[X3 XTM] Błąd przy rozpoczeciu watku fabularnego

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

jamal54321

[X3 XTM] Błąd przy rozpoczeciu watku fabularnego

Post by jamal54321 »

witam bład jak w temacie przy rozpoczeciu nowego watku fabularnego gra sie zwiesza co moze byc problemem

zainstalowałem wszystko tak jak trzeba

1.X3 Pl
2.Patch wersja 1.0 do 2.5 pl
3 XTM 7.a chyba najnowsza wersja pobrana ze strony głównej
4. bonus pack 3.1.07 i spolszczenie

Problem polega na tym ze jak na początku gry z watkiem fabularnym powinien sie włanczac filmik (kiedy statek sam leci) to gra zwalnia coraz bardziej i wkoncu zwiecha probowałem czekac ale to nic nie dawało co moze byc nie tak please help
zwierzu
x4

Post by zwierzu »

Ja też miałem podobny problem (zwis zaraz po starcie) ale u mnie wystarczyło poczekać koło dwudziestu sekund i wszystko wracało do normy...
Może musisz poczekać po prostu 'ciut' dłużej? :?
Viggin
x3tc

Post by Viggin »

znaczy się panowie i panie chodzi o to że gra musi po prostu zaimportować te wszystkie dodatkowe pliki z moda a na słabszych komputerach to trwa trochę dłużej a dzieje się to tylko przy rozpoczynaniu nowej gry czy to fabularnej czy bez fabuły...
jamal54321

Post by jamal54321 »

tylko przy rozpoczynaniu gry fabularnej przy innym rodzaju rozpoczynanej gry nic takiego sie nie dzieje

Na obecna chwile posiadam w kompie tak AMD athlon 64 3000+ 2gb Ram palit 8600 gt
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Na pewno zwis czy tylko lekkie zamrożenie??
I kto instaluje łatę z wersji 1.0.......
:evil:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Lekkie zamrożenie, nawet przy starcie z opcji bez fabuły. Tworzone są wtedy wszystkie statki AI i zaludniane sektory. A że są sektory z kilkunastoma milionami mieszkańców to musi ich stworzenie trochę trwać :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”