[X3] Asteroidy
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
[X3] Asteroidy
Dawno nie zadawałem pytań wiec postawie jakieś:
1 Niszcząc asteroidy z GFU da sie oczyścić sektor, czy po pewnym czasie asteroidy znów się pojawiają?
1 Niszcząc asteroidy z GFU da sie oczyścić sektor, czy po pewnym czasie asteroidy znów się pojawiają?
Last edited by tomala tm on Fri, 16. May 08, 00:31, edited 1 time in total.
-
tak. Sprobuj w Rock Drift, czy jak to sie tam zwalo.
Kiedys.. poswiecilem mnostwo rakiet i czasu na rozwalke asteroidow.
Zeby wyczyscic z racji zlego ustawienia kompleksu. Ba, w zacietrzewieniu - rozwalilem wszystkie - wlacznie z odlamkami.
Po 3h gry.. zaczely powstawac. Zwaz tylko - to sie mialo w wersji 2.5 i xtm.
Kiedys.. poswiecilem mnostwo rakiet i czasu na rozwalke asteroidow.
Zeby wyczyscic z racji zlego ustawienia kompleksu. Ba, w zacietrzewieniu - rozwalilem wszystkie - wlacznie z odlamkami.
Po 3h gry.. zaczely powstawac. Zwaz tylko - to sie mialo w wersji 2.5 i xtm.
-
-
Kto dziś gra w X2.....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Przecież to był żart.... Wiem, że tomala gra w X3....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
Z moich obserwacji wynika, że asteroidy odbudowują się po wyjściu z danego sektora.
Pilnowałem mioch mobilnych górników przez 1 dzień gry,w celu sprawdzenia jak szybko oczyszczają sektor Home of Light (nie ma asteroid pelnych). Przy mnie ładnie wyczyścili środek pomiędzy bramami skokowymi i zaczeli oczyszczać teren za Centralą TerraCop. Poleciałem cosik robić i po powrocie do HoL środek pomiędzy bramami ładnie wypełniony drobnicą. Także wyzbierać lub rozwalić wszystkiego się nie da, tak jak zresztą koplanie wydobywają bez końca.
Jakby było inaczej to w pewnym momencie zabrakło by minerałów, czyż nie.
Pilnowałem mioch mobilnych górników przez 1 dzień gry,w celu sprawdzenia jak szybko oczyszczają sektor Home of Light (nie ma asteroid pelnych). Przy mnie ładnie wyczyścili środek pomiędzy bramami skokowymi i zaczeli oczyszczać teren za Centralą TerraCop. Poleciałem cosik robić i po powrocie do HoL środek pomiędzy bramami ładnie wypełniony drobnicą. Także wyzbierać lub rozwalić wszystkiego się nie da, tak jak zresztą koplanie wydobywają bez końca.
Jakby było inaczej to w pewnym momencie zabrakło by minerałów, czyż nie.
-
A ilu używasz tych górników i czy to opłacalne?
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
A ja mam pytanie; czy chodzi ci o usunięcie asteroid widocznych na mapie sektora, jako asteroidy, czy o drobne kamienie, które nie są oznaczone na mapie sektora. Bo jeśli o to drugie to jest skrypt, który usuwa takie śmieci. Tylko że działa globalnie na wszystkie sektory.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Już to kiedyś pisałem. Używam 7xKajman z poleceniem zbieraj Minerały. Wszystkie siedem w sektorze HoL, wydobywają krzem lub rudę w zależności od potrzeb oklicznych fabryk. Dają mi około 2-5mln na dzień gry ( w zależności czy jest zapotrzebowanie na krzem czy rudę). W sumie na początku to były moje podstawowe dochody, teraz to już kopleks. Ponieważ jednak nic przy nich nie trzaba robić, to sobie latają dalej. Szczegóły w FAQ #15.LeWaR wrote:A ilu używasz tych górników i czy to opłacalne?
-
Generalnie chodziło mi o wszystkie asteroidy, ale dotyczyło to 2 może 3 sektorów. Skryptów nie używam. Nie chce ponadto by zniknęły wszystkie z gry, bo kosmos by na tym tylko ucierpiał:). Denerwują mnie asteroidy w Eighteen Bilion, ale zauważyłem tam, że asteroidy rozwalone podczas xenońskiej inwazji jako drobnica lata w kosmosie od jakiegoś pół roku-grania oczywiście:) i nic się nie regeneruje. Chyba tylko jak gracz je niszczy to się pojawiają, ale to tylko moje spekulacje.
Wkurza mnie ponadto lawirowanie pomiędzy nimi gdy chcę przenieść jakąś stacje. Trwa to nieraz po 2 godziny.
Wkurza mnie ponadto lawirowanie pomiędzy nimi gdy chcę przenieść jakąś stacje. Trwa to nieraz po 2 godziny.
-
To chyba faktycznie tu górnicy ci pomogą... Daj znać jak im idzie.
XTC+XRM | Albion Prelude
XTC+XRM | Albion Prelude
-
-
Tylko że skrypt usuwa właśnie te małe kamienie. Asteroidy zostają. Czyli inaczej, znika wszystko co nie jest widoczne na mapie sektora jako obiekt "Asteroida". Cały ten kamienny gruz, nawieziony przez Kha'ak i Xenonów znika. Całkiem fajnie się lata wtedy po sektorach.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]
-