[X3] Handel z Terracorp HQ (X3)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

baroni

[X3] Handel z Terracorp HQ (X3)

Post by baroni »

Czesc.
Gram w X3 (vanila - nie XTM) od blisko miesiaca i wiekszosc rzeczy jest mi znana, ale nurtuje mnie jedna rzecz: Czy mozna automatycznie ustawic handel miedzy Terracorp Headquaters (THQ) a moim komplexem? - chodzi mi o to, ze THQ jest w Home of Light a ja sektorze obok (President End) mam komplex produkcji Broni i rakiet. Problem w tym ze transportowce przynalezace do tego komplexu nie chca automatycznie handlowac z THQ (zarowno w trybie Commercial Agent jak i Extermal Commodity Logistic), natomiast jak sam wezme na poklad wyprodukowana w moim kompleksie bron i wlasnorecznie zadokuje w THQ to bez problemu moge wszystko sprzedac w po normalnych cenach.
Dlatego mam pytanie czy jest mozliwe ustawienie automatycznego handlu z THQ w wersji normalnej a jesli nie to czy jest jakis script, ktory to umozliwia?

Moja wersja gry to 2.5 z doinstalowanym Bonus Package 3.1.07 +script Merchant Guild Cycrow`a
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Może spróbuj użyć poleceń Logistycznych?
W tym temacie Urban przetłumaczył konfigurację tych poleceń.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
jk16

Post by jk16 »

Oprócz tego co Yacek napisał jest jeszcze coś takiego, że w Terracorp możesz sprzedać bez ograniczeń każdą broń, gdy zadokujesz osobiście. Oczywiście standardowa oferta Terracorp podlega ograniczeniom.
Trader jednak nie sprzeda tam (jeżeli wogóle coś sprzeda) nic innego niż to, co stacja oferuje.
baroni

Post by baroni »

dzieki. Niestety probowalem juz tych mozliwosci i nic. A szkoda, bo w President End postawilem 8 fabryk broni sądząc, ze traderzy to sprzedadza, a tak jesli osobiscie nie bede sie fatygowac do THQ to towar bedzie zalegac :(
jk16

Post by jk16 »

Jak Ci inne działania nie przyniosą efektów postaw sobie w każdej fabryce frachtowiec. Co jakiś czas tam zaglądniesz (nie musisz osobiście) i gdy produkcja osiągnie maximum przeniesiesz towar do frachtowca. Gdy frachtowiec/frachtowce się wypełnią wyślesz go/je do Centrali Terracorp, sprzedasz wszystko manualnie i od nowa.
Nie jest to metoda "ustaw i zapomnij", ale całkiem nieźle można tak prosperować.
baroni

Post by baroni »

Dzieki. Tak niestety trzeba bedzie dzialac dopoki nie pojawi sie script, ktory to usprawni
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

To następnym razem zrób lepsze rozpoznanie handlowe :-)
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

baroni: postaraj się nie używać na forum wyróżnienia w kolorze orange ani innym, który go przypomina, a w zasadzie przy standardowym pisaniu ogranicz się, jak wszyscy inni, głównie do boldowania. Kolor, którego użyłeś do podkreślenia zdania, wprowadza w błąd, jest bowiem "zarezerwowany" dla podkreślania linków.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”