[X3 XTM] Inne misje w X3 i XTM

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

zvr

[X3 XTM] Inne misje w X3 i XTM

Post by zvr »

Wybaczcie że zasypuję was ostatnio głupimi pytaniami ale mam jeszcze jedno malutkie xP

Mam X3 plus patch 2.5 oraz XTMa.

Dzisiaj udało mi się zaliczyć misje BalaGi polegającą na przetransportowaniu Jachtu.
Yey, holowanie go przez piracki Maelstrom to była prawdziwa katorga!
Zwłaszcza jak się ma do dyspozycji dwa statki i mało gotówki (bezbronnego Nemezisa oraz Mambę Ścigacza)...
Z wielkim bólem ale jednak udało mi się doprowadzić jacht i pozostałe statki nietknięte do Grand Exchange (a że po drodze musiałem ubić dwóch
Pir. Maruderów oraz Carracka z obstawą to już szczegół - torpedy o wdzięcznej nazwie Niezidentyfikowany Objekt od dzisiaj otaczam czcią!) :D

W każdym bądź razie jestem już szczęśliwym posiadaczem Jachtu. Nemezisa sprzedałem, odebrałem w Kingdom's End moją Eklipsę i Mamba poszła na żyletki x]

Co prawda została mi ostatnia część misji (zakup Stacji Handlowej) ale nieprędko się za nią wezmę (sałaty brak, jak zwykle xP)

Słyszałem że w XTMie wprowadzono jakieś dodatkowe misje.
Czytałem o tym na niniejszym oraz angielskim forum, ale znalazłem tylko tematy niepełne (znaczy np. takie co zrobić w misji z Galeonem).

I właściwe pytanie:
Jakie dodatkowe misje wprowadzono w XTMie oraz jak i gdzie je zacząć?

Bardzo mi zależy na waszej pomocy, bowiem nim uzbieram na ową stację handlową to się kawałek czasu zejdzie a boję się że nie będę miał wtedy nic do roboty i gra znudzi mi się... :(
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

W sumie dobry temat.
Tu jest lista wszystkich misji w XTM: lista
Lista i opisy misji są po angielsku.
Ja do tej pory zrobiłem następujące misje:
1. Sohnen Observer Mission (Part 1) to misja z Soneńskim zwiadowcą, dostęp do misji z ofert w BBS-ch. Oferty na kupno informacji o statku do przejęcia. Po zakupie oferty dostajemy koordynaty na statek (Oriax) Soneński w sektorze Maelstorm. Gdy do niego podlecimy skontaktuje się z nami Sonen i zleci kilka zadań do wykonania. Wykonanie wszystkich przyniesie nam dostęp (koordynaty) do sektora Last Frontier i Sfery Dysona.

2. Sohnen Observer Mission (Part 2) - Fetch & Carry - w trakcie wykonywania. Zrobiłem na razie jedno zadanie od Soonenów. Reszta w przyszłości, na razie jestem zajęty czym innym.

3. Otas Transporter Mission - to misja poszukiwania statku Vulkan, robiłem w poprzedniej grze, teraz jeszcze nie spotkałem się z nią.

4. Otas Scarab Mission - to misja poszukiwania Scaraba. To tu spotykamy Galeon. Misja dostępna po zadokowaniu do OTAS HQ w Akeela's Beacon.

5. Leviathan Rescue Mission - misja z Leviatanem, spotkałem ją bardzo dawno temu, zaraz po zainstalowaniu XTM-a na grze z fabułą. Niestety latałem tylko Jachtem i nie mogłem sobie poradzić z obroną Leviatana. Więcej tej misji, ani w poprzedniej grze, ani teraz nie spotkałem.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Pamiętam misje z poszukiwaniem księżniczki , misja zaczyna się wsektorze:Queen's Space, Trzeba polatać po sektorze i koleś się sam zgłosi z propozycją misji. Mani opisał dokładnie tą misje , ale nie mogę jej odnaleźć. Wiem , że trzeba mocno uważać na szczegóły , bo szybko można ją stracić.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To misja Boron Angel Mission. W sektorze Queen's Space trzeba odszukać Królewski Jacht Boroński (czy jakoś tak, sprawdzę jak będę grał) i gdy sie do niego podlatuje dostajemy ofertę.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
yarekb

Post by yarekb »

Dokładnie, jak podlecisz do jachtu kapitan poprosi o pomoc w odbiciu borońskiej księżniczki. Musisz mieć Borońską Ośmiornicę (o ile się nie mylę) i polecieć na negocjaje z piratami - nie pamiętam już do którego sektora ale kapitan statku daje jasne polecenia. Po przekazaniu okupu musisz śledzić pirata ale tak, żeby się nie zorientował, że to robisz więc potrzebujesz jakiś inny szybki statek. Po przelocie kilku sektorów pirat dokuje do galeona, księżniczkę przejmuje kapitan jachtu i prosi o pomoc w ucieczce. Trzeba troszkę postrzelać do drobnicy i po chwili wdzięczny kapitan oznajmia, że w nagrodę w jednej ze stoczni możesz odebrać boroński M7.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Po chwili?? Ja tego barana musiałem eskortować przez 6 czy 7 sektorów....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
yarekb

Post by yarekb »

Taki mały skrócik myślowy :D po chwili od zakończenia eskorty :D, ale z tego co pamiętam nie musiałem niańczyć go aż tak długo

Return to “Polskie / Polish X-Forum”