Czesc.
Gram w X3 (vanila - nie XTM) od blisko miesiaca i wiekszosc rzeczy jest mi znana, ale nurtuje mnie jedna rzecz: Czy mozna automatycznie ustawic handel miedzy Terracorp Headquaters (THQ) a moim komplexem? - chodzi mi o to, ze THQ jest w Home of Light a ja sektorze obok (President End) mam komplex produkcji Broni i rakiet. Problem w tym ze transportowce przynalezace do tego komplexu nie chca automatycznie handlowac z THQ (zarowno w trybie Commercial Agent jak i Extermal Commodity Logistic), natomiast jak sam wezme na poklad wyprodukowana w moim kompleksie bron i wlasnorecznie zadokuje w THQ to bez problemu moge wszystko sprzedac w po normalnych cenach.
Dlatego mam pytanie czy jest mozliwe ustawienie automatycznego handlu z THQ w wersji normalnej a jesli nie to czy jest jakis script, ktory to umozliwia?
Moja wersja gry to 2.5 z doinstalowanym Bonus Package 3.1.07 +script Merchant Guild Cycrow`a
[X3] Handel z Terracorp HQ (X3)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Może spróbuj użyć poleceń Logistycznych?
W tym temacie Urban przetłumaczył konfigurację tych poleceń.
W tym temacie Urban przetłumaczył konfigurację tych poleceń.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
-
-
Jak Ci inne działania nie przyniosą efektów postaw sobie w każdej fabryce frachtowiec. Co jakiś czas tam zaglądniesz (nie musisz osobiście) i gdy produkcja osiągnie maximum przeniesiesz towar do frachtowca. Gdy frachtowiec/frachtowce się wypełnią wyślesz go/je do Centrali Terracorp, sprzedasz wszystko manualnie i od nowa.
Nie jest to metoda "ustaw i zapomnij", ale całkiem nieźle można tak prosperować.
Nie jest to metoda "ustaw i zapomnij", ale całkiem nieźle można tak prosperować.
-
-
To następnym razem zrób lepsze rozpoznanie handlowe 

X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-
baroni: postaraj się nie używać na forum wyróżnienia w kolorze orange ani innym, który go przypomina, a w zasadzie przy standardowym pisaniu ogranicz się, jak wszyscy inni, głównie do boldowania. Kolor, którego użyłeś do podkreślenia zdania, wprowadza w błąd, jest bowiem "zarezerwowany" dla podkreślania linków.