodí.
Ty jo, ja se takovyho mnozstvi vzdycky bal, nechtel sem zahltit trh a tim si srazit ceny... Ale jak na tebe koukam, asi to zas tak hrozny neni, co?
Ja si zrovna našetřil něco malo přes 100M, a přemýšlím, jestli koupim M2, abych se nemusel bat o svoje komplexy, a nebo jestli to cely nastrkam do fabrik. Zatím mám:

Code: Select all

1x SPP XL
6x Pšeničnou farmu L
6x Místo blaženosti L
6x Palírna ves. paliva L
6x Farma na sny L
v Argon Prime

1x SPP XL
4x Pšeničná farma L
4x Palírna ves. paliva L
2x Posel tanker na rozvoz EC
v New Frontier (XTM) - sektor podobný Argon Prime na druhým konci vesmíru

1x SPP XL
1x Rudný důl L - yield 56
1x Křemíkový důl L - asi 60?
Pak něco na kvantový trubice, krystaly, mikročipy, počítačový komponenty, rastar, teladium + to co potřebujou (např. řízky), ale to je hlavně pro HQ. Samozřejmě nějaký lodě, aby prodávali přebytky. A celý to mám v Rudným pásu.

Jinak mam asi 12 UT, 1x Kosatka, 1x Krait, 1x Kentaur, 2x LX a spoustu malých popelnic... Hyperion se mi zrovna rozebírá  8) 
Takže co - M2 nebo továrny? A jaký?
Eskymak

Post by Eskymak »

mě příde investice do M2 trochu zbytečná pokud nechceš dělat nějaký výpady na ničení stanic a tak. Když to vrazíš do komplexu tak těch 100M máš za chvíli spátky. Jen tě ten komplex asi vyjde dráž než těch 100M. Místo M2 bych si udělal letku Hiperionů, je to přecijen rychlejší a na hlídání více sektorů je to nej. M2 budeš mít jen jedno takže toho moc nezabezpečíš, stejnak na tebe jdou malý stíhače na který jsou lepší malý lodě. Moje lodě co hlídaji v sektorech kolikrát nemaj ani moc zbraní, jen je naplnim raketama (sám si je vyrábim že nevim co snima). Tedy namnož hyperiony a prachy dej na továrny :)
Jinak ma v rudným pásu komplex na 1M a 1G štíty, 1G užívam já a 1M se udáji v okolních docích. Ted jen musim ten u HQ a v Rudným pásu doplnit o továrny na krystaly, já furt něco doplnuju a ty 2 SPP XL maj slušnou spotřebu. Do rudnýho pásu musim momentálně dovážet krystaly se svojeho komplexu v Antigotině památníku kde je vyrábim a kde bude komplex na veškerý moderní a drahý zboží
honza-l
x3tc

Post by honza-l »

Určitě to vraž do komlpexů to se ti vrátí - např. co máš ten komplex se 4 palírmana, ten bych rozšířil na max co utáhne ta elektrárna - na palivu se krásně vydělává.
Ono stejně 100M na M2 je celkem málo - musíš počítat s tím že ji budeš muse vyzbrojit a to vyjde dost draze
Eskymak

Post by Eskymak »

Jinak si říkam že když si ty zbraně a další serepetičky vyrobim sám tak mě to vyjde levnějc a ještě pak můžu dál prodávat :)
Berkys
x4

Post by Berkys »

Vzhledem k tomu, ze sem se na net dostal az ted, tak sem si vase rady driv precist nemohl... Rozhpdl jsem se ze si za svych 130 M koupim M2... Koupil jsem si Nebulon (lod stazena z netu - ze Star Wars - parametry ma skoro stejny jako Python jen lip vypada :) ) Jeste mi 15 M zbylo, takze jsem koupil par dalsich paliren , umistil a zapojil je, a udelal si "Tour de pirates sectors" :D . Skoda ze sem si predtim nescreennul statistiky, protoze toho popadalo DOST :twisted: . Zvedl se mi bojovy rank asi o dva. Je to pekna podivana, jak ti pirati prilitaj a neodlitaj... A i dost lodi sem ziskal, coz sem necekal, protoze veze vetsinou kropi az moc. Jestli to nebude tim, ze pouzivam MARS (vrele doporucuju) ... A bez problemu zvladam i maly lode, emitory pulznich paprsku jsou fakt husty... Hyperiony jsou ve vyrobe (teda zatim v reverz. inzenyrstvi), takze potrva jeste dlouho, nez z nich udelam nejaku letku...
Ale musim rict, ze litat M2 je vazne docela nuda... Na cas to zabavi, ale jinak nic... Zkousel jsem u ni litat XLkem, ale moc jsem si nestrejchal, a nebo mi bylo moc horko, to vetsinou kdyz se dostal zasah PPC :)
A ted nejak nevim, co si mam dat za cil... Asi vybudovat nejakej komplex, ale furt se nemuzu rozhodnout s cim... Pokud mozno neco, co se bude prodavat samo, abych tam nemusel davat tuny lodi...
BTW. da se NEKDE NEJAK sehnat druhy HQ?
Eskymak

Post by Eskymak »

No právě proto ratši dělam malý lodě. A lítat něčim menším okolo M2 je o hubu páč to tam většinou kropí a nebo se plete do cesty. Já bych taky udělal komplex ale nevim na co. Většinou to dopadne tak že každej muj komplex produkuje všechno. O druhým hq jsem uvažoval ale to už by bylo moc, to už bych si pak mohl ty lodě cheatovat
JINAK je dobrá zábava vyzbrojit loď jen protilodníma dělama(M2 nebo M1-to je fuk :D ), já tak lítam do paranidskejch sektorů, to je pak jak za druhý světový :lol:
Berkys
x4

Post by Berkys »

To me napadlo neco podobnyho - max vyzbrojenou lod postavit doprostred Paranidskyho sektoru a stopovat jak dlouho vydrzi :lol:
A postupne zvysovat obtiznost - myslim pro paranidy :)
Eskymak

Post by Eskymak »

No když by tam nebyly paranidský M2 tak by to bylo určitě v poho, ale na kupu malejch stíhaček je to nej :D
Hotovej ohňostroj vždycky, to jenom letíš a bum a bum tamhle atd :lol:
Berkys
x4

Post by Berkys »

Tak, panove, vas vsechny co ste radili nacpat prachy do komplexu bych mel vytahat za usi a povesit za ko*le do pruvanu :D Vsichni ste urcite paranidsky spioni, jinak si to neumim vysvetlit!
Aby bylo jasno:
Litam si takhle v LX nekde kolem sektoru 18 miliard a najednou slysim: Vase lod byla napadena v sektoru Rudný pás. Rikam si - co je to za blbost? Tam mam komplex, HQ, a lita tam kentaur s par novama jako ochrana... Tak si najedu do majetku a hledam kentaura, abych mu dal prikaz se o to postarat... O kentaur nikde :? Tak si rikam - aha, to bude nejakej vetsi pruser... Tak zadokuju v Nebulonovi (pro ty co nevi o co jde - to je moje M2) a jumpnu do rudnyho pasu. Nez se vzpamatuju, palba jak hovado, pocitac to taky nemohl nejdriv rozdejchat chudinka. Po chvili koukani se na obrazky se to rozjelo a ja zjistil, ze se na muj komplex prisla podivat khaacka M2 :!: KHAACKA M2 :!: Tak sem vypustil jeste Krait (pro jistotu) a po chvili se podival na BOOM (skoro mi to sejmulo jedno UT). ALE! Panove vite co to znamena? Ja vas poslechnout, tak sem v riti jak bata s drevakama, protoze bych nemel M2 a s jednou M6+ bych to fakt nedal :!: Takze vam vsem moc dekuju za rady a jen tak dal!!!

:lol: :lol: :lol:
Ps: Panove samozrejme to nesmite brat vazne, pac ste to nemohli tusit... A ani drobatko se na vas nezlobim. Ja jen abyste vedeli, jaky nasledky muzou mit vase (nase) rady :D
Sir_Thomas
x4

Post by Sir_Thomas »

Berkys wrote:Litam si takhle v LX nekde kolem sektoru 18 miliard a najednou slysim: Vase lod byla napadena v sektoru Rudný pás. Rikam si - co je to za blbost? Tam mam komplex, HQ, a lita tam kentaur s par novama jako ochrana...
HUPS jsi jeden z šťastlivců co mají v Rudném Pásu Khaky(Jsi zatím druhej co znám s problémy v RP). :D . Osobně tam mám megakomplex s cca 300 fabrikama a klid jako v mateřské školce. :D

[ external image ]
INTEL Core(TM) i9-13900K@3,00GHz, MB GIGABYTE Z790 Aorus Elite AX - Intel Z790, GIGABYTE VGA NVIDIA GeForce RTX 4090 GAMING OC 24G, 2x kingston fury 16gb ddr5 &6000mts, Kingston FURY Renegade NVMe 1TB, 49” Super Ultra-Wide Dual QHD 32:9 Gaming monitor ...
Eskymak

Post by Eskymak »

já taky nechápu co v rudným pásu pohledávaj khakové, já je tam nikdy neviděl natož s M2 :D
Ale rudnej pás mě moc neláká, je tam moc asterojdů a bez vyčištění bych tam tolika lodí nepustil. Sice sem se ho poukoušel vyčistit letkou asi dvaceti nov ale ani po několika tejdnech tam nebylo nic moc znát, tak sem to celý vzal skriptem i s celým vesmírem a nechal sem jen velký těžitelný asteroidy. Projevilo se to dost i na běhu hry. i když to pak nevypadá tak pěkně. :) Já si spíš vyhlídnu nějakej sektor kde je asterojdů mín ale s větší výtěžností :)
Berkys
x4

Post by Berkys »

No v minuly hre se mi objevili v sektoru tri svety (dokonce dva naraz) a ty sem nebyl schopnej vypraskat vubec... Jeste ze ted to byla jen jedna. Ja teda nevim jestli to ma nejaky pravidla kde se objevi, ale podle me je to spis nahodny, a pri velikosti X-universe to holt chce trochu stesti (smuly) aby se ti objevili v sektoru... :D
tak sem to celý vzal skriptem i s celým vesmírem a nechal sem jen velký těžitelný asteroidy
Nechces sem hodit link?
Eskymak

Post by Eskymak »

hodil bych ale ted sem po formatu, myslim že se menuje Remove rocks
syk

Post by syk »

je tam klid jako v materske skolce :)
2 sir thomas: hele covece... ja ti teda nic spatnyho nepreju, ale da se na to odpovedet "prozatim"
nekde jsem cetl ze kha'ak se proste objevuji v nekolika sektorech (myslim ktere jim normalne nepatri) jeden z nich je ore belt muze to trvat dlouho... hodne dlouho, ale nakonec se ukazou...
taky tam psali, ze az se ukazou :) budou uz se ukazovat casteji a casteji az ten sektor naprosto zamori nakonec jich tam pry jsou tisice...

nevim jestli je to pravda, nebo kachna, nicmene zustava faktem, ze berkys neni prvni, komu prileteli okukovat stanice... jednou jsem cetl o tom jak si nekdo cele sve imperium postavil v ore belt, pul roku mozna rok prace... jak to dopadlo je asi jasny... me se kha'ak spawnuji v patriarchs keep lode vsech velikosti, a M2 pomerne casto... ale jsem vlastne rad :) sundat ten jejich ananas je brnkacka...

2 berkys tady to nejdes http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=184943 i s navodem nekde dal
Athlon 64X2 5000+ BE o/c 3.2GHz, 2x1GB DDR2 800, Asus 8800GTS 512MB, Ageia PhysX, cca 2TB in SATA2 HDD's, SBAudigy2, Thermaltake 450W

Return to “Česky / Czech X-Forum”