[X3] Mamut i dokowanie do niego statkow

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

nataq

[X3] Mamut i dokowanie do niego statkow

Post by nataq »

1 Mam argonskiego mamuta, wyczytalem ze 5 statkow moze do niego dokowac i ze sam nie moze zadokowac do wielu stacji bo jest za duzy, wiec kupilem 5x mercury i ustawilem im ze ich homebase to wlasnie ten mamut - i teraz nie wiem co dalej, w comand console nie ma opcji dokowania na mamucie + nie wiem jak zmusic te statki by kupywaly cos dla mamuta a potem to mu jeszcze dawaly, jakies info?

2 jaka stacje najlepiej kupic na start i gdzie ja postawic?
Last edited by nataq on Tue, 3. Jun 08, 22:59, edited 1 time in total.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

1. Nie bawiłem się poleceniami floty.
2. Najlepiej na początek zainwestuj w żarcie. BoFu, Kwiatki słoneczne, Wołowina, Soja, Ślimaki itp. Wszystko zależy od tego u kogo kupisz stacje. Był taki wątek handlowo-produkcyjny, szukałeś na forum?
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
nataq

Post by nataq »

hmmm, mam stacje w mamucie ale nie wiem jak ja postawic :P jakies wskazowki?
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Kolego masz wszystko w poleceniach statku , zapisz grę i pobaw sie , jak cosik sknocisz to wrócisz do zapisanej pozycji i od nowa , możesz sie bawić. Wierz mi ustawianie stacji to banał.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

W instrukcji opisane, nie masz instrukcji??
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
nataq

Post by nataq »

jest tez cos w instrukcji o dokowaniu do duzych statkow?
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

o stawianiu stacji
XTC+XRM | Albion Prelude
nataq

Post by nataq »

ale z ciebie lewar...
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

pytałeś to ci odpisałem...
BTW to jest jedna z podstaw gry - stawianie stacji.... szukaj w menu komunikacji z kapitanem TL, chyba ze masz swojego TL...
XTC+XRM | Albion Prelude
nataq

Post by nataq »

stacje juz dalem rade postawic a pierwotne pytanie dotyczylo dokowania mniejszych statkow do wiekszych statkow, bo chcialem zadokowac kilka mercurych w mamucie bo ten nie moze dokowac do wiekszosci stacji i zeby te merkury lataly do stacji i do niego i robily mu zakupy.
Opoxavier
x2

Post by Opoxavier »

Jak rozumiem masz wersję X3 bez XTM, bo niestety brak [???] w temacie postu.
Mamut to statek TL i mogą dokować do niego tylko statki typu M3, M4, M5. Jest skrypt, który umożliwa dokowanie innych klas statków do TL, ale to już masz opisane w #18 w tym temacie http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=205666, który powinieneś przecztać zanim zadasz pytanie.
ed971
x3tc

Post by ed971 »

Do zaopatrywania TL za pomocą TSów potrzebne są polecenia logistyczne MK1 lub MK2 (działają róznie, polecam instrukcje do nich załączoną). TSy muszą być też wyposażone w teleporter.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

nataq, bądź łaskaw opisać temat założonego przez Ciebie wątku stosownie do regulaminu forum. W temacie powinno być opisane, której gry dotyczy.
nataq

Post by nataq »

ok to ostatnie pytanie, czy jesli zaczolem grac w x3 z zainstalowanym official bonus packiem, to czy gdy zupdatuje do xtm to beda mi dzialac stare savy?

aha i o co chodzi z tymi kompleksami fabryk? da sie jakos laczyc np 2 fabryki w jedna?

P.S. Czy po 3 dniach grania posiadanie 80 mln w kieszeni, 1 stacje, mamuta, 3 argonskie kolosy, 10 argonskich nova i 10UT to dobry wynik? :P dodam ze zostawiam gre wlaczona na kazda noc na seta 10x ;p
jk16

Post by jk16 »

nataq:
Podziwiam LeWaRa, MARMURa i Opoxa za stoicki spokój w odpowiadaniu na Twoje pytania :) Na miłość boską poczytaj trochę! Na tym forum znajdziesz odpowiedzi na wszystkie.
Co do Twoich osiągnięć po 3 dniach grania, o których piszesz: jesteś mistrzem świata, sugeruję zgłoszenie wyniku do Księgi Guinessa.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

nataq wrote:P.S. Czy po 3 dniach grania posiadanie 80 mln w kieszeni, 1 stacje, mamuta, 3 argonskie kolosy, 10 argonskich nova i 10UT to dobry wynik? :P dodam ze zostawiam gre wlaczona na kazda noc na seta 10x ;p
Przyznawać się do czegoś takiego to wstyd :P
nataq

Post by nataq »

cieszcie sie ze nie tworze do kazdego pytania osobnego tematu i ze nie pisze "l33t3m", darowanemu koniu nie zaglada sie w zeby.
Mani_
x2

Post by Mani_ »

nataq, 4 przyklejony temat od góry, pierwsza strona. Radzę poczytać przed instalacją XTM, nóż znajdziesz tam ciekawe rady i odpowiedzi na Twoje pytania.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

nataq wrote:cieszcie sie ze nie tworze do kazdego pytania osobnego tematu i ze nie pisze "l33t3m", darowanemu koniu nie zaglada sie w zeby.
To się nazywa EGO ;) Gdybyś tak pisał poprostu byśmy cie ignorowali, i nikt poza tobą by nie miał tych problemów. :)

Pozdrawiam :P
stareprawo
x2

Post by stareprawo »

Komu dziękować, za niewielką liczbę na tym forum takich abnegatów i analfabetów udających umiejętność pisania. Mózg australopiteka, który chodził w pozycji wyprostowanej rozwijał się do dziś na przestrzeni kilku milionów lat. Nie u wszystkich. W tym u "darowanemu koniu". No, chyba że on "equo ne credite, Teucri" (trojański)
Pozdrawiam
XTC core 2 duo E 7600 GeForce 280

Return to “Polskie / Polish X-Forum”