[X3] Problem z patrolowaniem sektora

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Tomaz
x3

[X3] Problem z patrolowaniem sektora

Post by Tomaz »

Na poczontku pozdrawiam wszystkich z Polski itd;) NO dobra do roboty! mam X³; ,nowy patch i bonus pack w wersji Niemieckiej^^wienc musze wszystko przetlumaczyc,moze mi to nie wyjsc ale napewno wszyscy sie domyslom o co mi chodzi.Mianowicie roschodzi sie tu o roskaz patrolowania sektoru (np), nie mam takiego w komandkosoli (ja go nie mam).Prubuje to roskminic od 3 dni, jak to zrobic zeby zbudowac grupe z statkuw np M5 i wyslac ja na patrol danego sektoru ? i chodzi tu o patrol a nie roskaz (zniszcz wroguw,lec za tym lub go bron)to bes sensu-chce zbudowac grp i wyslac jom na patrol ,JAK??? ach moje statki majom wszystkie potszebne do tego gadzety . Zastanawialem sie czy jest cos takiego jak Nawisystem MK2 bo 1 mam :lol: moze dlatego nie mam tego roskazu w konsoli?^^
bylo by to dla mnie bardzo przydatne a czemu? jusz muwie;) puscilem w obieg 2 statki klasy M5 ,jaden z nich mial roskaz (zniszczyc wszyskich wroguw) ,drugi ( bron tego pierwszego) i wten sposub mamy malom grupe ,ale jest wtym chaczyk -podlatuje grupa Piratow i atakuje tego co ma roskas(bron dany objekt) no i po nim bo ten (pierwszy )atakowal piratuw,ale sam nie byl atakowany ,wienc ten (drugi) tylko lecial za tym(pierwszym)nic nie robionc jak idiota :lol: W opisie wyczytalem ze moza wyslac statki na patrol,(cholera JAK?) i jak zbudowac grp w kturej kazdy bendzie mial roskaz( atakuj wroguw) Za blendy Ortog...sorki

EditS11: poprawiłem temat wątku na bardziej sensowny.
Opoxavier
x2

Post by Opoxavier »

Polecenia patrolu sektora mają tylko większe statki (M6, M1,M2) pozostałe nie mają takiej komendy (oczywiście w czystej X3).

Sorry jeśli nie zrozumiłem do końca pytania, ale tak piszesz, że nie idzie tego odczytać.
Tomaz
x3

Post by Tomaz »

ok dzienki :)
Deady
x2

Post by Deady »

Ten temat przejrzyj poz 26,27,28. I zobacz kto chcial te skrypty po polsku - zapewne je uzywal i Ci pomoze ;)
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Na poczontku pozdrawiam wszystkich z Polski itd;) NO dobra do roboty! mam X³; ,nowy patch i bonus pack w wersji Niemieckiej^^wienc musze wszystko przetlumaczyc,moze mi to nie wyjsc ale napewno wszyscy sie domyslom o co mi chodzi.Mianowicie roschodzi sie tu o roskaz patrolowania sektoru (np), nie mam takiego w komandkosoli (ja go nie mam).Prubuje to roskminic od 3 dni, jak to zrobic zeby zbudowac grupe z statkuw np M5 i wyslac ja na patrol danego sektoru ? i chodzi tu o patrol a nie roskaz (zniszcz wroguw,lec za tym lub go bron)to bes sensu-chce zbudowac grp i wyslac jom na patrol ,JAK??? ach moje statki majom wszystkie potszebne do tego gadzety . Zastanawialem sie czy jest cos takiego jak Nawisystem MK2 bo 1 mam Laughing moze dlatego nie mam tego roskazu w konsoli?^^
bylo by to dla mnie bardzo przydatne a czemu? jusz muwie;) puscilem w obieg 2 statki klasy M5 ,jaden z nich mial roskaz (zniszczyc wszyskich wroguw) ,drugi ( bron tego pierwszego) i wten sposub mamy malom grupe ,ale jest wtym chaczyk -podlatuje grupa Piratow i atakuje tego co ma roskas(bron dany objekt) no i po nim bo ten (pierwszy )atakowal piratuw,ale sam nie byl atakowany ,wienc ten (drugi) tylko lecial za tym(pierwszym)nic nie robionc jak idiota Laughing W opisie wyczytalem ze moza wyslac statki na patrol,(cholera JAK?) i jak zbudowac grp w kturej kazdy bendzie mial roskaz( atakuj wroguw) Za blendy Ortog...sorki
Według słownika FF około 70 błędów ...

Także największy, w opisie kraju, skąd niby pochodzisz (skąd piszesz) ...

podpucha, i to nawet z małej litery, bo żałosna na wszystkich frontach...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
sonen
x2

Post by sonen »

haha..Mani rulezzz ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Heh, nie chciałem się pierwszy wychylać ale kubeł wody na łeb i na pohybel mu..

PS. BonusPack to chyba zawiera...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Sauron11
x3tc

Re: [X3] Problem z patrolowaniem sektora

Post by Sauron11 »

Tomaz wrote:Za blendy Ortog...sorki
Tiaa, ciekawe. Mam wrażenie jakby te "blendy" były zrobione celowo. Jak nie zmienisz swojej pisowni, Twoje posty będą słabo czytelne, a przez to wiele osób może Cię zignorować. Sam miałem wielką ochotę... ale obowiązek zwyciężył :wink: .
Aha.. nie działają na tym forum wytłumaczenia, że to wrodzone, albo papiery na dysleksję, dysgrafię i inne tego typu. Trzeba się wziąść do roboty i poprawiać swoje byki..
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Basta , może spytajcie się kolegi o wiek. Psia kość nie umiecie czytać , to Nasz Młodszy kolega z 5 klasy , a Wy Go chcecie zniechęcić do FORUM.
RAFIO
x3ap

Re: [X3] Problem z patrolowaniem sektora

Post by RAFIO »

Sauron11 wrote:
Tomaz wrote:Za blendy Ortog...sorki
Tiaa, ciekawe. Mam wrażenie jakby te "blendy" były zrobione celowo.
Ja również tak myślę. Zauważ że pare razy na forum pisały już osoby które polskiego jedynie się uczą, a ich ojczystym był niemiecki, i pisały one w całkiem inny sposob :]
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

To mam rozumieć , ze jesteśmy ingwilowani ??? Jak to , ktoś chce się uczyć , naszej gwary ??? Kojarzy mi sie Nasza Klasa. Deutschland ???

Dodam , że teraz Patryjotów , nazywają się Nacjolistami :oops:
Patrol , oczywiście , można zrobić bo zakupie , pewnych dodatków w , Stacjach Handlowych i Dokach Zaopatrzeniowych.
Last edited by MARMUR243 on Wed, 30. Apr 08, 23:42, edited 1 time in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

MARMUR243 wrote:To mam rozumieć , ze jesteśmy ingwilowani ???
Dokładnie tak! ;) Kosmici pod postacią Tomaza knują, jak zawładnąć ziemią :D
MARMUR243 wrote:Jak to , ktoś chce się uczyć , naszej gwary ???
Ale co w tym dziwnego? :) To normalne że czasem ktoś chce spróbować swego języka na obcym gruncie, a fora internetowe są do tego świetnym miejscem ;)
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Rafio , wierz mi . Posadził bym Ciebie , koło Swojego Dziadka , Bracie , wierz mi , po jego poznaniu poglądu i po przeżyciach. Zmienił byś zdanie na temat szukania komponentw w grze. Pozdrawiam .
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Co ma piernik do wiatraka, czyli dziadek do X3? Z całym szacunkiem do dziadka (ten piernik to nie o nim, tylko takie przysłowie).
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Spójrzcie jak napisał nazwę kraju ...........................

Potem przeczytajcie jego wypowiedź.

Trzeźwo oceńcie ...

Poza tym, Sau, nie chcę być, hmm, złośliwy, ale:
wziąść
To mnie zabolało :P

Poza tym Marmur:
patryjotów
Nie znam takiego określenia :/

Marmur:
To będziemy wywalać teraz brudy o dziadkach z Wehrmachtu ? Zagranie iście pi.....

Dla mnie EOT, szkoda moich nerwów ...
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Tak , Mani , jak zwykle masz racje , tylko ta racja , to racja.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

MARMUR243 wrote:Rafio , wierz mi . Posadził bym Ciebie , koło Swojego Dziadka , Bracie , wierz mi , po jego poznaniu poglądu i po przeżyciach. Zmienił byś zdanie na temat szukania komponentw w grze. Pozdrawiam .
Nie, dzięki. Moj dziadek walczył pod Tombrukiem (góral pełną gębą, ale rzuciło go aż na pustynie ;)), i pewnie miałby trochę do opowiadania, gdyby dziś żył

A w gry gram, bo raczej za swojego zycia nie polatam myśliwcem w rzeczywistości, i nie powalcze o przeżycie na Von Braunie :]
MARMUR243 wrote: Dodam , że teraz Patryjotów...
Ja uważam się za patriotę, a nie nacjonalistę ;)

IMAO powinienem tutaj skończyć swoj udział w tym temacie, chyba że nie zofftopiczy sie bardziej ;)

Pozdro, i zapraszam na PW ;)
MARMUR243
x2

Post by MARMUR243 »

Przepraszam , wierzcie mi Pakt R-M , jest aktualny. Niestety czy ktoś kocha zachód m czy nie. Kupisz towar w Stacji.
:wink:
Wiem , teraz to , że kolega to Patryiota. , specjalnie pisałem tak. Podaje link: http://pl.wikipedia.org/wiki/Patriotyzm
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:
Po Staro Polsku pisałem poprawnie. Prawem Kduka.
:gruebel: :rant: :gruebel:
Last edited by MARMUR243 on Thu, 1. May 08, 01:05, edited 4 times in total.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

MARMUR243 wrote:Przepraszam i nigdy nie badzie łatwo spokojni Pakt R-M , wciąż trwa niedowiarki. Basta , i kropka ;)
Miałem sie przytkać, ale jednak jeszcze coś powiem: Jeśli naprawdę masz tyle lat ile podajesz, to powinieneś się wstydzić w takim wieku pisać takie wierutne bzdury (bo przecież to templariusze za wszystkim stoja ;)).

Tak wiec, jeśli ktoś chce kontynuować ten temat, to zaprawszam na priv.

A teraz ograniczę się do obserwowania ;)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Gdyby mnie Sau kiedyś nie nawrócił to w życiu bym nie powiedział, że klarix to Niemiec tak ładnie pisał po polsku....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude

Return to “Polskie / Polish X-Forum”